GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Desetkovan promet, indeksi mešoviti

Beogradska berza: Desetkovan promet, indeksi mešoviti
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.11.2019 / 17:52
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Budući da u Srbiji brojni domaćini, među kojima verovatno ima i dosta investitora, danas proslavljaju kućnu slavu Aranđelovdan, ne iznenađuje znatan pad prometa na Beogradskoj berzi, dok su BELEX indeksi registrovali mešovite rezultate.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 4,8 miliona dinara (40,9 hiljada evra).

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, spustio se za nepunih 0,1 odsto na 763,55 poena, a BELEXlajn je ojačao za više od trećine procenta na 1.656,72 poena.

Naftna industrija Srbije je bila najtrgovanija akcija s prometom od 1,6 miliona dinara, po prosečnoj ceni od 700 dinara, nepromenjenoj u odnosu na sredu.

Aerodrom „Nikola Tesla" se takođe zadržao na jučerašnjem cenovnom nivou od 850 dinara, a isprometovan je za 1,1 milion dinara.

Proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna je istrgovano za približno četvrt miliona dinara, po ceni od 6.500 dinara, istoj kao na prethodnom trgovanju, dok je proizvođač i distributer tehničkih gasova Messer Tehnogas ojačao za 0,6 procenata na 13.100 dinara, uz realizaciju od 0,2 miliona dinara.

Danas je mirovala i akcija Energoprojekt holdinga na nivou od 654 dinara, a ostvarila je promet u iznosu od 0,1 milion dinara.

Akcija saobraćajno-turističko-ugostiteljskog preduzeća „Vršac" registrovala je na MTP tržištu gubitak vrednosti za trećinu procenta i zaključena je na 9.268 dinara, a istrgovana je za nepunih 0,8 miliona dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 28,58 odsto, pri čemu u kupovini 50,22 procenta, a u prodaji 6,94 posto.

Obveznicama Republike Srbije nije trgovano na Berzi.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Aerodrom Nikola Tesla, Messer Tehnogas, Jedinstvo Sevojno
PROČITAJ I OVO
Dalmatinski restorani na rubu kraha
NEIZVJESNOST
Dalmatinski restorani na rubu kraha
SPLIT - Vlasnici poznatih dalmatinskih restorana s velikom dozom opreza, pa i pesimizma ulaze u nikad neizvjesniju sezonu.
Beogradska berza: Skroman oporavak indeksa i trgovanja
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Skroman oporavak indeksa i trgovanja
BEOGRAD - Raspoloženje investitora na domaćem tržištu akcija danas se malo popravilo, budući da je trgovanje bilo nešto življe nego u ponedeljak, a zaustavljen je i pad berzanskih indeksa.
Mfin: Izdano 280 milijuna kuna vrijednih trezorskih zapisa
TREZORCI
Mfin: Izdano 280 milijuna kuna vrijednih trezorskih zapisa

ZAGREB - Ministarstvo financija u utorak je na aukciji prodalo 280 milijuna kuna trezorskih zapisa, što je 80 milijuna kuna više od planiranoga, uz i dalje nisku kamatnu stopu od 0,06 posto.

Zagrebačka burza: Uzlet indeksa, AD Plastik dobitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet indeksa, AD Plastik dobitnik dana
ZAGREB - Utorak je Zagrebačkoj burzi donio snažan rast indeksa i znatno bolji promet.
Europske zemlje ovisne o turizmu iščekuju otvaranje granica 15. lipnja
OTVARANJE
Europske zemlje ovisne o turizmu iščekuju otvaranje granica 15. lipnja
BRUXELLES - Ponedjeljak 15. lipnja europski je 'Dan D' za turizam uoči ljetne sezone, komentirao je u utorak talijanski ministar vanjskih poslova Luigi Di Maio najavljeni datum ponovnog otvaranja zemalja EU-a nakon tri mjeseca izolacije zbog pandemije koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE