GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Indeksi klonuli na kraju trgovačke nedelje

Beogradska berza: Indeksi klonuli na kraju trgovačke nedelje
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.11.2021 / 18:24
Autor: SEEbiz
BEOGRAD – Malodušna investiciona aktivnost vladala je i poslednjeg trgovačkog dana u nedelji na domaćem tržištu kapaitala, pri čemu su BELEX indeksi dodatno klonuli.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 4,8 miliona dinara (40,8 hiljada evra).

Indeks BELEX 15 se spustio za više od pola procenta na dnevnom nivou, na 808,70 poena, ali je u odnosu na prošlu sedmicu i dalje u plusu za 0,1 posto, dok je BELEXlajn skliznuo za 0,1 odsto na 1.679,36 poena, a u istom procentu je oslabio i na nedeljnom nivou.

Najveći promet na Open marketu, u iznosu od približno 0,9 miliona dinara, imala je akcija proizvođača i distributera tehničkih gasova Messer Tehnogasa, koja je zaključila trgovanje u „crvenom“ s padom cene od 0,6 posto na 16.000 dinara.

Obična akcija Komercijalne banke se zadržala na cenovnom nivou od 4.000 dinara uz realizaciju od preko 0,7 miliona dinara, a preferencijalna akcija duvanske industrije „Philip Morris“ je isprometovana za 0,5 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 7.350 dinara.

Akcije Naftne industrije Srbije istrgovane su za 0,1 milion dinara po ceni od 610 dinara, istoj kao u četvrtak, a identičnu realizaciju je imalo i proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna po nepromenjenoj ceni akcija od 8.800 dinara.

Kompanija Voda Vrnjci iz Vrnjačke Banje pala je na MTP tržištu za 1,1 odsto na 4.350 dinara, ali je prednjačila po visini prometa u iznosu od gotovo 1,4 miliona dinara, dok je poljoprivredno preduzeće Omoljica ojačalo za 1,3 procenta na 3.850 dinara, a istrgovano je za nešto manje od 0,5 miliona dinara.

Učešće stranih investitora u ukupnom prometu na tržištu akcija bilo je beznačajano, svega 0,46 posto, pri čemu u prodaji 0,92 procenta, a u kupovini nisu učestvovali.

Na Berzi nije trgovano državnim obveznicama.

Tagovi: Beogradska berza, Voda Vrnjci, BELEX15, BELEXline, Messer Tehnogas, Komercijalna banka, Aerodrom Nikola Tesla, Philip Morris
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE