GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Indeksi potonuli, trgovanje akcijama posustalo

Beogradska berza: Indeksi potonuli, trgovanje akcijama posustalo
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.07.2019 / 20:20
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je danas skoro 75 miliona dinara (636,8 hiljada evra), što se duguje trgovanju državnim obveznicama, dok je trgovanje akcijama posustao, a znatno su oslabili i berzanski indeksi.

Indeks BELEX15 je pao za 0,9 posto na 750,37 poena, a BELEXline za 0,6 procenata na 1.572,65 poena.

Obična akcija Komercijalne banke je nastavila da dominira na trgovanju i zabeležila je promet od 16,4 miliona dinara, ali uz pad cene od 1,5 posto na 3.249 dinara. S druge strane, prioritetna akcija te banke je predvodila dobitnike dana, skočivši za 3,6 odsto na 1.295 dinara, a isprometovana je za 0,3 miliona dinara.

Snažan rast vrednosti, od 2,7 procenata na 3.300 dinara, registrovala je valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna, uz trgovanje vredno 5,3 miliona dinara.

Aerodrom „Nikola Tesla" je završio trgovački dan s padom cene od 3,0 procenta na 869 dinara, našavši se na čelu liste gubitnika, a zabeležio je promet u iznosu 1,4 miliona dinara.

Naftna industrija Srbije se zadržala na cenovnom nivou od 680 dinara, uz realizaciju od 0,6 miliona dinara.

Galenika Fitofarmacija je isprometovana za nepunih 0,2 miliona dinara po ceni od 2.800 dinara, zanemarljivo nižoj u odnosu na prethodni dan, dok je Energoprojekt holding ostvario trgovanje iznad 0,1 milion dinara po nepromenjenoj ceni od 645 dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 65,41 odsto, pri čemu u kupovini 65,74 procenta, a u prodaji 65,09 odsto.

Dinarska obveznica Republike Srbije serije RSO19182, koja dospeva na naplatu u januaru 2022. godine, zabeležila je promet u vrednosti 50 miliona dinara. Strani investitori su u kupovini obveznica učestvovali sa 50 odsto.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Aerodrom Nikola Tesla, Naftna industrija Srbije, Galenika Fitofarmacija, BSE:AERO, BSE:NIIS, BSE:FITO,
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Akcije Alfa Plama planule, indeksi pali
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Akcije Alfa Plama planule, indeksi pali
BEOGRAD – Početak skraćene trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi obeležila je dominacija Alfa plama na tržištu akcija, pad oba berzanska indeksa, kao i visok promet državnih dinarskih obveznica.
Zagrebačka burza: Turistički sektor u fokusu investitora
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Turistički sektor u fokusu investitora
ZAGREB - Domaće tržište kapitala je svjedočilo živom trgovanju u utorak, gdje je dosegnut najviši promet u zadnjih pet tjedana, potaknut iščekivanjem kvartalnih rezultata kompanija.
Dionice sarajevskog Bosnalijeka u fokusu investitora u Sarajevu
SNAŽAN RAST
Dionice sarajevskog Bosnalijeka u fokusu investitora u Sarajevu
SARAJEVO - Trgovina je pojačana, pa je tako samo danas u četiri transakcije prometovano 11.388 dionica u vrijednosti 190 hiljada KM, a 7. februara trgovina je premašila 360 hiljada KM.
Mali: Jedno javno preduzeće ide na IPO
NAJAVE
Mali: Jedno javno preduzeće ide na IPO
BEOGRAD – Srbija je danas prvi put emitovala 12-godišnje dinarske obveznice u vrednosti od sedam milijardi dinara, kaže ministar finansija Siniša Mali i najavljuje da bi Srbija uskoro trebalo da dobije strategiju razvoja tržišta kapitala.
Euro potonuo najniže u tri godine
FOREX
Euro potonuo najniže u tri godine
LONDON - Tečaj eura oslabio je u utorak na međunarodnim tržištima prema najnižim razinama u tri godine u odnosu na dolar, na koje je u jednom trenutku skliznuo u ponedjeljak, dok investitori za nove smjernice čekaju nove podatke o ekonomskoj klimi u njemačkom gospodarstvu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE