GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Kostićevo preuzimanje Victorije snažno podiže akcije Sojaproteina

Beogradska berza: Kostićevo preuzimanje Victorije snažno podiže akcije Sojaproteina
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.07.2018 / 19:44
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Bečejski Sojaprotein je bio lider prvog trgovačkog dana u nedelji na domaćem tržištu akcija, kako po prometu, tako i po skoku cene akcije.

Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je 245,8 miliona dinara (skoro 2,1 milion evra), što se duguje trgovanju državnim dužničkim hartijama.

Oba berzanska indeksa su zaključila trgovanje s gubitkom, pri čemu je BELEX 15 pao za pola procenta na 732,47 poena, a BELEXlajn je oslabio za 0,1 posto na 1.530,81 poen.

Na tržišti akcija je dominirao Sojaprotein s prometom od gotovo 1,0 milion dinara, a akcije bečejskog preduzeća su se našle i na čelu liste dobitnika dana s rastom od 19,7 procenata na 176 dinara. Razlog je tome informacija da MK Grupa preuzima Victoria group u čijem je sastavu i Sojaprotein.

Naftna industrija Srbije je oslabila za 0,4 procenta na 686 dinara i zabeležila trgovanje u iznosu od približno 0,7 miliona dinara, dok se beogradsko preduzeće za promet robe i usluga, Rimex, zadržalo na cenovnom nivou od 1.400 dinara, uz realizaciju vrednu 0,1 milion dinara.

Akcije Aerodroma "Nikola Tesla" pale su za 1,3 procenta, zaključivši trgovanje na nivou od 1.671 dinar, uz neveliki promet, a gornjomilanovački Metalac je prevodio gubitnike, s padom cene od 3,9 posto na 1.921 dinar, uz zanemarljivo trgovanje.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija učestvovali s udelom od 9,0 odsto, i bili su aktivni samo na strani kupovine gde su zabeležili udeo od 18,08 procenata, dok su se od prodaje danas u potpunosti uzdržali.

Državna obveznica serije RSO17148, denominovana u evrima, s rokom dospeća u januaru 2020. godine, ostvarila je promet u iznosu od 243,33 miliona dinara (2,06 miliona evra).

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Sojaprotein, MK Grupa, Miodrag Kostić, Naftna industrija Srbije, Aerodrom Nikola Tesla, BSE:NIIS, BSE:SJPT, BSE:AERO
PROČITAJ I OVO
Austrija odbila Merkel: Nećemo zatvoriti skijališta!
JASNA PORUKA
Austrija odbila Merkel: Nećemo zatvoriti skijališta!
BEČ - Austrijska ministrica turizma Elisabeth Köstinger odbila je danas inicijativu njemačke kancelarke Angele Merkel da ove godine ostavi zatvorena skijališta širom Europe. Tvrdi da austrijske vlasti mogu osigurati sigurnost na skijalištima.
Michelin odložio izbor restorana u Srbiji za 2021.
RESTORANI
Michelin odložio izbor restorana u Srbiji za 2021.
BEOGRAD - Zbog pogoršanja situacije izazvane pandemijom Covid-19, vodič Michelin je prinuđen da prilagodi svoje aktivnosti širom sveta, te da odloži otkrivanje nekih selekcija restorana za sledeću godinu, među kojima je i ona najavljena za prvu polovinu decembra u Srbiji.
Zagrebačka burza: Iznimno slab promet i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Iznimno slab promet i pad indeksa
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u četvrtak su indeksi blago pali, nakon jučerašnjeg rasta, uz skroman promet jer nije bilo vijesti koje bi potaknule investitore na veću aktivnost.
Evo što traže Istarska županija i istarski gradovi
ZAHTJEVI
Evo što traže Istarska županija i istarski gradovi
PAZIN - Istarska županija i svi istarski gradovi uputili su danas predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću Zahtjev za odgodu primjene mjere za ugostiteljstvo na području Istarske županije.
Kreće izrada Strategije razvoja održivog turizma do 2030.
STRATEŠKI
Kreće izrada Strategije razvoja održivog turizma do 2030.
ZAGREB - Ministarstvo turizma i sporta pokreće izradu Strategije razvoja održivog turizma do 2030. i Nacionalnog plana razvoja održivog turizma od 2021. do 2027., kao dugoročne krovne okvire za razvoj turizma u RH, kazala je u četvrtak ministrica Nikolina Brnjac na sjednici Vlade na kojoj je donijeta odluka o pokretanju njihove izrade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE