GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Jaka tražnja vinula vrednost akcije Philip Morrisa

Beogradska berza: Jaka tražnja vinula vrednost akcije Philip Morrisa
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.11.2019 / 18:06
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Trgovanje akcijama na Beogradskoj berzi iznosilo je danas ukupno 26 miliona dinara ((221,2 hiljade evra), uz zanemarljive promene vrednosti BELEX indeksa.

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, biop je stabilan na nivou od 769,15 poena, a BELEXlajn je uz neznatnu negativnu korekciju zaključen na 1.654,06 poena.

Obična akcija Komercijalne banke je dominirala kako po obimu tako i po vrednosti trgovanja, s prometom od 16,5 miliona dinara uz rast cene od 0,6 odsto na 3.300 dinara.

Naftna industrija Srbije je ojačala za 1,4 procenta na 708 dinara, uz realizaciju od 2,6 miliona dinara, dok je preferencijalna akcija duvanske kompanije Philip Morrisa predvodila dobitnike dana sa skokom vrednosti od 6,8 procenata na 5.358 dinara, a istrgovana je za više od 1,7 miliona dinara.

Aerodrom „Nikola Tesla" je zabeležio promet od nepunih 1,6 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 850 dinara.

Nakon višednevnog rasta cene Galenike Fitofarmacije, akcija ovog proizvođača sredstava za zaštitu i prehranu bilja je danas pala za gotovo 3,0 procenta na 3.008 dinara, našavši se na čelu liste gubitnika, a isprometovana je za približno 1,2 miliona dinara.

Proizvođač grejnih tela i štednjaka, Alfa plam iz Vranja, zaključio je trgovanje u „crvenom", s padom vrednosti od 1,0 posto na 30.000 dinara, uz realizaciju od gotovo 0,9 miliona dinara, a valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna se zadržala na 3.300 dinara, uz promet od 0,4 miliona dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija učestvovali s udelom od 70,95 odsto, pri čemu u kupovini sa 75,96 procenata, a u prodaji sa 65,94 posto.

Na Berzi nije trgovano državnim dužničkim hartijama.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Aerodrom Nikola Tesla, Alfa Plam, Naftna industrija Srbije, Galenika Fitofarmacija, Philip Morris
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Blagi rast indeksa, trgovina oprezna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Blagi rast indeksa, trgovina oprezna
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u srijedu cijene dionica stabilne, a ulagače, zabrinute zbog usporavanja oporavka gospodarstva od koronakrize, nije ohrabrio ni jučerašnji rast burzovnih indeksa na Wall Streetu.
Wall Street porastao nakon četiri dana pada
RAST
Wall Street porastao nakon četiri dana pada

NEW YORK - Na Wall Streetu su u utorak burzovni indeksi porasli, prvi put u posljednjih pet trgovinskih dana, što se ponajviše zahvaljuje rastu cijena dionica u tehnološkom sektoru nakon njihove oštre korekcije posljednjih tjedana.

Španjolska atraktivna trgovcima kokainom iz bivše Jugoslavije
KOKAIN
Španjolska atraktivna trgovcima kokainom iz bivše Jugoslavije
MADRID - Trgovci kokainom iz zemalja bivše Jugoslavije sve su prisutniji u Španjolskoj, vratima za uvoz te droge u Europu, jer cijena bijelog praha poraste tri puta ukoliko ju uspiju prevesti iz Južne Amerike, izvijestila je Civilna garda.
Beogradska berza: Trgovina obveznicama podigla promet
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Trgovina obveznicama podigla promet
BEOGRAD - Na Beogradskoj berzi je danas ostvaren visok ukupan promet, za šta je zaslužno trgovanje državnim dugom, promet akcija je bio mali a oba indeksa su zabeležila dobitke.
Zagrebačka burza: HT u fokusu, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: HT u fokusu, indeksi porasli
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u utorak su glavni dionički indeksi ojačali, uz nešto veći promet nego dan ranije, pri čemu je najveći promet ostvaren dionicama HT-a i Atlantic grupe.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE