GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Indeksi otvorili trgovačku nedelju s rastom

Beogradska berza: Indeksi otvorili trgovačku nedelju s rastom
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.04.2021 / 17:29
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Umereno trgovanje i dalji uspon BELEX indeksa obeležili su prvi trgovački dan u ovoj nedelji na domaćem tržištu akcija.

Ukupan promet na Berzi iznosio je blizu 11,6 miliona dinara (oko 98,5 hiljade evra).

Indeks najlikvidnijih akcija BELEX15 ojačao je za više od 0,6 posto, na 756,13 poena, a BELEXlajn je porastao za 0,8 procenata, na 1.622,81 poena.

Najveće interesovanje investitora vladalo je za akcijom „Dunav osiguranja“, koja je istrgovana za 4,5 miliona dinara po ceni od 4.113 dinara, za preko 1,0 odsto višoj nego na prethodnom trgovanju.

Finel energija je oslabila za 0,6 procenata, na 640 dinara, i ostvarila promet od 0,6 miliona dinara, a u identičnom procenatu je pala i akcija Naftne industrije Srbije zaključivši dan na 621 dinar, uz realizaciju od 0,4 miliona dinara.

Saobraćajno preduzeće Lasta je ponovo bilo među najvećim dobitnicima sa porastom cene od 12,9 posto, na 1.101 dinar, čime je od sredine prošle nedelje vrednost ove kompanije uzletela za 81 procenat. Na današnjoj trgovinskoj sesiji Lata je isprometovano za više od 0,3 miliona dinara.

Akcije Aerodroma „Nikola Tesla“ su takođe zabeležile solidan dobitak, od 3,8 odsto i zaključene su na 1.027 dinara, uz promet od 0,3 miliona dinara, dok je najveći dobitnik bila preferencijalna akcija Komercijalne banke koja je uzletela za skoro 16,7 procenata, na 1.239 dinara, uz realizaciju od oko 0,2 miliona dinara.

Dobar start trgovačke nedelje registrovan je i na MTP tržištu.

Beogradsko preduzeće za spoljnu i unutrašnju trgovinu „Dinara“ ostvarilo je promet od 2,0 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 397 dinara, a poljoprivredno društvo Omoljica je istrgovano za 1,5 miliona dinara po zanemarljivo nižoj ceni od 2.999 dinara.

Akcije poljoprivrednog preduzeća Irmovo Kisač su oslabile za pola procenta na 2.000 dinara, a zabeležile su trgovanje vredno 1,1 milion dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 18,91 posto, u kupovini 33,75 procenata, a u prodaji 4,07 odsto.

Na Berzi nije trgovano državnim dužničkim hartijama.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Fintel Energija, Lasta, Messer Tehnogas, Komercijalna banka, Philip Morris, Naftna industrija Srbije
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Dominacija Končara, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dominacija Končara, indeksi porasli
ZAGREB - Solidan rast indeksa i vrlo dobar promet obilježili su četvrtak na Zagrebačkoj burzi.
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE