GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Indeksi na uzlaznoj putanji, promet slab

Beogradska berza: Indeksi na uzlaznoj putanji, promet slab
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.07.2021 / 18:37
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze krenuli su uzlaznom putanjom na startu trgovačke nedelje, dok je dinamika trgovanja akcijama bila troma.

Ukupan promet na domaćem tržištu kapitala iznosio je oko 5,0 miliona dinara (42,4 hiljade evra), pri čemu su nešto manje od polovine odnele državne obveznice.

Indeks BELEX 15 je ojačao za petinu procenta na 769,94 poena, dok se BELEXline zanemarljivo pomerio naviše na 1.636,40 poena.

Na Open Marketu se najviše trgovalo akcijama „Dunav osiguranja“, koje su uz rast vrednosti za više od pola procenta na 3.650 dinara, ostvarile promet iznad 1,2 miliona dinara.

Preferencijalna akcija duvanske industrije „Philip Morris“ je zaključena u minimalnom plusu, na nivou od 7.207 dinara, uz realizaciju od 0,5 miliona dinara, dok je Metalac iz Gornjeg Milanovca registrovao rast cene za 0,6 posto na 1.890 dinara, a isprometovan je za 0,3 miliona dinara.

Najveći dobitnik je bila Naftna industrija Srbije, čija je akcija ojačala za približno 0,7 procenata na 599 dinara, uz neveliko trgovanje.

Na MTP tržištu je pojoprivredno društvo Omoljica ostvarilo promet od skoro četvrt miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 3.601 dinar.

Učešće stranih investitora u ukupnom prometu na tržištu akcija bilo je zanemarljivo, svega 1,34 posto, pri čemu su u prodaji imali udeo od 2,67 procenata, a u kupovini nisu učestvovali.

Pet serija državnih obveznica denominovanih u evrima istrgovano je zajedno za preko 2,1 milion dinara (18,3 hiljade evra), uz pođednako učešće svake serije u ukupnom prometu, a strani investitori su u kupovini učestvovali sa 50 posto.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Naftna industrija Srbije, Komercijalna banka, Metalac, Philip Morris
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Podravka u fokusu
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Podravka u fokusu
ZAGREB - Zagrebačka je burza ovoga tjedna iznjedrila skok prometa uz rast indeksa.
Četrdeset posto svih noćenja otpada na Nijemce i domaće
NOĆENJA
Četrdeset posto svih noćenja otpada na Nijemce i domaće
ZAGREB - Jadran se prilično ispraznio u odnosu na ljeto kad je u Hrvatskoj dnevno bilo i po milijun gostiju, ali na obali ih je još oko 280.000, piše u subotu Večernji list.
Porasla proizvodnja mlijeka na obiteljskim gospodarstvima
MLIJEKO
Porasla proizvodnja mlijeka na obiteljskim gospodarstvima
ZAGREB - Ukupna proizvodnja mlijeka na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima u 2020. godini porasla je u odnosu na prethodnu godinu za 5,8 posto, a količine mlijeka koje ta gospodarstva daju u otkup porasle su za 13,8 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Na Lošinju prvo međunarodno testiranje otiska održivosti eko-turističkog proizvoda
ODRŽIVOST
Na Lošinju prvo međunarodno testiranje otiska održivosti eko-turističkog proizvoda
LOŠINJ - Na Lošinju ovih dana odabrani strani stručnjaci, okupljeni oko europskog međunarodnog projekta InterregDestiMed Plus, ocjenjuju novi inovativni eko-turistički paket aranžman i mjere njegov ekološki otisak održivosti, što je prvo takvo međunarodno mjerenje u Hrvatskoj.
 Cijene nafte stabilne iznad 77 dolara
CLOSING BELL ZSE
 Cijene nafte stabilne iznad 77 dolara
LONDON - Cijene nafte na međunarodnim tržištima u petak su se stabilizirale iznad 77 dolara budući da je prva dražba državnih zaliha u Kini neutralizirala utjecaj globalnih poremećaja u proizvodnji i smanjenih zaliha.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE