GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Indeksi u zelenom na startu trgovačke nedelje

Beogradska berza: Indeksi u zelenom na startu trgovačke nedelje
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.09.2018 / 17:52
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze ojačali su blago na početku ove trgovačke nedelje, mada je aktivnost investitora na domaćem tržištu akcija ostala prigušena.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 247,2 miliona dinara (oko 2,1 milion evra), za šta je zaslužna državna obveznica denominovana u evrima.

Indeks BELEX15 je porastao za 0,1 odsto na 724,46 poena, a BELEXlajn je ojačao za petinu procenta na 1.521,68 poena.

Najveće interesovanje investitora je vladalo za akcijama Naftne industrije Srbije, koje su istrgovane za 0,9 miliona dinara po nepromenjenoj prosečnoj ceni od 680 dinara u odnosu na prethodno trgovanje.

Gornjomilanovački Metalac je završio dan s dobitkom od 1,5 posto, zaključivši trgovanje na nivou od 2.000 dinara, uz realizaciju u iznosu od 0,5 miliona dinara.

Obične akcije Komercijalne banke su ostale stabilne na cenovnom nivou od 1.885 dinara i zabeležile trgovanje vredno 0,1 milion dinara, a toliki promet su registrovale i prioriotetne akcije duvanske industrije „Filip Moris“ koje su se zadržale na ceni od 3.480 dinara, istoj kao na prethodnoj trgovačkoj sesiji.

Aerodrom „Nikola Tesla“ je oslabio za skoro 0,4 procenta, spustivši se na 1.683 dinara, uz realizaciju u iznosu od 0,1 milion dinara.

Bečejski Sojaprotein je bio na čelu liste dobitnika, s oporavkom cene od 2,3 posto na 135 dinara, uz neveliko trgovanje.

Fabrika vijaka i delova za šinska vozila „Min Div“ iz Svrljiga ostvarila je na MTP tržištu promet u iznosu od 1,2 miliona dinara po ceni od 600 dinara po akciji.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 13,32 odsto, pri čemu u kupovini 26,64 procenta, a u prodaji nisu učestvovali.
Državna obveznica serije RSO 17152, denominovana u evrima, koja dospeva na naplatu u martu 2020. godine, istrgovana je za 243,8 miliona dinara (neznatno više od 2,0 miliona evra).

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Naftna industrija Srbije, Metalac, Aerodrom Nikola Tesla, Komercijalna banka, BSE:NIIS, BSE:KMBN, BSE:AERO, BSE:MTLC
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi blago ojačali nakon četiri tjedna pada, oporavak Valamara
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi blago ojačali nakon četiri tjedna pada, oporavak Valamara
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi glavni dionički indeksi protekloga tjedna ostvarili su blagi dobitak, prekinuvši tako 4-tjedni negativni niz, a najviše je pritom porastao sektor turističkih dionica.
Brnjac: Nema dokaza da su se strani maturanti zarazili na Pagu
REAKCIJE
Brnjac: Nema dokaza da su se strani maturanti zarazili na Pagu
ZAGREB - Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac izjavila je kako nema dokaza da su se strani turisti zarazili na Pagu.
Beogradska berza: Stagnacija indeksa
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Stagnacija indeksa
BEOGRAD - Uspavano trgovanje i stagniranje oba berzanska indeksa obeležili su kraj trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi.
Zagrebačka burza: Katastrofa za Optima Telekom, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Katastrofa za Optima Telekom, indeksi pali
ZAGREB - Kraj još jednog trgovinskog tjedna na Zagrebačkoj burzi donio je nešto življe trgovanje, dionička likvidnost je ojačala, iako se i dalje radi o skromnim razinama, dok su indeksi zaključili u negativnom teritoriju.
Erste Plavi i PBZ CO među ulagačima u Infobip
ULAGANJA
Erste Plavi i PBZ CO među ulagačima u Infobip
ZAGREB - Nastavno na objavljenu informaciju o investiciji private equity fonda One equity partnersa u Infobip – najveću hrvatsku informatičku tvrtku, važno je napomenuti da su u PE One Equity Partners uložili i hrvatski obvezni mirovinski fondovi Erste Plavi i PBZ CROATIA osiguranje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE