GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Komercijalna banka u fokusu, indeksi bez promena

Beogradska berza: Komercijalna banka u fokusu, indeksi bez promena
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.04.2020 / 21:48
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Kraj trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi, indeksi su završili s pozitivnim rezultatom i osetno jači u odnosu na prethodnu sedmicu, dok je investiciona aktivnost ostala malodušna.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 11,6 miliona dinara (98,7 hiljada evra). Oba berzanska indeksa su danas mirovala u odnosu na nivo na zatvaranju u četvrtak.

BELEX15 se zadržao na 645,32 poena, ali je na nedeljnom nivou ojačao za 1,2 procenta, a BELEXline se stabilizovao na 1.443,41 poena, pri čemu beleži dobitak od 0,6 posto u poređenju sa prošlom sedmicom.

Obična akcija Komercijalne banke je oslabila za 0,3 odsto na 2.540 dinara, i bila je najprometnija sa iznosom od oko 5,1 miliona dinara, dok je prioritetna akcija tog zajmodavca predvodila dobitnike sa rastom od preko 8,7 procenata na 870 dinara, uz simbolično trgovanje.

Alta banka (ranije Jubmes) zadržala se na nivou od 5.105 dinara, uz realizaciju od 4,2 miliona dinara, dok je Naftna industrija Srbije zaključila trgovanje s dobitkom od pola procenta, na 551 dinara, a istrgovana je za nešto manje od 1,9 miliona dinara.

Valjaonica bakra Sevojno je skliznula za 0,2 posto na 2.700 dinara, uz neveliki promet.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržišu akcija imali udeo od 45,62 odsto, pri čemu u kupovini 46,36 procenata, a u prodaji 44,89 posto.

Dinarska državna obveznica serije RSO1491, koja dospeva na naplatu u oktobru 2024. godine, ostvarila je promet u iznosu nešto većem od 277 hiljada dinara, a u kupovini su učestvovali i strain ulagači sa udelom od 50 odsto.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Komercijalna banka, Jubmes banka, Alta banka, Valjaonica bakra Sevojno
PROČITAJ I OVO
Bandić: Odluka o Adventu u idućih tjedan dana
NAJAVE
Bandić: Odluka o Adventu u idućih tjedan dana
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u srijedu je rekao da je nužno naučiti živjeti s koronavirusom, držati distancu, prati ruke i nositi masku, te da za dva tjedna očekuje blagi pad broja zaraženih koji je danas u Zagrebu dosegao rekordnih 337 slučajeva.
Evo zašto Lonjsko polje bilježi rekordni broj posjetitelja
REKORDI
Evo zašto Lonjsko polje bilježi rekordni broj posjetitelja
ZAGREB - Park prirode Lonjsko polje ove godine je obišlo oko 50 posto više posjetitelja nego prošle godine, što je rezultat jačih komunikacijskih aktivnosti, ali i veće okrenutosti ljudi prema prirodi i boravku na otvorenom, ističe ravnateljica Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje Marija Kušmiš.
Istraživanje otkrilo: Građani smatraju da će uvođenjem eura cijene rasti
EURO
Istraživanje otkrilo: Građani smatraju da će uvođenjem eura cijene rasti
ZAGREB - Građani najveću prednost uvođenja eura vide u izjednačavanju Hrvatske s ostatkom EU-a te u jednostavnijem plaćanju, dok su najveće bojazni povezane s rastom cijena te gubitkom "monetarnog suvereniteta", pokazuje anketa portala MojPosao, čiji su rezultati objavljeni u srijedu.
Istarski kampovi primjer dobrog poslovanja tijekom krize
POHVALE
Istarski kampovi primjer dobrog poslovanja tijekom krize
PULA - Novinarka časopisa Plein Air Roma Michaela Bagatella, moderatorica na predavanju pod naslovom "Inovacije ugošćavanja u outdoor sektoru" navela je primjere dobre prakse na modelu Top Campinga Hrvatske iz Poreča, na uzorku rezultata poslovanja kampova ove marke u Istri 2020. godine.
Organizacija Adventa u rukama Zagrebačkog velesajma
NEOBIČNO
Organizacija Adventa u rukama Zagrebačkog velesajma
ZAGREB - Gradonačelnik Milan Bandić tijekom ljeta i rane jeseni nije pronašao bolji model organizacije koji ne bi uključivao preprodaju lokacija koje su dodijeljene tvrtkama bez natječaja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE