GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Indeksi pali, investitori kupovali obveznice

Beogradska berza: Indeksi pali, investitori kupovali obveznice
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2020 / 20:18
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze oštro su pali danas uz skromno trgovanje akcijama, dok su državne obveznice ostvarile visok promet.

Ukupan promet na Berzi iznosio je 1,05 milijardi dinara (skoro 9,0 miliona evra).

Oba berzanska indeksa su zabeležila gubitak od po 0,8 procenata, pri čemu je BELEX 15 zaključen na nivou od 802,13 poena a BELEXlajn na 1.729,76 poena.

Najtrgovanija je bila obična akcija Komercijalne banke s prometom od 11 miliona dinara, po ceni od 3.200 dinara, za 1,1 odsto nižoj nego u sredu, dok se prioritetna akcija te banke zadržala na nivou od 1.000 dinara, a istrgovana je za četvrt miliona dinara.

Republika Srbija je u sredu prodala svoj vlasnički udeo u Komercijalnoj banci od 83,23 odsto slovenačkoj Novoj ljubljanskoj banci (NLB) za 387,02 miliona evra.

Akcija Naftne industrije Srbije je potonula danas za oko 2,2 procenta na 720 dinara, uz realizaciju u iznosu od približno 9,1 milion dinara, a valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna je bila jedini dobitnik dana s rastom cene od 1,2 posto na 3.600 dinara, uz promet od nepunih 0,4 miliona dinara.

Akcijama Metalca iz Gornjeg Milanovca trgovano je u iznosu od 0,1 milion dinara po nepromenjenoj ceni od 2.100 dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 22,14 odsto, pri čemu prodaji 44,27 procenata, a u kupovini nisu učestvovali.

Tri serije obveznica Republike Srbije denominovane u evrima istrgovane su u ukupnom iznosu od 1,03 milijarde dinara, a najveći promet, vredan 449,7 miliona dinara (3,8 miliona evra) zabeležila je serija RSO16144, s rokom dospeća u septembru 2021. godine.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Aerodrom Nikola Tesla, Metalac, Philip Morris, Naftna industrija Srbije, Impol Seval, Komercijalna banka
PROČITAJ I OVO
Plenković najavio nastavak radova na Podravskom ipsilonu
RADOVI
Plenković najavio nastavak radova na Podravskom ipsilonu
BJELOVAR - Predsjednik Vlade Andrej Plenković najavio je u srijedu nastavak radova na takozvanom Podravskom ipsilonu, na pravcima prema Bjelovaru i Virovitici, odnosno prema Kloštru Vojakovečkom i Koprivnici.
SEC tuži Binance i Coinbase
KRIPTO SCENA
SEC tuži Binance i Coinbase
NEW YORK - Kriptovalute je potresla vijest da je američki regulator (SEC) podnio tužbu protiv najveće svjetske burze kriptovaluta Binance i njezinog izvršnog direktora Changpeng Zhaoa (CZ) na saveznom sudu u Washingtonu.
Njemački izvoz plastičnog otpada prepolovljen u prošlom desetljeću
OŠTAR PAD
Njemački izvoz plastičnog otpada prepolovljen u prošlom desetljeću
BERLIN - Njemačka je posljednjih godina izvezla značajno manje plastičnog otpada u inozemstvo, objavio je u utorak Savezni ured za statistiku u Wiesbadenu.
Hrvatska na međunarodnom tržištu izdala prve obveznice od ulaska u europodručje
ZADUŽIVANJE
Hrvatska na međunarodnom tržištu izdala prve obveznice od ulaska u europodručje
ZAGREB . Ministarstvo financija Republike Hrvatske uspješno je u utorak izdalo euroobveznicu na međunarodnom tržištu kapitala u ukupnom nominalnom iznosu od 1,5 milijardi eura, a s dospijećem 2035. godine.
Azijska tržišta: Kineski podaci spustili raspoloženje
PAD
Azijska tržišta: Kineski podaci spustili raspoloženje
ŠANGAJ - Na azijsko-pacifičkim tržištima trguje se mješovito dok regija gleda na trgovinske podatke Kine za svibanj i govor guvernera Reserve Bank of Australia Philipa Lowea, dan nakon što je australska središnja banka prkosila očekivanjima i podigla svoju referentnu kamatnu stopu na najvišu u 11 godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE