GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Blagi oporavak indeksa, obveznice vinule promet

Beogradska berza: Blagi oporavak indeksa, obveznice vinule promet
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.04.2021 / 17:45
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze su danas delimično nadoknadili gubitke zabeležene u utorak, a aktivnost investitora na tržištu akcija je bila prilično uzdržana.

Trgovanje državnim obveznicama vinulo je ukupan promet na Berzi na 243 miliona dinara (nešto manje od 2,1 miliona evra).

Indeks BELEX15 se oporavio za 0,3 posto, na 744,44 poena, a BELEXline je porastao za 0,6 procenata, na 1.579,73 poena.

Akcija proizvodno-montažnog preduzeća Jedinstvo iz Sevojna je dominirala na trgovanju s prometom od 4,7 miliona dinara, ostvarenom po nepromenjenoj ceni od 6.500 dinara.

Preferencijalna akcija duvanske industrije „Philip Morris“ je istrgovana za 1,1 milion dinara, po zanemarljivo većoj ceni od 6.501 dinar, a Naftna industrija Srbije je registrovala rast vrednosti od 1,5 procenata, na 619 dinara, uz realizaciju od 0,5 miliona dinara.

Preferencijalna akcija Komercijalne banke je drugi dan uzastopno zaključila trgovanje na negativnoj teritoriji, potonuvši danas za 5,7 procenata na 962 dinara, a isprometovana je za 0,3 miliona dinara.

Najveći dobitnik je bilo saobraćajno preduzeće Lasta sa skokom cene od 23,6 posto na 655 dinara, uz skromno trgovanje.

Akcija poljoprivrednog predzeća Irmovo Kisač je na MTP tržištu uzletela za 15,9 procenata na 2.380 dinara, uz realizaciju od 1,3 miliona dinara, dok je poljoprivredno društvo Borac iz Šurjana palo za 1,4 posto, na 3.450 dinara, uz trgovanje u iznosu od 1,0 milion dinara.

Učešće stranih investitora u ukupnom prometu na tržištu akcija bilo je minorno.

Šest serija državnih obveznica Srbije, jedna dinarska i pet denominovanih u evrima, istrgovano je zajedno za nešto manje od 233,3 miliona dinara (1,98 miliona evra).

Najtrgovanija je bila dinarska obveznica RSO1478, s rokom dospeća u junu 2021, koja je zabeležila promet od 232,9 miliona dinara.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Philip Morris, Naftna industrija Srbije, Impol Seval, Jedinstveo Sevojno, Komercijalna banka
PROČITAJ I OVO
Što je uzrok nedjeljne katastrofe bitcoina?
RASPRODAJA
Što je uzrok nedjeljne katastrofe bitcoina?
NEW YORK - Bitcoin se u nedjelju srušio više od dvanaest posto i pao na najnižu razinu u tri tjedna. Bio je to i najteži dnevni pad bitcoina u dva mjeseca.
Coinbaseov CEO prodao dionice u vrijednosti 291,8 milijuna dolara prvi dan trgovine
PRODAJA
Coinbaseov CEO prodao dionice u vrijednosti 291,8 milijuna dolara prvi dan trgovine
NEW YORK - Glavni izvršni direktor Coinbasea Brian Armstrong prodao je dionice u vrijednosti 291,8 milijuna dolara prvi dan trgovine.
Britanski turisti mogli bi biti dobra vijest za Hrvatsku
PUTOVANJA
Britanski turisti mogli bi biti dobra vijest za Hrvatsku
LONDON - Sjedinjene Američke Države, Gibraltar, Izrael i Island naći će se na 'zelenoj' listi osam zemalja ili teritorija koje britanska vlada planira označiti sigurnima za putovanja od 17. svibnja, prema istraživanju koje je naručio tamošnji sektor putovanja.
Bitcoin potonuo dvanaest posto
KRIPTOVALUTE
Bitcoin potonuo dvanaest posto
NEW YORK - Najpopularnija kriptovaluta potonula je čak dvanaest posto u nedjelju ujutro.
Dionice Krke najjače od svibnja 2008.
UZLET
Dionice Krke najjače od svibnja 2008.
LJUBLJANA - Glavni ljubljanski indeks SBITOP ove je godine već zabilježio 16 posto rasta, a dionice Krke vratile su se na razinu iznad 100 eura prvi put od svibnja 2008.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE