GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Indeksi napreduju, Metalac najtrgovaniji

Beogradska berza: Indeksi napreduju, Metalac najtrgovaniji
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.07.2020 / 20:08
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Trgovanje državnim dužničkim hartijama podiglo je ukupan promet na Beogradskoj berzi na 565,6 miliona dinara (4,8 miliona evra).

Investiciona aktivnost na tržištu akcija je ostala slaba, a oba berzanska indeksa su nastavila rast.

Indeks BELEX15 je ojačao za petinu procenta, na 655,53 poena, a BELEXline je napredovao za 0,1 posto, na 1.476,92 poena.

Najveći promet je ostvarila akcija gornjomilanovačkog Metalca u iznosu od 5,7 miliona dinara, po ceni od 1.900 dinara, neznatno većoj nego na jučerašnjem trgovanju.

Naftna industrija Srbije je registrovala rast cene od 1,1 odsto, na 549 dinara, uz realizaciju od 1,5 miliona dinara, dok je Aerodrom "Nikola Tesla" bio najveći gubitnik s padom od 2,1 posto, na 891 dinar, a istrgovan je za nešto više od 0,5 miliona dinara.

Proizvođač i distributer tehničkih gasova Messer Tehnogas se zadržao na cenovnom nivou od 13.000 dinara, uz promet od preko četvrt miliona dinara.

Prioritetna akcija duvanske industrije "Philip Morris" je oslabila za 0,8 procenata, na 5.950 dinara, a isprometovana je za 0,2 miliona dinara.

Dobitnik dana je bila obična akcija Komercijalne banke s rastom od 2,1 posto, na 2.200 dinara, uz neveliku realizaciju.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 45,62 posto, u kupovini 22,39 procenata a u prodaji 68,85 odsto.

Tri serije državnih obveznica, jedna dinarska i dve denominovane u evrima, ostvarile su zajedno trgovanje u vrednosti od 557,3 miliona dinara.

Dinarska obveznica serije RSO19181, koja dospeva u januaru 2026. godine, dominirala je po visini prometa sa iznosom od 556 miliona dinara.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Metalac, Naftna industrija Srbije, Philip Morris, Messer Tehnogas, Komercijalna banka, Aerodrom Nikola Tesla
PROČITAJ I OVO
Libra bi mogla krenuti već u siječnju
KRIPTOVALUTE
Libra bi mogla krenuti već u siječnju
NEW YORK - Facebook i njegovi partneri spremaju se izdati kriptovalutu libru već u siječnju iduće godine, izvijestio je u petak Financial Times, pozivajući se na tri upućena izvora.
InterCapital preuzeo upravljanje fondovima Triglav Sklada u Hrvatskoj
UPRAVLJANJE
InterCapital preuzeo upravljanje fondovima Triglav Sklada u Hrvatskoj

ZAGREB - InterCapital Asset Management je sa 23.11.2020. dovršio proces preuzimanja upravljanja investicijskim fondovima Triglav Sklada u Hrvatskoj.

Zagrebačka burza: Pad indeksa, promet nešto bolji
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Pad indeksa, promet nešto bolji
ZAGREB - Kraj tjedna donio je novi pad na Zagrebačkoj burzi uz nešto bolji promet no jučer.
Pandemija utjecala na šoping: 53 posto građana rjeđe ide u trgovačke centre
NAVIKE
Pandemija utjecala na šoping: 53 posto građana rjeđe ide u trgovačke centre
ZAGREB - Epidemiološka situacija je utjecala na šoping navike građana pa tako njih 52,9 posto navodi da sada rjeđe odlaze u trgovačke centre, pokazalo je istraživanje koje su proveli magazin Ja Trgovac i agencija Hendal.
Kuna u tjednu blago ojačala prema euru
JAČANJE KUNE
Kuna u tjednu blago ojačala prema euru
ZAGREB - Kuna je na tečajnoj listi Hrvatske narodne banke ojačala prema euru na dnevnoj i tjednoj razini u odnosu na tečajnicu od jučer za 0.01 posto, a prema tečajnici od prošlog petka za 0.11 posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE