GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: BELEX15 blizu jednoipogodišnjeg maksimuma

Beogradska berza: BELEX15 blizu jednoipogodišnjeg maksimuma
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.08.2021 / 19:36
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Uspon indeksa Beogradske berze, započet na startu ove trgovačke nedelje, nastavljen je danas, a investiciona aktivnost je stagnirala u odnosu na sredu.

Indeks BELEX 15 je napredovao za dodatnih 0,3 odsto na 792,14 poena, približavajući se najvišem nivou u poslednjih 18 meseci. Početkom februara 2020, beležio je vrednost od preko 816 poena.

BELEXlajn je porastao za nešto manje od petine procenta na 1.689,47 poena, što je takođe njegov najbolji rezutat od marta prošle godine.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je približno 5,4 miliona dinara (46 hiljada evra).

Najveći promet je imala preferencijalna akcija duvanske industrije „Philip Morris“, u iznosu od 1,1 milion dinara, uz pad cene za 1,0 procenat na 7.222 dinara.

Proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna se zadržalo na nivou od 8.700 dinara po akciji, uz realizaciju od 0,8 miliona dinara, dok je valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna pala za 1,2 posto na 3.400 dinara, a isprometovana je u iznosu neznatno manjem od 0,8 miliona dinara.

Aerodrom „Nikola Tesla“ je istrgovan za 0,7 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 1.012 dinara, a Naftna industrija Srbije je bila najveći dobitnik sa skokom vrednosti akcije od 1,3 procenta na 618 dinara, uz promet od 0,4 miliona dinara.

Akcijama „Dunav osiguranja“ je trgovano u iznosu od približno 0,3 miliona dinara po ceni od 3.601 dinar, istoj kao na prethodnoj sesiji.

Na MTP tržištu je solidan učinak, vredan 1,0 milion dinara, zabeležilo preduzeće Utva silosi iz Kovina, uz blago povećanje cene od 0,1 odsto na 3.003 dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 6,97 posto, u kupovini 13,94 procenta, a u prodaji nisu učestvovali.

Pet serija državnih obveznica denominovanih u evrima isprometovano je zajedno za 190,9 hiljada dinara (neznatno iznad 1.600 evar), a polovinu prometa su realizovali strani investitori.

Tagovi: Beogradska berza, Philip Morris, Dunav osiguranje, Kopaonik, Naftna industrija Srbije, Philip Morris, BELEX15, BELEXline, MIN DIV,
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
ZAGREB - Dan uoči parlamentarnih izbora, slabašna trgovina na Zagrebačkoj burzi.
Lagarde: ECB uskoro reže kamate; nafta je najveći rizik u ovom trenutku
MONETARNA POLITIKA
Lagarde: ECB uskoro reže kamate; nafta je najveći rizik u ovom trenutku
FRANKFURT - Predsjednica Europske središnje banke Christine Lagarde rekla je u utorak da je središnja banka odlučna smanjiti kamatne stope u kratkom roku, podložno bilo kakvim većim šokovima.
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
OPTIMIZAM
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
NEW YORK - Cijene zlata nastavile su se kretati blizu rekordno visokih razina nakon što su se rasplamsale napetosti na Bliskom istoku, što je povećalo privlačnost poluga kao sigurnog utočišta.
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
TRGOVINA
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
ZAGREB - Datum parlamentarnih izbora se približio. Pogledajte koje će trgovine i šoping-centri raditi tijekom izbornog dana.
CVC Capital Partners priprema IPO
JAVNA PONUDA
CVC Capital Partners priprema IPO
LONDON - CVC Capital Partners, moćni luksemburški fond koji upravlja imovinom vrijednom 186 milijardi eura kroz niz investicijskih strategija, namjerava prikupiti više od 1,25 milijardi eura u inicijalnoj javnoj ponudi na amsterdamskoj burzi i ciljat će na procjenu između 13 i 15 milijardi eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE