GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Jaka tražnja podigla cenu akcija Aerodroma Nikola Tesla

Beogradska berza: Jaka tražnja podigla cenu akcija Aerodroma Nikola Tesla
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.06.2019 / 22:09
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Na Beogradskoj berzi je danas prekinuto višednevno slabljenje indeksa, pri čemu su investitori ponovo usmeri aktivnost na tržište akcija. Ukupan promet na trgovanju iznosio je 36,7 miliona dinara (311,1 hiljada evra).

Indeks BELEX15 se blago oporavio na 720,48 poena, a BELEXlajn ojačao za oko 0,2 posto na 1.526,38 poena.

Najveća tražnja je vladala za akcijama Aerodroma „NikolaTesla", koji je uz rast cene od 1,2 procenta na 810 dinara istrgovan za 16,2 miliona dinara.

Dobro trgovanje je zabeležila i obična akcija Komercijalne banke, u iznosu od 3,2 miliona dinara, ali uz pad cene od 1,9 procenata na 2.647 dinara, a oslabila je i preferencijalna akcija ove bankarske kuće za 0,8 odsto na 1.101 dinar, sa znatno skromnijim prometom od 0,1 milion dinara.

Proizvođač sredstava za zaštitu i prehranu bilja, Galenika Fitofarmacija, zaključio je trgovanje sa dobitkom od 1,9 posto na 2.998 dinara, uz realizaciju od gotovo 2,0 miliona dinara, a rast je ostvarila i akcija Naftne indistrije Srbije, za 0,6 procenata na 690 dinara, uz trgovanje vredno približno 1,0 milion dinara.

Energorpjekt industrija je isprometovana za 0,7 miliona dinara po ceni od 2.700 dinara, za 1,5 odsto nižoj nego na prethodnom trgovanju.

Gornjomilanovački Metalac se spustio za četvrtinu procenta na 1.995 dinara, zabeleživši promet nešto veći od 0,2 miliona dinara, dok je valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna registrovala snažan pad od 4,4 posto na 3.201 dinar, a istrgovana je u iznosu ispod 0,2 miliona dinara.

Dobitnik dana je bila Jubmes banka sa skokom cene od 2,2 posto na 6.201 dinar, uz zanemarljivu realizaciju.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 47,41 odsto, u kupovini 82,06 procenata, a u prodaji 12,76 posto.

Dinarska obveznica Republike Srbije, serija RSO15102, koja dospeva na naplatu u februaru 2022. godine, ostvarila je promet od 12,1 milion dinara. Kupci ove hartije su bili isključivo strani investitori sa udelom od 100 odsto.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Aerodrom Nikola Tesla, Metalac, Galenika Fitofarmacija, Komercijalna banka
PROČITAJ I OVO
Cijene platine ove godine padaju, ali...
PLEMENITI METALI
Cijene platine ove godine padaju, ali...
LONDON - Cijene zlata povećale su se za 20 posto u 2020. godini, a ranije ove godine dostigle su svoj rekord. Srebro i paladij također su sve skuplji, dok je cijena platine pala za gotovo 15 posto. Ipak, stručnjaci kažu da bi platina uskoro mogla prestići svoje rivale.
Forbes poručuje Amerikancima: Dođite u Dubrovnik
SIGNALI
Forbes poručuje Amerikancima: Dođite u Dubrovnik
NEW YORK - Ako ste propustili europski odmor iz snova - luksuzni hotel uz jadransku obalu, fantastičnu regionalnu hranu i vina te kultni pogled koji nikada nećete zaboraviti - zamislite kako na privatnom balkonu hotela Excelsior pijuckate koktele uz zalazak sunca s pogledom na crvene popločane krovove poznatog grada Dubrovnika i njegove zidine.
Hrvatske kampove ove godine na životu opdržali Slovenci i Nijemci
KAMPOVI
Hrvatske kampove ove godine na životu opdržali Slovenci i Nijemci
PULA- Prema podacima Top campinga, koji već puno desetljeće prati rezultate 12 najboljih kampova Hrvatske, ove su godine Top kampovi u zemlji ostvarili 1,6 milijuna noćenja ili 51 posto lanjskih rezultata.
Zagrebačka burza: Podravka najveća dobitnica, CROBEX u plusu peti uzastopni tjedan
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Podravka najveća dobitnica, CROBEX u plusu peti uzastopni tjedan
ZAGREB - Tjedan na Zagrebačkoj burzi donio je rast indeksa i znatnpo uvećani promet.
U 2019. rasla proizvodnja svinja i goveda, no pala proizvodnja mlijeka
HRANA
U 2019. rasla proizvodnja svinja i goveda, no pala proizvodnja mlijeka

ZAGREB - Podaci Državnog zavoda za statistiku o stočnoj proizvodnji u 2019., u odnosu na godinu prije, pokazuju porast proizvodnje svinja i goveda, ali i pad ukupne proizvodnje kravljeg mlijeka.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE