GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Impol Seval dominirao na trgovanju, indeksi mešoviti

Beogradska berza: Impol Seval dominirao na trgovanju, indeksi mešoviti
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.07.2019 / 20:02
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Početak trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi obeležio je ukupan promet od nepunih 23 miliona dinara (195,1 hiljada evra), što je skroman rezultat imajući u vidu da je trgovano i državnim dužničkim hartijama, a BELEX indeksi su registrovali mešovito kretanje.

Indeks BELEX15 je skliznuo za skoro 0,2 odsto na 748,06 poena, dok je BELEXlajn ostvario mali dobitak od oko 0,1 posto na 1.571,09 poena.

Na tržištu akcija je dominirala valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna sa prometom u iznosu od 16,1 milion dinara po nepromenjenoj ceni od 3.300 dinara.

Aerodrom „Nikola Tesla" se spustio za nešto jače od pola procenta na 891 dinar, a ostvario je trgovanje vredno 1,6 miliona dinara, dok se kompanija Galenika Fitofarmacija zadržala na nivou od 2.800 dinara, uz realizaciju od 1,0 milion dinara.

Proizvodno-montražno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna je zabeležilo minimalnu pozitivnu korekciju, zaključivši trgovanje na 5.502 dinara, a isprometovano je za gotovo 0,7 miliona dinara, dok je beogradska firma za promet robe i usluga, Rimex, mirovala na cenovnom nivou od 2.640 dinara, uz promet u iznosu 0,2 miliona dinara.

Proizvođač i distributer tehničkih gasova Messer Tehnogas je istrgovan za 0,2 miliona dinara po prosečnoj ceni od 11.602 dinara, zanemaljivo nižoj nego na prethodnom trgovanju, dok je Naftna industrija Srbije pala za 0,6 procenata na 681 dinar, uz realizaciju od 0,1 milion dinara.

Danas su promet beležile i akcije Valjaonice bakra Sevojno, i to u iznosu od 0,2 miliona dinara, uz skok cene od 2,3 procenta na 1.800 dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija učestvovali s udelom od 4,71 odsto, u kupovini sa minimalnih 1,51 posto, a u prodaji sa 7,9 procenata.

Dinarska obveznica Republike Srbije serije RSO16142, s rokom dospeća u julu 2023. godine, istrgovana je u iznosu od 2,2 miliona dinara.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Impol Seval, Messer Tehnogas, Aerodrom Nikola Tesla, Jedinstvo Sevojno
PROČITAJ I OVO
Njemačka zabranjuje usmrćivanje muških pilića
ZABRANE
Njemačka zabranjuje usmrćivanje muških pilića
BERLIN - Njemačka će u 2022. godini zabraniti usmrćivanje milijuna muških pilića, pokazuje nacrt zakona koji je u srijedu potpisala vlada u Berlinu.
Beogradska berza: Oporavili se trgovanje i indeksi
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Oporavili se trgovanje i indeksi
BEOGRAD – Življe trgovanje akcijama i rast BELEX indeksa obeležili su dan na Beogradskoj berzi.
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, promet slab
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, promet slab
ZAGREB - Srijeda je Zagrebačkoj burzi donijela rast indeksa, ali i daleko manji promet u odnosu na jučer.
Private equity fondovi vrlo optimistični oko 2021. godine
OPTIMIZAM
Private equity fondovi vrlo optimistični oko 2021. godine
ZAGREB - Tržišta rizičnog kapitala u Srednjoj Europi osjetila su posljedice pandemije bolesti COVID-19, no drastičan pad povjerenja zabilježen na ljeto zamijenio je najveći porast povjerenja u proteklih 17 godina provođenja ispitivanja, koji se skoro udvostručio sa 62% na 123% u najnovijem Deloitteovom ispitivanju „Očekivanja i povjerenje private equity fondova“.
Dolar oslabio u očekivanju novih fiskalnih poticaja u SAD-u
FOREX
Dolar oslabio u očekivanju novih fiskalnih poticaja u SAD-u

LONDON - Dolar je u srijedu kliznuo prema najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima jer su se trgovci usredotočili na nove izdašne gospodarske poticaje u SAD-u.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE