GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Indeksi pali, investitori kupovali obveznice

Beogradska berza: Indeksi pali, investitori kupovali obveznice
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2020 / 20:18
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze oštro su pali danas uz skromno trgovanje akcijama, dok su državne obveznice ostvarile visok promet.

Ukupan promet na Berzi iznosio je 1,05 milijardi dinara (skoro 9,0 miliona evra).

Oba berzanska indeksa su zabeležila gubitak od po 0,8 procenata, pri čemu je BELEX 15 zaključen na nivou od 802,13 poena a BELEXlajn na 1.729,76 poena.

Najtrgovanija je bila obična akcija Komercijalne banke s prometom od 11 miliona dinara, po ceni od 3.200 dinara, za 1,1 odsto nižoj nego u sredu, dok se prioritetna akcija te banke zadržala na nivou od 1.000 dinara, a istrgovana je za četvrt miliona dinara.

Republika Srbija je u sredu prodala svoj vlasnički udeo u Komercijalnoj banci od 83,23 odsto slovenačkoj Novoj ljubljanskoj banci (NLB) za 387,02 miliona evra.

Akcija Naftne industrije Srbije je potonula danas za oko 2,2 procenta na 720 dinara, uz realizaciju u iznosu od približno 9,1 milion dinara, a valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna je bila jedini dobitnik dana s rastom cene od 1,2 posto na 3.600 dinara, uz promet od nepunih 0,4 miliona dinara.

Akcijama Metalca iz Gornjeg Milanovca trgovano je u iznosu od 0,1 milion dinara po nepromenjenoj ceni od 2.100 dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 22,14 odsto, pri čemu prodaji 44,27 procenata, a u kupovini nisu učestvovali.

Tri serije obveznica Republike Srbije denominovane u evrima istrgovane su u ukupnom iznosu od 1,03 milijarde dinara, a najveći promet, vredan 449,7 miliona dinara (3,8 miliona evra) zabeležila je serija RSO16144, s rokom dospeća u septembru 2021. godine.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Aerodrom Nikola Tesla, Metalac, Philip Morris, Naftna industrija Srbije, Impol Seval, Komercijalna banka
PROČITAJ I OVO
Milšped daje pregled stanja na graničnim prelazima širom Evrope
PRELAZI
Milšped daje pregled stanja na graničnim prelazima širom Evrope
BEOGRAD - Kompanija Milšped redovno informiše članice Nemačko-srpske privredne komore (AHK) o aktuelnom stanju na graničnim prelazima u čitavoj Evropi.
Adris kupio 5.695 vlastitih dionica
TREZOR
Adris kupio 5.695 vlastitih dionica
ROVINJ - Društvo Adris Grupa izvijestilo je kako je ovoga tjedna kupilo ukupno 5.695 vlastitih povlaštenih dionica.
Turistička odredišta prazna za uskrsne blagdane
PRAZNO
Turistička odredišta prazna za uskrsne blagdane
ZAGREB - Da nije pandemije koronavirusa, turistički bi sektor u Hrvatskoj, kao i cijelom svijetu, uoči i za vrijeme uskrsnih blagdana uobičajeno bilježio prve godišnje turističke 'navale', no umjesto toga, ove će godine turistički objekti i odredišta biti prazni.
Zabrane izvoza lijekova u Europi izazivaju zabrinutost za zalihe inzulina
INZULIN
Zabrane izvoza lijekova u Europi izazivaju zabrinutost za zalihe inzulina
BRUXELLES - Posljednjih tjedana nekoliko europskih zemalja zabranilo je izvoz inzulina u strahu da će pandemija Covid-19 izazvati nestašicu tog lijeka vitalnog za milijune dijabetičara, a čelnici te industrije taj strah smatraju neutemeljenim.
Azijska tržišta: Mirna trgovina za kraj tjedna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Mirna trgovina za kraj tjedna
ŠANGAJ - Na azijskim se burzama u petak trguje mirno, a obujam trgovanja je skroman jer se na nekim od najvećih tržišta u regiji zbog praznika ne radi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE