GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Indeksi na uzlaznoj, promet na silaznoj putanji

Beogradska berza: Indeksi na uzlaznoj, promet na silaznoj putanji
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.01.2021 / 18:11
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Promet na domaćem tržištu akcija nastavio je danas silazni trend, dok su indeksi nastavili da se kreću uzlaznom pitanjom.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 2,5 miliona dinara (21,3 hiljade evra).

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, porastao je za 0,4 posto, na 748,64 poena, a BELEXline se neznatno pomerio uvis i zaključio dan na 1.565,13 poena.

Naftna industrija Srbije je bila jedina kompanija čije su akcije ostvarile sedmocifren promet u iznosu nešto manjem od 1,5 miliona dinara, po prosečnoj ceni od 642 dinara, za 2,7 odso većoj nego u utorak.

Obična akcija Komercijalne banke je ojačala za nepunih 0,2 procenta, na 3.004 dinara, a istrgovana je za 0,3 miliona dinara, dok je preferencijalna akcija tog zajmodavca skliznula za 0,1 posto, na 949 dinara, uz realizaciju od 0,2 miliona dinara.

Energoprojekt holding je bio najveći dobitnik s rastom vrednosti od skoro 3,9 odsto, na 376 dinara, uz promet od 0,2 miliona dinara, a na listi dobitnika je bila i preferencijalna akcija duvanske industrije „Philip Morris“, koja je napredovala za približno petinu procenta na 5.870 dinara, uz skromno trgovanje.

Fabrika vijaka i delova za šinska vozila MIN Div iz Svrljiga isprometovana je na MTP tržištu za gotovo 0,2 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 600 dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 37,06 posto, u kupovini 66,77 procenata a u prodaji 7,35 odsto.

Državnim dužničkim hartijama nije trgovano na Berzi.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEX15, Philip Morris, Naftna industrija Srbije, Impol Seval, Energoprojekt holding, Komercijalna banka
PROČITAJ I OVO
Bitcoin potopljen, ušao u medvjeđe tržište
POTOP
Bitcoin potopljen, ušao u medvjeđe tržište
NEW YORK - Vrijednost bitcoina u petak je potopljena gotovo osam posoto pa je najpopularnija kriptovaluta pala na najnižu razinu u sedam tjedana.
Australija uvodi ograničenja putovanja za devet južnoafričkih zemalja
POTEZI
Australija uvodi ograničenja putovanja za devet južnoafričkih zemalja
MELBOURNE - Australija je u subotu uvela ograničenja osobama koje su boravile u devet južnoafričkih zemalja zbog zabrinutosti novim sojem koronavirusa "omicronom", pri čemu vlada zahtijeva 14-dnevnu karantenu i za australske državljane koji se vraćaju iz tih zemalja, rekao je ministar zdravstva Greg Hunt.
Novi sojevi koronavirusa održavaju ograničenja putovanja u svim regijama svijeta
OGRANIČENJA
Novi sojevi koronavirusa održavaju ograničenja putovanja u svim regijama svijeta
ZAGREB - Novi sojevi koronavirusa 'održavaju' ograničenja putovanja u svim svjetskim regijama, pri čemu ograničenja još uvijek ima 98 posto svih odredišta u svijetu, a jedno od pet i dalje ima potpuno zatvorene granice, podaci su iz novog izdanja izvješća Svjetske turističke organizacije-UNWTO o ograničenjima putovanja.
Zagrebačka burza: Pad u skladu s globalnim kretanjima
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Pad u skladu s globalnim kretanjima
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak je ostvaren znatno veći promet nego prethodnih dana, dok su Crobex indeksi pratili pad svjetskih burzi, koje su pod pritiskom zbog širenja nove varijante koronavirusa.
Dolarov indeks oslabio zbog pojave nove varijante virusa
FOREX
Dolarov indeks oslabio zbog pojave nove varijante virusa
LONDON - Tečaj dolara u petak je oslabio prema najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima nakon vijesti o pojavi nove varijante koronavirusa, što je uznemirilo investitore i okrenulo ih valutama koje percipiraju sigurnim lukama za kapital u neizvjesnim vremenima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE