GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Indeksi mešoviti, trgovanje akcijama splasnulo

Beogradska berza: Indeksi mešoviti, trgovanje akcijama splasnulo
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.12.2018 / 17:57
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Trgovanje akcijama na Beogradskoj berzi danas je splasnulo, solidan promet su imale obveznice Republike Srbije, a indeksi su zabeležili mešovito kretanje.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 320,3 miliona dinara (2,7 miliona evra).

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, zaključen je u minusu od pola procenta na 759,73 poena, a BELEXline je stagnirao na nivou od 1.578,32 poena.

Najtrgovanija akcija je bila Naftna industrija Srbije s prometom od skoro 4,7 miliona dinara, ostvarenom po nepromenjenoj ceni od 687 dinara.

Aerodrom „Nikola Tesla", čije su akcije u utorak dostigle u jednom trenutku istorijski rekord od 1.956 dinara, oslabile su na danas za 0,9 procenata na 1.919 dinara, uz realizaciju od približno 1,0 milion dinara.

Zemunski proizvođač preparata za zaštitu i prehranu biljaka, Galenika Fitofarmacija, takođe je pao za 1,8 posto na 2.700 dinara, zabeleživši trgovanje vredno nepunih 0,4 miliona.

Energoprojekt holding, koji je bio jedini dobitnik dana sa snažnim skokom cene od 11,3 procenta na 668 dinara, ostvario je promet nešto veći od 0,1 milion dinara.

Bečejski Sojaprotein se zadržao na nivou od 133 dinara, uz neveliko trgovanje.

Obične akcije Komercijalne banke takođe su imale slabu realizaciju, a našle su se na čelu liste gubitnika usled pada cene od 2,2 procenta na 2.109 dinara.

Akcije beogradskog preduzeća „Agroexport proizvodnja i promet" ostvarile su u blok trgovanju promet u iznosu od gotovo 83 miliona dinara, po ceni od 229 dinara.

Aktivnost stranih investitora na tržištu akcija bila je zanemarljiva, s obzirom na to da su u ukupnom prometu imali udeo od samo 2,42 posto.

Državna dinarska obveznica serije RSO15102, s rokom dospeća u februaru 2022. godine, istrgovana je u iznosu od 230,7 miliona dinara.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Galenika Fitofarmacija, Aerodrom Nikola Tesla, Energoprojekt Holding, Naftna industrija Srbije, Sojaprotein, Komercijalna banka, BSE:AERO, BSE:ENHL, BSE:NIIS, BSE:FITO
PROČITAJ I OVO
HUT: Pokrenuti ciljane kampanje na ključnim turističkim tržištima
KAMPANJA
HUT: Pokrenuti ciljane kampanje na ključnim turističkim tržištima
ZAGREB - Proteklog je vikenda krenulo jače aktiviranje turističkih kapaciteta s otvorena 133 hotela i 65 kampova, izvijestila je u ponedjeljak Hrvatska udruga turizma (HUT), koja smatra da je sada nužno što prije pokrenuti ciljane promotivne kampanje na ključnim tržištima.
Renomirani australski portal promovira hrvatsku gastronomiju
GASTRO
Renomirani australski portal promovira hrvatsku gastronomiju
ZAGREB - Hrvatska turistička zajednica putem renomiranog australskog gastro portala Chef's Pencil, predstavlja hrvatsku gastronomiju, chefove i regionalne gastro specijalitete.
Azijska tržišta: Indeksi porasli na početku tjedna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi porasli na početku tjedna
ŠANGAJ - Na većini azijskih burzi cijene su dionica u ponedjeljak porasle, zahvaljujući nadi ulagača u daljnje poticajne gospodarske mjere, no trguje se suzdržano zbog rasta napetosti između SAD-a i Kine.
Gradić u Srbiji leži na ogromnom bogatstvu
INDIKATORI
Gradić u Srbiji leži na ogromnom bogatstvu
BEOGRAD - Jedna australska kompanija tokom istraživanja na području opštine Rekovac, nedaleko od Jagodine otkrila je indikatore koji upućuju na značajnu mineralizaciju bora i litijuma – elemenata koji su nezamenljivi u sektoru proizvodnje baterija i vozila na električni pogon.
Šokantni rezultati ispitivanja kvalitete maslinovog ulja u Sloveniji
KVALITETA
Šokantni rezultati ispitivanja kvalitete maslinovog ulja u Sloveniji
LJUBLJANA - Uprava za sigurnost hrane (UVHVVR) provela je inspekciju maslinovog ulja na malo između 5. i 11. listopada prošle godine. Ukupno je 28 uzoraka obrađeno i ispitano na kemijske parametre, a također je senzorno ocijenjeno.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE