GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Indeksi nastavili snažan oporavak

Beogradska berza: Indeksi nastavili snažan oporavak
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.03.2020 / 20:15
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze nastavili su danas snažan uspon započet u utorak, uz skroman oporavak investicione aktivnosti na tržištu akcija.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 10,5 miliona dinara (89,4 hiljade evra).

Indeks BELEX 15 je skočio za 2,2 procenta na 629,80 poena, a BELEXline je ojačao za 0,3 odsto na 1.423,17 poena.

Akcije Aerodroma "Nikola Tesla" su drugi dan zaredom bile u fokusu investiora, uz trgovanje vredno 3,7 miliona dinara po prosečnoj ceni od 750 dinara, za 4,2 odsto jačoj nego u utorak.

Robustan oporavak je zabeležila i akcija Naftne industrije Srbije, koja je napredovala za 7,5 procenata na 575 dinara, a ostvarila je promet u iznosu od 3,2 miliona dinara.

Obična akcija Komercijalne banke je potonula za 1,6 posto na 2.506 dinara, uz realizaciju od skoro 3,0 miliona dinara, dok je proizvođač grejnih tela i štednjaka Alfa plam iz Vranja ojačao za 6,0 procenata, vrativši se na cenovni nivo od 26.500 dinara, a isprometovan je za nepunih 0,3 miliona dinara.

"Dunav osiguranje" je registrovalo blagi pad cene od 0,2 procenta na 3.000 dinara, uz promet veći od 0,1 milion dinara.

Najveći dobitnik je bila prioritetna akcija duvanske industrije “Philip Morris”, koja je uzletela za 11,9 odsto na 5.000 dinara, uz neveliko trgovanje.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržišu akcija imali udeo od 26,30 odsto, pri čemusu u kupovini bili uzdržani a u prodaji su učestvovali s udelom od 51,96 procenata.

Na berzi nije trgovano obveznicama Republike Srbije.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Jedinstvo Sevojno, Aerodrom Nikola Tesla, Naftna industrija Srbije, Philip Morris, Komercijalna banka, Alfa Plam, Dunav osiguranje
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
Wall Street pao četvrti dan zaredom
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street pao četvrti dan zaredom
NEW YORK - Na Wall Streetu je u srijedu burzovni S&P 500 indeks pao četvrti dan zaredom jer poslovni rezultati kompanija nisu impresivni i jer je sve jasnije da američka središnja banka neće smanjiti kamatne stope tako brzo kao što se očekivalo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE