GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Indeksi blago oslabili na startu nedelje

Beogradska berza: Indeksi blago oslabili na startu nedelje
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.01.2022 / 19:09
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Trgovanje akcijama na Beogradskoj berzi je bilo slabo na startu nove radne nedelje, ali je prodaja državnih obveznica Srbije obezbedila da domaće tržište kapitala zabeleži visok ukupan promet od gotovo 414,8 miliona dinara (3,52 miliona evra).

Oba berzanska indeksa su blago skliznula, pri čemu je BELEX 15 oslabio za četvrtinu procenta na 859,71 poena, a BELEXline se spustio za 0,1 posto na 1.780,38 poena.

U fokusu investitora bilo je beogradsko preduzeće za promet građevinskog materijala i ogreva „Kopaonik“, čije su akcije istrgovane za oko 2,2 miliona dinara po ceni od 14.600 dinara, za 0,3 odsto nižoj nego na prethodnom trgovanju.

Aerodrom „Nikola Tesla“ je pao za 1,0 procenat na 1.128 dinara po akciji, uz promet neznatno ispod 0,1 milion dinara.

Na MTP tržištu se privredno društvo „Savermena administracija“ iz Beograda zadržalo na cenovnom nivou od 4.200 dinara, uz realizaciju od 0,1 milion dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali zanemarljiv udeo.

Dve serije državnih obveznica denominovanih u evrima ostvarile su ukupan promet od 412,2 miliona dinara (3,50 miliona evra).

Obveznica serije RSO18170, s rokom dospeća u januaru 2023. godine, istrgovana je za 217,8 miliona dinara (1,85 miliona evra), a serija RSO19183, koja dospeva na naplatu u januaru 2029, zabeležila je promet od 194,3 miliona dinara (1,65 miliona evra).

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Messer Tehnogas, Komercijalna banka, Aerodrom Nikola Tesla, Metalac
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Pad prometa i indeksa na početku nedelje
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Pad prometa i indeksa na početku nedelje
BEOGRAD – Slab promet i pad indeksa obeležili su početak trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi.
Bundesbank naklonjen ideji digitalnog eura
DIGITALNE VALUTE
Bundesbank naklonjen ideji digitalnog eura
BERLIN - Digitalni euro može smanjiti rizike i ovisnost u međunarodnim platnim transakcijama, ukazuje njemačka središnja banka. Čelnik Bundesbanke Joachim Nagel (Joachim) ocijenio je u ponedjeljak da sustav temeljen na europskoj infrastrukturi može pomoći Europi da se riješi ovisnosti o drugim pružateljima usluga.
Suša i rat u Ukrajini znatno smanjili svjetske zalihe žitarica
ŽITARICE
Suša i rat u Ukrajini znatno smanjili svjetske zalihe žitarica
CHICAGO - Svjetske zalihe žitarica približavaju se najnižim razinama unatrag gotovo 10 godina, unatoč obnovi ukrajinskog izvoza, budući da isporuke nisu dovoljne, a urod je u drugim velikim proizvođačima manji no što se očekivalo, pokazuju podaci.
Zagrebačka burza: Oštar pad indeksa na početku tjedna
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Oštar pad indeksa na početku tjedna
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u ponedjeljak su indeksi pali za više od jedan posto i tako se spustili na najnižu razinu od 19. srpnja, uz veći promet nego na kraju prošloga tjedna, ponajviše zahvaljujući dionici Tankerske Next Generationa.
Pet članica EU: Zabraniti uvoz dijamanata iz Rusije
DIJAMANTI
Pet članica EU: Zabraniti uvoz dijamanata iz Rusije
BRUXELLES - Europska unija mora prestati uvoziti dijamante iz Rusije, navodi pet od 27 zemalja EU u zajedničkom prijedlogu u koji je agencija Reuters imala uvid.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE