GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Impol Seval dominirao na trgovanju, indeksi mešoviti

Beogradska berza: Impol Seval dominirao na trgovanju, indeksi mešoviti
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.07.2019 / 20:02
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Početak trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi obeležio je ukupan promet od nepunih 23 miliona dinara (195,1 hiljada evra), što je skroman rezultat imajući u vidu da je trgovano i državnim dužničkim hartijama, a BELEX indeksi su registrovali mešovito kretanje.

Indeks BELEX15 je skliznuo za skoro 0,2 odsto na 748,06 poena, dok je BELEXlajn ostvario mali dobitak od oko 0,1 posto na 1.571,09 poena.

Na tržištu akcija je dominirala valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna sa prometom u iznosu od 16,1 milion dinara po nepromenjenoj ceni od 3.300 dinara.

Aerodrom „Nikola Tesla" se spustio za nešto jače od pola procenta na 891 dinar, a ostvario je trgovanje vredno 1,6 miliona dinara, dok se kompanija Galenika Fitofarmacija zadržala na nivou od 2.800 dinara, uz realizaciju od 1,0 milion dinara.

Proizvodno-montražno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna je zabeležilo minimalnu pozitivnu korekciju, zaključivši trgovanje na 5.502 dinara, a isprometovano je za gotovo 0,7 miliona dinara, dok je beogradska firma za promet robe i usluga, Rimex, mirovala na cenovnom nivou od 2.640 dinara, uz promet u iznosu 0,2 miliona dinara.

Proizvođač i distributer tehničkih gasova Messer Tehnogas je istrgovan za 0,2 miliona dinara po prosečnoj ceni od 11.602 dinara, zanemaljivo nižoj nego na prethodnom trgovanju, dok je Naftna industrija Srbije pala za 0,6 procenata na 681 dinar, uz realizaciju od 0,1 milion dinara.

Danas su promet beležile i akcije Valjaonice bakra Sevojno, i to u iznosu od 0,2 miliona dinara, uz skok cene od 2,3 procenta na 1.800 dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija učestvovali s udelom od 4,71 odsto, u kupovini sa minimalnih 1,51 posto, a u prodaji sa 7,9 procenata.

Dinarska obveznica Republike Srbije serije RSO16142, s rokom dospeća u julu 2023. godine, istrgovana je u iznosu od 2,2 miliona dinara.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Impol Seval, Messer Tehnogas, Aerodrom Nikola Tesla, Jedinstvo Sevojno
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 uzletio na najvišu razinu u tri mjeseca
UZLET
Wall Street: S&P 500 uzletio na najvišu razinu u tri mjeseca
NEW YORK - Wall Street je u srijedu snažno porastao, a Nasdaq se približio rekordnim razinama, a znakovi ekonomskog oporavka zasjenili su američke socijalne nemire.
Srbija može da očekuje 650 miliona dolara od izvoza voća
VOĆE
Srbija može da očekuje 650 miliona dolara od izvoza voća
BEOGRAD - Srbija bi ove godine od izvoza voća mogla da ostvari devizni priliv od oko 650 miliona dolara, uprkos tome što će rod biti manji oko pet odsto nego prošle godine, rekao je stručnjak za vočarstvo Zoran Keserović, profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.
Zagrebačka burza: Valamar dobitnik dana, indeksi i osmi dan u plusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Valamar dobitnik dana, indeksi i osmi dan u plusu
ZAGREB - Osmi uzastopni rast indeksa na Zagrebačkoj burzi danas je bio popraćen solidnim prometom.
Dubrovniku visoke ocjene u globalnom ocjenjivanju održivosti destinacije
SJAJNO
Dubrovniku visoke ocjene u globalnom ocjenjivanju održivosti destinacije

DUBROVNIK - Dubrovnik je u ocjenjivanju održivosti destinacije Globalnog vijeća za održivi turizam (GSTC) postigao ukupni rezultat od 70 posto, što je pokazatelj njegove usmjerenosti prema održivoj budućnosti turizma i grada, ističu iz Grada Dubrovnika u povodu završnog izvješća GSTC-a o tom ocjenjivanju.

Hercegovački duhan dobio međunarodnu zaštitu izvornosti
BRENDIRANJE
Hercegovački duhan dobio međunarodnu zaštitu izvornosti
MOSTAR - Duhan sorte 'hercegovački ravnjak' upisan je u međunarodni registar imena podrijetla, čime je dobio zaštitu izvornosti, koji se vodi pri Svjetskoj organizaciji za intelektualno vlasništvo (WIPO) sa sjedištem u Ženevi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE