GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Indeksi zaključili trgovačku nedelju u minusu

Beogradska berza: Indeksi zaključili trgovačku nedelju u minusu
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.09.2019 / 22:34
Autor: SEEbiz
BEOGRAD – Trgovanje akcijama na Beogradskoj berzi neznatno se oporavilo poslednjeg trgovačkog dana u nedelji, dok BELEX indeksi beleže znatan pad u odnosu na prošlu sedmicu, čemu su doprineli i gubici koje su registrovali danas.

Ukupan promet na Berzi dostigao je 2,1 milijardu dinara (oko 17,8 miliona evra), što se ponovo duguje trgovanju državnim dužničkim hartijama.
Indeks BELEX 15 je pao danas za skoro 0,4 odsto na 755,68 poena, a toliki gubitak beleži i na nedeljnom nivou, dok je BELEXlajn potonuo za nešto više od trećine procenta na 1.610,87 poena, a u odnosu na prošlu sedmicu je slabiji za 0,5 odsto.

Na tržištu akcija je po visini prometa prednjačila Naftna industrija Srbije sa iznosom od 4,2 miliona dinara, uz pad cene od 0,6 posto na 678 dinara.

Gornjomilanovački Metalac je ojačao za pola procenta na 1.918 dinara, a istrgovan je za 1,6 miliona dinara.

Obična akcija Komercijalne banke je predvodila dobitnike dana s rastom vrednosti od 2,2 posto na 3.294 dinara, a zabeležila je trgovanje vredno 1,0 milion dinara, dok se preferencijalna akcija te banke zadržala na nivou od 1.300 dinara uz slab promet.

Valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna je isprometovana znatno iznad 0,6 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 3.350 dinara, dok se proizvođač preparata za zaštitu i prehranu bilja, Galenika Fitofarmacija, našao na čelu liste gubitnika s padom cene od gotovo 4,7 procenata na 3.050 dinara, uz realizaciju od 0,3 miliona dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 29,7 procenata, pri čemu u kupovini 50,3 odsto, a u prodaji 9,1 posto.

Dve serije dinarskih obveznica Republike Srbije zajedno su ostvarile promet u iznosu od 2,08 milijardi dinara, pri čemu je obveznica serije RSO19182, koja dospeva u januaru 2022. godine, istrgovana za 1,35 milijardi dinara.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Naftna industrija Srbije, komercijalna banka, Metalac, Impol Seval, Galenika Fitofarmacija
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Optima Telekom dobitnica tjedna, indeksi u plusu
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Optima Telekom dobitnica tjedna, indeksi u plusu
ZAGREB - Zagrebačka je burza ovoga tjedna ponudila optimističnu trgovinu.
Većina marki cigareta od subote skuplja za dvije kune
CIGARETE
Većina marki cigareta od subote skuplja za dvije kune

ZAGREB - Većina marki cigareta od subote je skuplja za dvije kune, pokazuju podaci Carinske uprave, kojoj su vodeći proizvođači i uvoznici cigareta prijavili povećanje maloprodajnih cijena za određene marke cigareta.

Beogradska berza: Komercijalna banka u fokusu, indeksi bez promena
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Komercijalna banka u fokusu, indeksi bez promena
BEOGRAD - Kraj trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi, indeksi su završili s pozitivnim rezultatom i osetno jači u odnosu na prethodnu sedmicu, dok je investiciona aktivnost ostala malodušna.
Zagrebačka burza: Valamar iznad 25 kuna, CROBEX opet rastao
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Valamar iznad 25 kuna, CROBEX opet rastao
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak su glavni dionički indeksi porasli, ostvarivši tako dobitke već drugi tjedan zaredom, pri čemu se Crobex po prvi put od polovine ožujka vratio iznad psihološki važne razine od 1.500 bodova.
Italija ponovno traži zajedničke europske obveznice
OBVEZNICE
Italija ponovno traži zajedničke europske obveznice
RIM - Talijanski premijer Giuseppe Conte u petak je uputio još jedan apel Europskoj uniji da uspostavi program europskih obveznica u sklopu nastojanja zemalja-članica da pronađu zajednički odgovor na očekivanu recesiju i skok nezaposlenosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE