GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Indeksi opet posrnuli, NIS najtrgovaniji

Beogradska berza: Indeksi opet posrnuli, NIS najtrgovaniji
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.08.2018 / 17:33
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze su danas, nakon jednodnevnog opravka, ponovo posrnuli, uz izuzetno slabu aktivnost na tržištu akcija.

Ukupan promet na Berzi dostigao je odličnih 501,5 miliona dinara (4,2 miliona evra), pre svega zahvaljujući trgovanju državnim obveznicama.

Indeks BELEX15 je pao za pola procenta na 731,97 poena, dok je BELEXline oslabio za skoro 0,4 odsto na 1.519,35 poena.

Naftna industrija Srbije je jedina danas zabeležila promet u sedmocifrenom iznosu, ali uz pad cene za 0,4 posto na 682 dinara. Akcije NIS-a istrgovane su za 1,7 miliona dinara.

Obične akcije Komercijalne banke su takođe završile trgovanje sa minusom od 0,6 procenata, i zaključene su na nivou od 1.972 dinara, uz realizaciju vrednu 0,2 miliona dinara.

Gornjomilanovački Metalac se našao na listi gubitnika, spustivši se za 1,2 posto na 1.970 dinara, uz promet od 0,1 milion dinara.

Akcije Valjaonice bakra iz Sevojna su predvodile dobitnike dana, sa skokom od 1,7 procenata na 839 dinara, a isprometovane su za 0,1 milion dinara.

Energoprojekt holding se zadržao na cenovnom nivou od 701 dinar uz neveliko trgovanje, dok je Aerodrom „Nikola Tesla" ostvario slab promet uz pad cene za 0,8 odsto na 1.700 dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija učestvovali sa 5,78 odsto, pri čemu u kupovini s udelom od 11,55 procenata, a u prodaji nisu učestvovali.

Dve serije dinarskih državnih obveznica zabeležile su ukupan promet od 498,6 miliona dinara.

Desetogodišnja dinarska obveznica serije RSO18174, s rokom dospeća u februaru 2028., ostvarila promet od 334,4 miliona dinara, a serija RSO16142, koja dospeva na naplatu u julu 2023. godine, istrgovana je za 164,2 miliona dinara.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Naftna industrija Srbije, Komercijalna bankoa, Metalac, Valjaonica bakra Sevojno, BSE:NIIS, BSE:KMBN, BSE:MTLC
PROČITAJ I OVO
Brnjac: Nema dokaza da su se strani maturanti zarazili na Pagu
REAKCIJE
Brnjac: Nema dokaza da su se strani maturanti zarazili na Pagu
ZAGREB - Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac izjavila je kako nema dokaza da su se strani turisti zarazili na Pagu.
Beogradska berza: Stagnacija indeksa
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Stagnacija indeksa
BEOGRAD - Uspavano trgovanje i stagniranje oba berzanska indeksa obeležili su kraj trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi.
Zagrebačka burza: Katastrofa za Optima Telekom, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Katastrofa za Optima Telekom, indeksi pali
ZAGREB - Kraj još jednog trgovinskog tjedna na Zagrebačkoj burzi donio je nešto življe trgovanje, dionička likvidnost je ojačala, iako se i dalje radi o skromnim razinama, dok su indeksi zaključili u negativnom teritoriju.
Erste Plavi i PBZ CO među ulagačima u Infobip
ULAGANJA
Erste Plavi i PBZ CO među ulagačima u Infobip
ZAGREB - Nastavno na objavljenu informaciju o investiciji private equity fonda One equity partnersa u Infobip – najveću hrvatsku informatičku tvrtku, važno je napomenuti da su u PE One Equity Partners uložili i hrvatski obvezni mirovinski fondovi Erste Plavi i PBZ CROATIA osiguranje.
Cijene nafte kliznule ispod 45 dolara zbog zabrinutosti za potražnju
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte kliznule ispod 45 dolara zbog zabrinutosti za potražnju
LONDON - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima ispod 45 dolara zbog opetovanog skoka broja zaraženih koronavirusom koji je ponovo potaknuo zabrinutost za potražnju za energentima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE