GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Indeksi stabilni, skočile akcije Dunav osiguranja

Beogradska berza: Indeksi stabilni, skočile akcije Dunav osiguranja
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.12.2019 / 19:47
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Skok akcija „Dunav osiguranja“, nastavak dobrog trgovanja akcijama Komercijalne banke i stabilnost BELEX indeksa obeležili su početak trgovačke nedelje na domaćem tržištu akcija.

Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je danas 133,1 milion dinara (1,1 milion evra), koji se najvećim delom duguje trgovanju državnim dužničkim hartijama.

Indeks BELEX15 se zadržao na nivou od 770,93 poena, a BELEXlajn je ojačao za 0,3 odsto na 1.674,62 poena.

Na tržištu akcija je dominirala Komercijalna banka, čija je obična akcija napredovala za 0,1 posto na 3.255 dinara uz promet od oko 3,3 miliona dinara, dok je Naftna industrija Srbije skliznula za 0,1 procenat na 727 dinara, uz realizaciju u iznosu od 1,5 miliona dinara.

Kompanija „Dunav osiguranje“ registrovala je snažan rast cene od 3,1 odsto na 3.300 dinara, a isprometovana je za 0,3 miliona dinara.

Proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna je mirovalo na cenovnom nivou od 6.610 dinara, uz trgovanje vredno četvrt miliona dinara, a beogradsko preduzeće za promet građevinskog materijala i ogreva „Kopaonik“ je zabeležilo promet od 0,1 milion dinara po istoj ceni kao na prethodnoj trgovinskoj sesiji od 6.400 dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 61,72 odsto, pri čemu u kupovini 82,72 procenta, a u prodaji 40,73 posto.
Džavna obveznica serije RSO19183 denominovana u evrima, s rokom dospeća u januaru 2029. godine, istrgovana je za oko 127,3 miliona dinara (nepunih 1,1 milion evra), pri čemu su strani investitori u kupovini učestvovali sa 50 odsto.

Tagovi: Beogradska berza, Dunav osiguranje, BELEX15, BELEXline, Jedinstvo Sevojno, Komercijalna banka, Naftna industrija Srbije
PROČITAJ I OVO
Veliki interes Nijemaca za odmor u Hrvatskoj
PRETRAGA GOOGLEA
Veliki interes Nijemaca za odmor u Hrvatskoj
ZAGREB - S obzirom na to da je pandemije COVID-19 imala negativan utjecaj na sve sfere života i poslovanja, oči javnosti uprte su u najvažniji segment hrvatskog gospodarstva - turizam.
Rimljani za vikend pojeli 240 tona sladoleda
SLADOLED
Rimljani za vikend pojeli 240 tona sladoleda
RIM - Talijani su izlazak iz izolacije proslavili svojom omiljenom slasticom - sladoledom.
Nestašice hrane: Hrvatska proizvodnja nedovoljna za vlastite potrebe
HRANA
Nestašice hrane: Hrvatska proizvodnja nedovoljna za vlastite potrebe
ZAGREB - Hrvatska trenutačno za vlastite potrebe može proizvesti dovoljno samo kukuruza, pšenice, ječma i zobi te mandarina.
Portugal i Britanija razgovaraju o zračnom mostu
TURIZAM
Portugal i Britanija razgovaraju o zračnom mostu
LISABON - Portugal i Britanija razgovaraju o uspostavi zračnog koridora koji bi britanske turiste po povratku kući poštedio karantene zbog Covida 19, izjavila su dva upućena portugalska izvora.
Azijska tržišta: Oprezna trgovina, indeksi stagniraju
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oprezna trgovina, indeksi stagniraju
ŠANGAJ - Na azijskim se burzama u srijedu trguje oprezno, nakon znatnog rasta cijena dionica prethodnih dana, jer su ulagači suzdržani zbog napetosti između SAD-a i Kine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE