GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Indeksi u plusu, dobitnik dana Komercijalna banka

Beogradska berza: Indeksi u plusu, dobitnik dana Komercijalna banka
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.02.2021 / 19:00
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze su nastavili danas rast, pri čemu je preferencijalna akcija Komercijalne banke bila najveći dobitnik sa skokom cene od neverovatnih 26,4 posto.

Ukupan promet na domaćem tržištu akcija je bio skroman i iznosio je 19 miliona dinara (nešto više od 161,5 hiljada evra).

Indeks BELEX15 je porastao za preko 0,1 odsto, na 734,33 poena, a BELEXlajn je ojačao za četvrtinu procenta na 1.536,77 poena.

Najveće interesovanje investitora i dalje je vladalo za običnom akcijom Komercijalne banke, koja je istrgovana u iznosu od 9,1 milion dinara po prosečnoj ceni od 2.947 dinara, zanemarljivo nižoj nego juče, dok je preferencijalna akcija ove banke uzletela za 26,4 procenta na 900 dinara, uz simboličan promet.

Naftna industrija Srbije se zadržala na cenovnom nivou od 630 dinara, uz realizaciju od 5,6 miliona dinara, a valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna je isprometovana za 0,4 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 3.550 dinara.

Akcija kompanije „Dunav osiguranje“ zabeležila je rast vrednosti od 5,4 posto, na 3.347 dinara, uz trgovanje vredno vredno 0,1 milion dinara, a identičan učinak je imala Fintel energija, koja je ojačala za nepunih 0,2 procenta na 646 dinara.

Aerodrom „Nikola Tesla“ je takođe isprometovan za 0,1 milion dinara po ceni od 1.000 dinara, istoj kao na prethodnom trgovanju.

Na MTP tržištu je snažno palo poljoprivredno društvo Omoljica, za 3,2 procenta na 1.936 dinara, uz realizaciju od skoro 2,0 miliona dinara, a nasuprot tome, vrtoglavi rast cene od 26,5 posto na 1.897 dinara, zabeležilo je preduzeće za poljoprivrednu proizvodnju Borac iz Šurjana, koje je istrgovano za oko 1,1 milion dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 70,60 posto, u kupovini 66,46 procenta a u prodaji 74,74 odsto.

Na Berzi danas nije trgovano državnim obveznicama Srbije.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Naftna industrija Srbije, Komercijalna banka, Aerodrom Nikola Tesla, Impol Seval, Dunav osiguranje
PROČITAJ I OVO
Što je uzrok nedjeljne katastrofe bitcoina?
RASPRODAJA
Što je uzrok nedjeljne katastrofe bitcoina?
NEW YORK - Bitcoin se u nedjelju srušio više od dvanaest posto i pao na najnižu razinu u tri tjedna. Bio je to i najteži dnevni pad bitcoina u dva mjeseca.
Coinbaseov CEO prodao dionice u vrijednosti 291,8 milijuna dolara prvi dan trgovine
PRODAJA
Coinbaseov CEO prodao dionice u vrijednosti 291,8 milijuna dolara prvi dan trgovine
NEW YORK - Glavni izvršni direktor Coinbasea Brian Armstrong prodao je dionice u vrijednosti 291,8 milijuna dolara prvi dan trgovine.
Britanski turisti mogli bi biti dobra vijest za Hrvatsku
PUTOVANJA
Britanski turisti mogli bi biti dobra vijest za Hrvatsku
LONDON - Sjedinjene Američke Države, Gibraltar, Izrael i Island naći će se na 'zelenoj' listi osam zemalja ili teritorija koje britanska vlada planira označiti sigurnima za putovanja od 17. svibnja, prema istraživanju koje je naručio tamošnji sektor putovanja.
Bitcoin potonuo dvanaest posto
KRIPTOVALUTE
Bitcoin potonuo dvanaest posto
NEW YORK - Najpopularnija kriptovaluta potonula je čak dvanaest posto u nedjelju ujutro.
Dionice Krke najjače od svibnja 2008.
UZLET
Dionice Krke najjače od svibnja 2008.
LJUBLJANA - Glavni ljubljanski indeks SBITOP ove je godine već zabilježio 16 posto rasta, a dionice Krke vratile su se na razinu iznad 100 eura prvi put od svibnja 2008.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE