GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Impol Seval dobitnik dana, indeksi se oporavili

Beogradska berza: Impol Seval dobitnik dana, indeksi se oporavili
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.07.2021 / 19:15
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Usporen, letnji tempo trgovanja obeležio je dan na Beogradskoj berzi, mada je promet bio malo veći nego u sredu, a i indeksi su delom nadoknadili gubitke sa prethodne sesije.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 4,6 miliona dinara (39 hiljada evra).

Oba berzanska indeksa su se oporavila za oko 0,1 posto. BELEX 15 je zaključen na 771,16 poena, a BELEXline na 1.643,67 poena.

U fokusu investitora je bila obična akcija Komercijalne banke, koja je istrgovana za preko 1,8 miliona dinara po ceni od 3.701 dinar, za jedan dinar višoj nego juče.

Preferencijalna akcija duvanske industrije „Philip Morris“ je registrovala zanemarljivu negativnu korekciju na 7.200 dinara, uz promet od nepunih 1,2 miliona dinara, dok je akcija Naftne industrije Srbije potonula skoro za petinu procenta na 590 dinara, a ostvarila je promet veći od 0,4 miliona dinara.

Proizvođač i distributer tehničkih gasova Messer Tehnogas je ojačao za 0,7 posto dostižući cenu od 14.500 dinara uz realizaciju od 0,3 miliona dinara, dok je Fintel energija isprometovana u iznosu od četvrt miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 610 dinara.

Dobitnike dana je predvodila valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna sa skokom vrednosti od 1,5 posto na 3.450 dinara, uz realizaciju iznad 0,1 milion dinara.

Učinak akcija na Multilateralnoj trgovinskoj platformi je bio vrlo skroman.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 20,14 posto, u prodaji 40,27 procenata, a u kupovini nisu bili aktivni.

Na Berzi nije trgovano obveznicama Republike Srbije.

Tagovi: Beogradska berza, Messer Tehnogas, BELEX15, BELEXline, Naftna industrija Srbije, Komercijalna banka, Metalac, Impol Seval
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Dominacija Končara, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dominacija Končara, indeksi porasli
ZAGREB - Solidan rast indeksa i vrlo dobar promet obilježili su četvrtak na Zagrebačkoj burzi.
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE