GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Indeksi na nedeljnom nivou s blagim rastom

Beogradska berza: Indeksi na nedeljnom nivou s blagim rastom
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.04.2022 / 20:29
Autor: SEEbiz
BEOGRAD – Izrazita volatilnost cena akcija i uzdržana aktivnost investitora na Beogradskoj berzi obeležili su trgovačku nedelju za nama, koju su referentni indeksi završili nešto jači nego prošle sedmice.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je danas 17,1 milion dinara (145,3 hiljade evra).

Indeks BELEX 15 je pao na dnevnom nivou za 0,7 posto na 827,16 poena, ali je u poređenju sa prošlom nedeljom jači za pola procenta, dok je BELEXlajn oslabio za 0,4 odsto na 1.662,63 poena, pri čemu na nedeljnom nivou beleži dobitak nešto manji od 0,2 posto.

Akcije kompanije „Dunav osiguranje“ su nastavile oporavak drugi dan zaredom s rastom od 0,8 posto na 1.292 dinara, a isprometovane su u iznosu od 15,2 miliona dinara.

Beogradsko preduzeće „Kopaonik“, koje se bavi prometom građevijskog materijala i ogreva, predvodilo je gubitnike dana s padom vrednosti za 3,3 procenta na 14.000 dinara po akciji, uz promet ispod 0,4 miliona dinara.

Među gubitnicima se našla i Fintel energija koja je oslabila za 1,6 posto na 610 dinara, uz realizaciju od približno 0,2 miliona dinara.

Akcionarsko društvo za reosiguranje „Dunav Re“ isprometovano je na MTP tržištu za 0,6 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 2.000 dinara po akciji, a niški proizvođač boja i lakova „Pomoravlje“ zabeležio je trgovanje vredno 0,4 milliona dinara po ceni od 240 dinara, istoj kao na prethodnoj sesiji.

Učešće stranih investitora u ukupnom prometu na tržištu akcija bilo je zanemaljivo. Državnim obveznicama Srbije nije trgovano na Berzi.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Philip Morris, Dunav osiguranje, Alfa Plam, Aerodrom Nikoal Tesla
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE