GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Indeksi skočili, promet splasnuo

Beogradska berza: Indeksi skočili, promet splasnuo
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.10.2019 / 20:07
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Vrednost prometa na domaćem tržištu akcija bila je danas upola manja u odnosu na utorak, dok su indeksi zabeležili snažan oporavak.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 20,3 miliona dinara (172,4 hiljade evra).

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX 15, porastao je za 0,8 odsto na 753,18 poena, a BELEXlajn je ojačao za 0,6 procenata na 1.612,18 poena.

Naftna industrija Srbije je ponovo bila najtrgovanija akcija sa prometom od 4,1 milion dinara po ceni od 677 dinara, za skoro pola procenta višoj nego prethodnog dana.

Aerodrom „Nikola Tesla" je delimično neutralisao jučerašnji pad vrednosti akcije, zaključivši trgovanje s dobitkom od preko 0,7 posto na nivou od 810 dinara, uz realizaciju od 0,8 miliona dinara.

Energoprojekt holding je predvodio dobitnike dana s rastom cene od 5,9 procenata na 700 dinara, a isptometovan je u iznosu od oko 0,4 miliona dinara, dok je valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna zabeležila zanemarljivu negativnu korekciju cene na 3.300 dinara i ostvarila promet od 0,3 miliona dinara.

Na MTP tržištu su značajno trgovanje imale akcije beogradskih preduzeća „Goša montaža" i Telefonkabl. „Goša" je isprometovan u iznosu iznad 12 miliona dinara uz pad cene od pola procenta na 1.990 dinara, a akcija Telefonkabla se zadržala na nivou od 11.000 dinara uz realizaciju od 2,3 miliona dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 19,99 odsto, pri čemu u kupovini 23,20 procenata, a u prodaji 16,78 posto.

Na Berzi nije trgovano državnim dužničkim hartijama.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Aerodrom Nikola Tesla, Energoprojekt Holding, Goša Montaža, Impol seval
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Slab početak nedelje
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Slab početak nedelje
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze zaključeni su na pozitivnoj teritoriji na početku nedelje, ali je raspoloženje investitora za trgovanjem ostalo vrlo slabo.
Hrvatska za fond za oporavak pripremila 600 poljoprivrednih projekata
PROJEKTI
Hrvatska za fond za oporavak pripremila 600 poljoprivrednih projekata
BRUXELLES - Gotovo 600 poljoprivrednih projekata pripremljeno je u Hrvatskoj za financiranje iz novog europskog fonda za oporavak, od kojih je trećina u visokoj fazi dovršenosti, izjavila je u ponedjeljak hrvatska ministrica poljoprivrede Marija Vučković.
Zagrebačka burza: AD Plastik dobitnik dana, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: AD Plastik dobitnik dana, indeksi u plusu
ZAGREB - Početak novog tjedna na Zagrebačkoj burzi donio je rast indeksa, ali i nastavak slabašnog prometa.
Wall Street Journal: Hrvatska postala slučaj za promatranje
PORAZNO
Wall Street Journal: Hrvatska postala slučaj za promatranje
ZAGREB - Hrvatska je postala slučaj za promatranje o tome kako međunarodna putovanja mogu biti ubrzivači pandemije COVID-19, piše utjecajni list Wall Street Journal u članku posvećenom otvaranju Hrvatske za strane turiste ovog ljeta, što je dovelo do povećanja broja novooboljelih i u Hrvatskoj i u zemljama u koje su se ti turisti vratili.
Norveški stabilizacijski fond trebao bi više ulagati u američke dionice
VLADA
Norveški stabilizacijski fond trebao bi više ulagati u američke dionice

OSLO - Norveški stabilizacijski fond vrijedan 1.150 milijardi dolara trebao bi više ulagati u imovinu u SAD-u i Kanadi, istovremeno smanjujući svoje udjele u Europi, priopćila je u ponedjeljak norveška manjinska vlada.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE