GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Indeksi potonuli dublje, trgovanje akcijama podbacilo

Beogradska berza: Indeksi potonuli dublje, trgovanje akcijama podbacilo
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.04.2021 / 17:01
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Promet na domaćem tržištu akcija je podbacio danas, a BELEX indeksi su povećali gubitke.

Ukupan promet na Beogradskoj berzi, uključujući i trgovanje državnim obveznicama, iznosio je približno 22,6 miliona dinara (192 hiljade evra).

Indeks BELEX15 se spustio za četvrtinu procenta na 750,72 poena, a BELEXlajn je skliznuo za nešto više od 0,1 posto, na 1.617,01 poen.

Znatno je opala investiciona aktivnost na Open Marketu, gde je najveći promet iznosio 0,7 miliona dinara, koji je ostvarila obična akcija Komercijalne banke uz rast cene od 1,0 posto, na 3.302 dinara.

Istovremeno, preferencijalna akcija ovog zajmodavca je bila najveći gubitnik s padom od 21,1 odsto, na 1.206 dinara, uz realizaciju od 0,4 miliona dinara.

Saobraćajno preduzeće Lasta je registrovalo rast vrednosti od 1,3 procenta, na 1.100 dinara, a isprometovano je za preko 0,5 miliona dinara, dok se akcija Naftne industrije Srbije povukla sa ranijeg nivoa za trećinu procenta, na 618 dinara, uz promet od 0,5 miliona dinara.

Vranjski proizvođač grejnih tela i šteđnaka Alfa plam je istrgovan za 0,2 miliona dinara po ceni od 20.700 dinara, za 0,2 posto nižoj nego u sredu, a identičnu realizaciju imala je akcija Alta banke koja je skliznula za 0,1 procenat, na 4.301 dinar. .

Osetno bolje raspoloženje investitora vladalo je na MTP tržištu.

Poljoprivredno preduzeće Borac iz Šurjana isprometovano je za 6,9 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 3.450 dinara, dok je akcija poljoprivrednog društva Irmovo Kisač skočila za 6,3 procenta, na 1.927 dinara, uz trgovaje vredno 2,6 miliona dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 2,43 posto, u kupovini 4,81 procenat, a u prodaji zanemaljiv.

Državna obveznica serije RSO15118, denominovana u evrima i s rokom dospeća u julu 2025. godine, zabeležila je promet od 9,2 miliona dinara (oko 78,6 hiljada evra), pri čemu su strani ulagači učestvovali u kupovini sa 50 posto.

Tagovi: Beogradska berza, Lasta, Alta banka, BELEX15, BELEXline, Dunav osiguranje, Messer Tehnogas, Komercijalna banka, Philip Morris, Naftna industrija Srbije
PROČITAJ I OVO
Brnjac: Možemo očekivati puno bolju turističku sezonu nego prošle godine
OPTIMIZAM
Brnjac: Možemo očekivati puno bolju turističku sezonu nego prošle godine
BRUXELLES - S obzirom na sve bolju epidemiološku situaciju i na razinu pripremljenosti, Hrvatska ove godine može očekivati puno bolju turističku sezonu nego prošle godine, izjavila je u utorak u Bruxellesu ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.
Hotelske rezervacije u Španjolskoj poskočile nakon ukidanja koronazabrana
SKOK
Hotelske rezervacije u Španjolskoj poskočile nakon ukidanja koronazabrana
MADRID - Hotelske rezervacije u Španjolskoj narasle su otkako je prošlog tjedna ukinuto izvanredno stanje i zabrana putovanja u slobodno vrijeme, oslobodivši domaću potražnju i potaknuvši optimizam u sektoru pogođenom covidom 19.
Zagrebačka burza: CROBEX u plusu četvrti uzastopni dan
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: CROBEX u plusu četvrti uzastopni dan
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u utorak je CROBEX ojačao četvrti dan zaredom, uz nešto slabiji promet nego dan ranije, jer nema značajnijih vijesti iz domaćeg gospodarstva.
Dubai izgubio goste iz Indije, pokušava nadoknaditi izgubljeno na novim tržištima
PUTOVANJA
Dubai izgubio goste iz Indije, pokušava nadoknaditi izgubljeno na novim tržištima
DUBAI - Dubai očekuje da će ove godine privući preko 5,5 milijuna stranih turista, otprilike kao i u pandemijskoj 2020. godini, procjenjujući da bi nova tržišta mogla nadoknaditi gubitak gostiju iz ključnih zemalja u kojima su putovanja zabranjena.
Mfin izdao nove trezorce po povoljnim uvjetima
TREZORCI
Mfin izdao nove trezorce po povoljnim uvjetima

ZAGREB - Ministarstvo financija u utorak je na aukciji prodalo 880 milijuna kuna i 11 milijuna eura trezorskih zapisa, više od planiranoga, pri čemu se u eurima Ministarstvo ponovno zadužilo uz negativnu kamatnu stopu.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE