GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Energoprojekt Holding i Komercijalna banka podigli indekse

Beogradska berza: Energoprojekt Holding i Komercijalna banka podigli indekse
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.10.2018 / 16:55
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze ostvarili su danas solidan rast zahvaljujući skoku akcija Energoprojekt Holdinga i Komercijalne banke, uprkos slaboj trgovinskoj aktivnosti.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 2,9 miliona dinara (24,5 hiljada evra).

Indeks BELEX15 je ojačao za skoro 0,7 odsto na 734,3 poena, a BELEXlajn je zaključen s dobitkom od pola procenta na 1.545 poena.

Naftna industrija Srbije je bila najtrgovanija akcija s prometom od približno 1,0 milion dinara po prosečnoj ceni od 682 dinara, za 0,1 procenat nižoj nego juče.

Proizvođač grejnih tela i štednjaka, Alfa plam iz Vranja, takođe se spustio za 0,1 odsto na 33.502 dinara, zabeleživši trgovanje u vrednosti 0,3 miliona dinara, a Aerodrom „Nikola Tesla" je s padom cene od pola procenta na 1.661 dinar predvodio gubitnike, i ostvario promet od 0,1 milion dinara.

Na čelo liste dobitnika je izbio Energoprojekt Holding, koji je skočio za 4,9 posto na 745 dinara, uz realizaciju od 0,1 milion dinara, dok su obične akcije Komercijalne banke ojačale za 3,1 procenat na 1.980 dinara, uz zanemarljivo trgovanje.

Proizvođač kućne hemije i kozmetičkih proizvoda, Albus iz Novog Sada, zabeležio je na MTP tržištu promet u iznosu od 1,0 milion dinara, uz rast cene od 11,1 odsto na 250 dinara.

Udeo stranih investitora u ukupnom prometu na tržištu akcija iznosio je 14,41 posto, od čega su u kupovini učestvovali sa 22 procenta, a u prodaji sa 6,83 odsto.

Na Berzi danas nije trgovano državnim obveznicama.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Energoprojekt Holding, Komercijalna banka, Alfa Plam, Aerodrom Nikola Tesla, BSE:ENHL, BSE:KMBN, BSE:AERO, BSE:ALFA
PROČITAJ I OVO
HUT: Pokrenuti ciljane kampanje na ključnim turističkim tržištima
KAMPANJA
HUT: Pokrenuti ciljane kampanje na ključnim turističkim tržištima
ZAGREB - Proteklog je vikenda krenulo jače aktiviranje turističkih kapaciteta s otvorena 133 hotela i 65 kampova, izvijestila je u ponedjeljak Hrvatska udruga turizma (HUT), koja smatra da je sada nužno što prije pokrenuti ciljane promotivne kampanje na ključnim tržištima.
Renomirani australski portal promovira hrvatsku gastronomiju
GASTRO
Renomirani australski portal promovira hrvatsku gastronomiju
ZAGREB - Hrvatska turistička zajednica putem renomiranog australskog gastro portala Chef's Pencil, predstavlja hrvatsku gastronomiju, chefove i regionalne gastro specijalitete.
Azijska tržišta: Indeksi porasli na početku tjedna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi porasli na početku tjedna
ŠANGAJ - Na većini azijskih burzi cijene su dionica u ponedjeljak porasle, zahvaljujući nadi ulagača u daljnje poticajne gospodarske mjere, no trguje se suzdržano zbog rasta napetosti između SAD-a i Kine.
Gradić u Srbiji leži na ogromnom bogatstvu
INDIKATORI
Gradić u Srbiji leži na ogromnom bogatstvu
BEOGRAD - Jedna australska kompanija tokom istraživanja na području opštine Rekovac, nedaleko od Jagodine otkrila je indikatore koji upućuju na značajnu mineralizaciju bora i litijuma – elemenata koji su nezamenljivi u sektoru proizvodnje baterija i vozila na električni pogon.
Šokantni rezultati ispitivanja kvalitete maslinovog ulja u Sloveniji
KVALITETA
Šokantni rezultati ispitivanja kvalitete maslinovog ulja u Sloveniji
LJUBLJANA - Uprava za sigurnost hrane (UVHVVR) provela je inspekciju maslinovog ulja na malo između 5. i 11. listopada prošle godine. Ukupno je 28 uzoraka obrađeno i ispitano na kemijske parametre, a također je senzorno ocijenjeno.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE