GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Državne obveznice podstakle skok prometa

Beogradska berza: Državne obveznice podstakle skok prometa
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.08.2021 / 20:38
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Trgovanje državnim obveznicama Srbije rezutiralo je snažnim skokom današnjeg prometa na Beogradskoj berzi, dok je aktivnost na tržištu akcija i dalje anemična.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je približno 620,2 miliona dinara (oko 5,3 miliona evra).

Indeksi su blago skliznuli za po 0,1 posto. BELEX 15 je zaključen na 776,98 poena, a BELEXline na 1.652,90 poena.

Najtrgovanija je bila akcija „Dunav osiguranja“ s prometom od 0,6 miliona dinara, ali je istovrermeno zabeležila i najveći pad cene – za 1,3 posto na 3.601 dinar.

Proizvođač i distributer tehničkih gasova Messer Tehnogas se zadržao na nivou od 14.500 dinara, a isprometovan je za nešto manje od 0,5 miliona dinara.

Akcija Naftne industrije Srbije je oslabila za nepunih 0,2 procenta na 604 dinara, uz neveliku realizaciju.

Na MTP tržištu je poljoprivredno društvo Miletić iz Srpskog Miletića registrovalo rast vrednosti od čak 10 odsto na 4.400 dinara po akciji, a ostvarilo je promet od oko 0,3 miliona dinara.

Učešće stranih investitora u ukupnom prometu na tržištu akcija iznosilo je 16,96 posto, u kupovini 0,77 procenata, a u prodaji 33,16 odsto.

Šest serija državnih obveznica Srbije, jedna dinarska i pet denominovanih u evrima, istrgovano je u ukupnom iznosu od oko 618,3 miliona dinara (više od 5,2 miliona evra). Najveći promet, vredan preko 617,5 miliona dinara, imala je dinarska obveznica serije RSO18174 s rokom dospeća u februaru 2028.godine.

Tagovi: Beogradska berza, Messer Tehnogas, Dunav osiguranje, Kopaonik, Naftna industrija Srbije, Philip Morris, BELEX15, BELEXline
PROČITAJ I OVO
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE