GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Indeksi pali na dnevnom i nedeljnom nivou

Beogradska berza: Indeksi pali na dnevnom i nedeljnom nivou
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.01.2021 / 21:02
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Trgovanje državnim obveznicama Srbije obezbedilo je da na Beogradskoj berzi danas bude zabeležen visok promet u ukupnom iznosu od gotovo 294,8 miliona dinara (2,5 miliona evra), dok su berzanski indeksi potonuli i na dnevnom i na nedeljnom nivou.

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, pao je danas za preko 0,9 odsto, na 736,06 poena, i njegov gubitak u odnosu prošlu sedmicu iznosi približno 1,5 procenata, dok je BELEXlajn oslabio za 0,5 posto, na 1.546,62 poena, pri čemu je na nedeljnom nivou u minusu od 0,9 procenata.

Galenika Fitofarmacija je ostala u fokusu investitora drugi dan zaredom. Njene akcije su ostvarile isprometovane za 3,6 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 2.550 dinara.

Obična akcija Komercijalne banke je skliznula za 0,1 posto, na 3.000 dinara, a istrgovana je za 0,3 miliona dinara.

Promet ostalih akcija na Open Marketu bio je vrlo skroman.

Vredno pomena je trgovanje akcijama društva Poljoprivredna proizvodnja Miletić na MTP tržištu u iznosu od 2,0 miliona dinara uz skok cene od preko 1,7 odsto, na 4.279 dinara. Solidan učinak, vredan 0,7 miliona dinara, imala je i akcija poljoprivrednog preduzeća Omoljica po ceni od 1.260 dinara, za 0,4 procenta većoj nego juče.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali minimalan udeo od 3,08 posto, u kupovini 6,15 procenata a u prodaji nisu učestvovali.

Dve serije državnih obveznica, jedna dinarska i druga denominovana u evrima, zabeležile su zajedno promet od 287,8 miliona dinara, od čega se na dinarsku obveznicu serije RSO16142, s rokom dospeća u julu 2023. godine, odnosi više od 287,4 miliona dinara.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Aerodrom Nikola Tesla, Naftna industrija Srbije, Komercijalna banka, Galenika Fitofarmacija, Poljoprivredna proizvodnja Miletić
PROČITAJ I OVO
Amerikanci zapanjeni: Kineska ratna mornarica sada je jača od američke
PREOKRET
Amerikanci zapanjeni: Kineska ratna mornarica sada je jača od američke
PEKING - Ono što se još oorije deset godina činilo nemogućim, sad se ostvaruje. Kineska ratna mornarica, naime, jača je od američke, piše CNN.
Tehnološke dionice u defanzivi, ciklički sektori na meti kupaca
TRŽIŠTE KAPITALA
Tehnološke dionice u defanzivi, ciklički sektori na meti kupaca
ANALIZA - Moglo bi se očekivati da će Fed povećati otkup obveznica jer će njihovi prinosi rasti još i više, ali predsjednik Feda Jerome Powell rekao je ovoga tjedna da za sada to ne planira.
Analitičar Bloomberga: Bitcoin ide na 100.000 dolara
HRABRE PROGNOZE
Analitičar Bloomberga: Bitcoin ide na 100.000 dolara
NEW YORK - Analitičar Bloomberga Mike McGlone danas je hrabro prognozirao da će bitcoin do kraja mjeseca uzletjeti na razinu od 100.000 dolara.
Beogradska berza: Potonuli promet i indeksi na kraju nedelje
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Potonuli promet i indeksi na kraju nedelje
BEOGRAD – Izuzetno mali promet, uz pad indeksa, zabeležen je na Beogradskoj berzi poslednjeg trgovačkog dana u ovoj nedelji.
Zašto padaju cijene zlata?
ZLATO
Zašto padaju cijene zlata?
ANALIZA - Kretanje cijene zlata snažno je povezano s inflacijskim očekivanjima, a trenutno je također izuzetno važno da na zlato utječe kretanje stvarnih kamatnih stopa. U tome leži i razlog što cijene zlata u posljednje vrijeme padaju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE