GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Indeksi u plusu, Aerodrom najtrgovaniji

Beogradska berza: Indeksi u plusu, Aerodrom najtrgovaniji
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.12.2018 / 18:34
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze su se oporavili poslednjeg trgovačkog dana u nedelji od pada zabeleženog u četvrtak, podržani snažnim rastom akcija Naftne industrije Srbije.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 244,1 milion dinara (oko 2,1 milion evra), za šta su prvenstveno zaslužne državne obveznice Srbije.

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, ojačao je za 0,4 odsto na 753,75 poena, tako da ovu sedmicu zaključuje s ukupnim dobitkom od 1,1 posto, a BELEXlajn se danas popeo za 0,2 procenta na 1.567,28 poena, a na nedeljnom nivou je u plusu za 0,6 odsto.

Akcije Aerodroma „Nikola Tesla" ostvarile su najveći promet, u iznosu od 23,1 milion dinara, ali uz blagi pad cene u odnosu na prethodni dan od 0,3 procenta na 1.815 dinara.

Dobitnik dana je bila Naftna industrija Srbije, koja je skočila za 2,2 odsto na 690 dinara, zabeleživši solidno trgovanje od 8,0 miliona dinara.
Impol Seval iz Sevojna se zadržao na cenovnom nivou od 3.000 dinara uz realizaciju u iznosu od 0,3 miliona dinara, a približno isti promet je ostvario i bečejski Sojaprotein po nepromenjenoj ceni od 132 dinara.

Obične akcije Komercijalne banke takođe su ostale stabilne na nivou od 2.156 dinara, a istrgovane su za četvrt miliona dinara.
Najveći pad cene registrovala je kompanija Energoprojekt industrija, koja je zaključila trgovački dan u minusu od 2,5 procenata na 2.145 dinara, uz neveliku realizaciju.
Na MTP tržištu je visok promet imalo preduzeće „Putevi" iz Užica, u iznosu od 0,8 miliona dinara po ceni od 110 dinara, za 9,8 odsto nižoj nego na prethodnoj trgovačkoj sesiji.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 33,89 posto, pri čemu u kupovini 0,32 procenta, a u prodaji 67,45 posto.
Dinarska državna obveznica serije RSO16134, s rokom dospeća krajem februara 2019. godine, zabeležila je promet od gotovo 211 miliona dinara.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Aerodrom Nikola Tesla, Naftna industrija Srbije, Komercijalna banka, BSE:AERO, BSE:NIIS, BSE:KMBN
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Oštar pad prometa, PBZ i Adris dobitnici tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Oštar pad prometa, PBZ i Adris dobitnici tjedna
ZAGREB - Tjedan na Zagrebačkoj burzi donio je blagi rast indeksa, ali i značajno slabiji promet.
Bar-Boljare: Aneks ili naplata penala zbog kašnjenja
AUTOPUT
Bar-Boljare: Aneks ili naplata penala zbog kašnjenja
PODGORICA - Krajem septembra je istekao dodatni rok za završetak prioritetne dionice i do danas građani Crne Gore ne znaju kad će konačno moći da koriste benefite od prvih 40-ak kilometra auto-puta Bar-Boljare.
Poljoprivredna proizvodnja ove godine raste, veća i produktivnost
SIGNALI
Poljoprivredna proizvodnja ove godine raste, veća i produktivnost
ZAGREB – Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u subotu da je prema prvoj privremenoj procjeni Državnog zavoda za statistiku, poljoprivredna proizvodnja u 2020. narasla za 4,7 posto u odnosu na prošlu godinu, odnosno porasla je sa 17,9 milijarda kuna na 18,8 milijarde kuna.
Hrvati žele na skijanje, ne zanimaju ih pozivi Angele Merkel
SKIJAŠKA SEZONA
Hrvati žele na skijanje, ne zanimaju ih pozivi Angele Merkel
ZAGREB - Hrvatima su glavne skijaške destinacije Slovenija, Italija i Austrija, a u ovu posljednju, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, godišnje u prosjeku odlazi malo manje od 90 tisuća naših gostiju.
Nasdaq najveći dobitnik među indeksima razvijenih tržišta
OPTIMIZAM
Nasdaq najveći dobitnik među indeksima razvijenih tržišta
NEW YORK - Dionice na američkim burzama ovog su tjedna ponovno dostigle rekordne razine, dok su cijene nafte porasle iznad 45 dolara za barel, blizu najviše razine u osam mjeseci.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE