GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: BELEX15 nastavio pad uz slab promet

Beogradska berza: BELEX15 nastavio pad uz slab promet
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.06.2013 / 15:29
Autor: SEEbiz / Sinteza invest
BEOGRAD - BELEX15 nastavio je silazni trend padom od 0,4 odsto, na 492,06 poena dok je BELEXline oslabio 0,2 odsto, na 974,24 poena.
U poslednjih mesec dana snažne korekcije BELEX15 je oslabio nepunih 12 procenata. Ukupna realizacija je iznosila tek 7,5 miliona dinara o čega se na NIS odnosilo skoro polovina pomenute sume.

Nakon jučerašnjeg solidnog prometa na koti od 830 dinara, danas se cena akcija NIS-a korigovala na 821 dinar a vlasnika je promenilo nešto preko 4.000 akcija za 3,3 miliona dinara. Podrške u brokerskim krugovima je ponovo bilo u zoni 810-820 dinara dok je prvi otpor primećen na 830 dinara gde se kotiralo oko 10.000 akcija. Proizvođač posuđa i bojlera Metalac iz Gornjeg Milanovca (MTLC) nije menjao cenu od 2.090 dinara pri obimu od 300 akcija a interesantno je napomenuti da je ostalo još toliko akcija nezadovoljene tražnje. Alfa Plam iz Vranja (ALFA) se nakon jučerašnjeg kratkotrajnog pada danas povratio na 8.900 dinara uz pomoć veoma snažne tražnje dok na ponudi tokom cele trgovačke sesije nije bilo gotovo ni jedne akcije.

Gubitnik realnog sektora je bio Veterinarski zavod iz Subotice (VZAS) koji je potonuo nepunih 5 procenata na 381 dinar. Podsetimo se, novosadska Victoria Group je krajem prošle godine objavila ponudu za preuzimanje ovog subotičkog proizvođača lekova i hrane za životinje po ceni od 550 dinara nakon što je u prethodno izvršenoj dokapitalizaciji kupila većinu akcija i postala njen većinski vlasnik. Ova kompanija je sa svojim povezanim licima tako stigla do udela od 87 odsto.

Iako se AIK banka iz Beograda (AIKB) spustila na 1.300 dinara (-0,6%) primetno je bilo umereno jačanje kupovne strane dok se na ponudi tek sporadično pojavljivalo po nekoliko stotina akcija. Sa mizernim prometom Privredna banka iz Beograda (PRBN) je katapultirana na 24 dinara što je 20 procenata više u odnosu na juče dok su prioritetne akcije Komercijalne banke (KMBNPB) imale suprotan predznak korigujući se na 653 dinara.

Na dužničkom tržištu se trgovalo za solidnih 200 hiljada evra. Kod serije A2016 je registrovano 80 hiljada evra po prosečnoj prinosnoj stopi od 4,35 odsto dok se na A2015 i A2014 isprometovalo 62,5 odnosno 53,3 hiljade evra.

Tagovi: Beogradska berza, BSE, BELEX15, BELEXline, Naftna industrija Srbije, Veterinarski zavod Subotica, Aerodrom Nikola Tesla, AIK banka, Alfa Plam, BSE:AIKB, BSE:NIIS
PROČITAJ I OVO
Splasnuo optimizam na Zagrebačkoj burzi
ZSE INTRADAY UPDATE
Splasnuo optimizam na Zagrebačkoj burzi

ZAGREB - Na Zagrebačkoj je burzi u četvrtak ujutro Crobex indeks blago pao, nakon osam dana rasta, pa tako prati kretanja na europskim tržištima na kojima se trguje oprezno.

U Hrvatskoj više od 1.500 turista iz Austrije, hotelijeri očekuju rast
AUSTRIJANCI
U Hrvatskoj više od 1.500 turista iz Austrije, hotelijeri očekuju rast

ZAGREB - Turistička putovanja iz Austrije u Hrvatsku posljednjih su dana intenzivirana te trenutno u našoj zemlji boravi više od 1500 turista iz te zemlje.

Azijska tržišta: MSCI Asia Pacific Index najjači u tri mjeseca
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: MSCI Asia Pacific Index najjači u tri mjeseca
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u četvrtak cijene dionica dosegnule najviše razine u tri mjeseca, jer se ulagači nadaju novim poticajnim mjerama i brzom oporavka svjetskog gospodarstva od koronakrize, no trguje se opreznije nego prethodnih dana.
Wall Street: S&P 500 uzletio na najvišu razinu u tri mjeseca
UZLET
Wall Street: S&P 500 uzletio na najvišu razinu u tri mjeseca
NEW YORK - Wall Street je u srijedu snažno porastao, a Nasdaq se približio rekordnim razinama, a znakovi ekonomskog oporavka zasjenili su američke socijalne nemire.
Srbija može da očekuje 650 miliona dolara od izvoza voća
VOĆE
Srbija može da očekuje 650 miliona dolara od izvoza voća
BEOGRAD - Srbija bi ove godine od izvoza voća mogla da ostvari devizni priliv od oko 650 miliona dolara, uprkos tome što će rod biti manji oko pet odsto nego prošle godine, rekao je stručnjak za vočarstvo Zoran Keserović, profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE