GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Indeksi u plusu, trgovanje skromno

Beogradska berza: Indeksi u plusu, trgovanje skromno
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.10.2018 / 16:28
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze su ojačali danas zahvaljujući rastu cena većine akcija kojima se trgovalo, uz blagi oporavak investicione akrivnosti.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 8,1 milion dinara (oko 68,7 hiljada evra).

Indeks BELEX15 je porastao za 0,4 odsto na 729,98 poena, a BELEXlajn se popeo za pola procenta do nivoa od 1.541,77 poena.

Listu dobitnika dana predvodio je Messer Tehnogas sa rastom cene od 3,7 posto na 11.414 dinara, a ovaj proizvođač i distributer tehničkih gasova je ujedno bio i najtrgovanija akcija sa iznosom od 3,6 miliona dinara.

Solidan promet, od 2,3 miliona dinara, zabeležio je i Aerodrom „Nikola Tesla" koji je takođe zaključio trgovački dan s dobitkom od 0,7 odsto, na 1.659 dinara.

Akcije Naftne industrije Srbije su ojačale za 0,1 procenat na 680 dinara, uz realizaciju od 0,7 miliona dinara, dok je duvanska industrija „Filip Moris" zabeležila trgovanje u približno istom iznosu po procečnoj ceni od 3.405 dinara, neznatno nižoj nego na prethodnoj trgovačkoj sesiji.

Energoprojekt holding se našao visoko među dobitnicima dana sa skokom cene od 2,7 posto na 710 dinara, a hartije ove građevinske kompanije su isprometovane za pola miliona dinara.

Najveća domaća osiguravajuća kuća „Dunav osiguranje" zaključila je trgovanje u „zelenom", ojačavši za 2,5 odsto na 1.131 dinar, uz zanemarljivu realizaciju, dok je gubitnike predvodio Impol Seval iz Sevoja, koji je potonuo na 4,4 procenta na 3.060 dinara, uz neveliki promet.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija učestvovali sa udelom od 23,2 odsto, pri čemu u kupovini sa 5,65 procenata, a u prodaji sa 40,76 posto.
Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Energoprojekt Holding, Messer Tehnogas, Aerodrom Nikola Tesla, Naftna industrija Srbije, BSE:ENHL, BSE:AERO, BSE:TGAS, BSE:NIIS,
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Akcije Alfa Plama planule, indeksi pali
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Akcije Alfa Plama planule, indeksi pali
BEOGRAD – Početak skraćene trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi obeležila je dominacija Alfa plama na tržištu akcija, pad oba berzanska indeksa, kao i visok promet državnih dinarskih obveznica.
Zagrebačka burza: Turistički sektor u fokusu investitora
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Turistički sektor u fokusu investitora
ZAGREB - Domaće tržište kapitala je svjedočilo živom trgovanju u utorak, gdje je dosegnut najviši promet u zadnjih pet tjedana, potaknut iščekivanjem kvartalnih rezultata kompanija.
Dionice sarajevskog Bosnalijeka u fokusu investitora u Sarajevu
SNAŽAN RAST
Dionice sarajevskog Bosnalijeka u fokusu investitora u Sarajevu
SARAJEVO - Trgovina je pojačana, pa je tako samo danas u četiri transakcije prometovano 11.388 dionica u vrijednosti 190 hiljada KM, a 7. februara trgovina je premašila 360 hiljada KM.
Mali: Jedno javno preduzeće ide na IPO
NAJAVE
Mali: Jedno javno preduzeće ide na IPO
BEOGRAD – Srbija je danas prvi put emitovala 12-godišnje dinarske obveznice u vrednosti od sedam milijardi dinara, kaže ministar finansija Siniša Mali i najavljuje da bi Srbija uskoro trebalo da dobije strategiju razvoja tržišta kapitala.
Euro potonuo najniže u tri godine
FOREX
Euro potonuo najniže u tri godine
LONDON - Tečaj eura oslabio je u utorak na međunarodnim tržištima prema najnižim razinama u tri godine u odnosu na dolar, na koje je u jednom trenutku skliznuo u ponedjeljak, dok investitori za nove smjernice čekaju nove podatke o ekonomskoj klimi u njemačkom gospodarstvu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE