GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Komercijalna banka u fokusu, indeksi pali

Beogradska berza: Komercijalna banka u fokusu, indeksi pali
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.02.2021 / 19:35
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Investiciona aktivnost na domaćem tržištu akcija i danas je bila prigušena, a BELEX indeksi su se vratili na negativnu teritoriju.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 28,1 milion dinara (239,2 hiljade evra).

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, pao je za 0,3 posto na 729,20 poena, a BELEXline je oslabio za četvrtinu procenata i zaključio dan na 1.526,02 poena.

Ponovo je, drugi dan uzastopno, najtrgovanija bila obična akcija Komercijalne banke sa iznosom od 14,7 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 2.949 dinara.

Naftna industrija Srbije se zadržala na 627 dinara, uz promet od 3,7 miliona dinara, a i valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna je ostala na ranijem cenovnom nivou od 3.550 dinara, uz realizaciju ispod 0,4 miliona dinara.

Akcija gornjomilanovačkog Metalca je jedina registrovala pad vrednosti, i to za 2,6 posto na 1.850 dinara, a isprometovana je za 0,3 miliona dinara, dok je Aerodrom „Nikola Tesla“ istrgovan za više od četvrt miliona dinara po ceni od 1.000 dinara, istoj kao na prethodnoj trgovinskoj sesiji.

Na MTP tržištu je akcija društva za poljoprivrednu proizvodnju Omoljica nastavila snažan uspon, ojačavši danas za preko 2,6 procenata na 1.901 dinar, uz trgovanje vredno približno 1,5 miliona dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 87 posto, u kupovini 87,78 procenata a u prodaji 86,22 odsto.

Na Berzi nije trgovano državnim dužničkim hartijama.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Naftna industrija Srbije, Komercijalna banka, Impol Seval, Metalac, Aerodrom Nikola Tesla
PROČITAJ I OVO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE