GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Indeksi mešoviti, trgovanje akcijama splasnulo

Beogradska berza: Indeksi mešoviti, trgovanje akcijama splasnulo
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.12.2018 / 17:57
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Trgovanje akcijama na Beogradskoj berzi danas je splasnulo, solidan promet su imale obveznice Republike Srbije, a indeksi su zabeležili mešovito kretanje.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 320,3 miliona dinara (2,7 miliona evra).

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, zaključen je u minusu od pola procenta na 759,73 poena, a BELEXline je stagnirao na nivou od 1.578,32 poena.

Najtrgovanija akcija je bila Naftna industrija Srbije s prometom od skoro 4,7 miliona dinara, ostvarenom po nepromenjenoj ceni od 687 dinara.

Aerodrom „Nikola Tesla", čije su akcije u utorak dostigle u jednom trenutku istorijski rekord od 1.956 dinara, oslabile su na danas za 0,9 procenata na 1.919 dinara, uz realizaciju od približno 1,0 milion dinara.

Zemunski proizvođač preparata za zaštitu i prehranu biljaka, Galenika Fitofarmacija, takođe je pao za 1,8 posto na 2.700 dinara, zabeleživši trgovanje vredno nepunih 0,4 miliona.

Energoprojekt holding, koji je bio jedini dobitnik dana sa snažnim skokom cene od 11,3 procenta na 668 dinara, ostvario je promet nešto veći od 0,1 milion dinara.

Bečejski Sojaprotein se zadržao na nivou od 133 dinara, uz neveliko trgovanje.

Obične akcije Komercijalne banke takođe su imale slabu realizaciju, a našle su se na čelu liste gubitnika usled pada cene od 2,2 procenta na 2.109 dinara.

Akcije beogradskog preduzeća „Agroexport proizvodnja i promet" ostvarile su u blok trgovanju promet u iznosu od gotovo 83 miliona dinara, po ceni od 229 dinara.

Aktivnost stranih investitora na tržištu akcija bila je zanemarljiva, s obzirom na to da su u ukupnom prometu imali udeo od samo 2,42 posto.

Državna dinarska obveznica serije RSO15102, s rokom dospeća u februaru 2022. godine, istrgovana je u iznosu od 230,7 miliona dinara.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Galenika Fitofarmacija, Aerodrom Nikola Tesla, Energoprojekt Holding, Naftna industrija Srbije, Sojaprotein, Komercijalna banka, BSE:AERO, BSE:ENHL, BSE:NIIS, BSE:FITO
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Đuro Đaković dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Đuro Đaković dobitnik tjedna
ZAGREB - Tjedan na Zagrebačkoj burzi donio je smanjenu aktivnost investitora i minimalne promjene najvažnijih indeksa.
Mlada i imućnija ekipa iz Srbije, Češke i Slovačke zamijenila Ibizu i Azurnu obalu središnjom Istrom
ISTARSKI USPJEH
Mlada i imućnija ekipa iz Srbije, Češke i Slovačke zamijenila Ibizu i Azurnu obalu središnjom Istrom
PULA – Prvo školsko zvono, koje je u ponedjeljak zazvonilo i u bavarskim školama, na povratak kući natjeralo je brojne obitelji iz te njemačke pokrajine koji su još proteklog tjedna širom Istre uživali u čarima pravog ljetnog vremena i kasnih godišnjih odmora.
Europska agencija za lijekove odobrila korištenje deksametazona za covid-19
LIJEKOVI
Europska agencija za lijekove odobrila korištenje deksametazona za covid-19
BRUXELLES - Europska agencija za lijekove odobrila je korištenje deksametazona za liječenje pacijenata oboljelih od covida-19 koji imaju problema s disanjem, otvorivši put da taj steroid postane drugi odobreni lijek za liječenje covida-19 u Europi nakon remdesivira.
Zagrebačka burza: Indeksi stagnirali uz najniži promet od veljače 2019.
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi stagnirali uz najniži promet od veljače 2019.
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak su glavni dionički indeksi bilježili tek blage promjene, uz najniži dnevni promet u ovoj godini jer nema vijesti koje bi potaknule investitore na ulaganje.
Željeznica: Mali porast prijevoza tereta, veliki pad broja putnika
TRENDOVI
Željeznica: Mali porast prijevoza tereta, veliki pad broja putnika
ZAGREB - Željeznicom je u drugom tromjesečju ove godine zbog koronakrize prevezeno gotovo 67 posto manje putnika nego u istom lanjskom razdoblju, no prijevoz tereta je porastao za 2,5 posto, kao rezultat preuzimanje dijela tereta od drugih vrsta prijevoza, koji je ukupno gledano u Hrvatskoj smanjen, ističu u petak iz HAKOM-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE