GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Akcije poljoprivrednog preduzeća Miletić prodate za 90,7 mln dinara

Beogradska berza: Akcije poljoprivrednog preduzeća Miletić prodate za 90,7 mln dinara
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.04.2021 / 19:50
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Domaće tržište akcija je danas zabeležilo solidan ukupan promet od 104 miliona dinara (885 hiljada evra).

Najveći udeo u ukupnom prometu imalo je poljoprivredno preduzeće Miletić, iz Srpskog Miletića, čije su akcije na MTP tržištu istrgovane za 90,7 miliona dinara, po ceni od 4.400 dinara, za oko pola procenta većoj nego na prethodnoj trgovinskoj sesiji.

Oba indeksa Beogradske berze su pala, pri čemu je BELEX15 potonuo za 1,3 posto, na 742,26 poena, a BELEXline za 0,9 odsto, na 1.569,62 poena.

Na Regulisanom tržištu su najveći promet ostvarile akcije Naftne industrije Srbije, u iznosu od preko 6,6 miliona dinara, uz pad vrednosti od 1,4 procenta na 610 dinara.

Gornjomilanovački Metalac je jedini registrovao rast cene za više od pola procenta, vrativši se na raniji nivo od 1.840 dinara, a isprometovan je za 2,4 miliona dinara, dok se proizvođač i distributer tehničkih gasova Messer Tehnogas zadržao na 14.268 dinara, uz realizaciju od 1,7 miliona dinara.

Snažno je pala akcija „Dunav osiguranja“, za skoro 6,3 posto na 3.824 dinara, uz promet od približno četvrt miliona dinara, a i preferencijalna akcija Komercijalne banke se našla među gubitnicima s padom od 1,9 procenata, na 1.020 dinara, a zabeležila je trgovanje od nepunih 0,1 milion dinara.

Osim poljoprivrednog preduzeća Miletić, na MTP tržištu je relativno dobar učinak imala i kompanija Voda Vrnjci, koja je isprometovana za 1,1 milion dinara, uz rast vrednosti akcije od 1,7 odsto, na 3.510 dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 5,90 posto, pri čemu u prodaji 11,50 procenata, a u kupovini gotovo da nisu učestvovali.

Državnim obveznicama Srbije nije trgovano na Berzi.

Tagovi: Beogradska berza, Metalac, Messer Tehnogas, Dunav osiguranje, Komercijalna banka, BELEX15, BELEXline, poljoprivredno preduzeće Miletić,
PROČITAJ I OVO
Ministarstvo turizma promovira hrvatske otoke kao COVID free zone
OTOCI
Ministarstvo turizma promovira hrvatske otoke kao COVID free zone
ZAGREB - Ministarstvo turizma najavilo je u subotu da je pokrenulo akciju "hrvatski otoci - COVID free zone" pa će na web stranici www.safestayincroatia.hr uskoro turistima biti dostupni i posebni podaci o epidemiološkoj situaciji na otocima, koji imaju puno nižu incidenciju nego županija.
Digitalni autoportret Edwarda Snowdena prodan za 5,5 milijuna dolara
NFT
Digitalni autoportret Edwarda Snowdena prodan za 5,5 milijuna dolara
NEW YORK - Zviždač Edward Snowden prikupio je milijune dolara za svoju novinarsku zakladu od prodaje digitalne umjetnosti.
Broj goveda lani povećan 0,7 posto
TREND
Broj goveda lani povećan 0,7 posto
ZAGREB - U Hrvatskoj je u prošloj godini ukupan broj goveda povećan za 0,7 posto, u odnosu na godinu ranije, svinja za 1,1 posto, dok je broj muznih krava smanjen za 15,4 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) sa stanjem 1. prosinca 2020. godine.
Brodarske dionice najveće dobitnice na regionalnim tržištima u 2021.
TRŽIŠTE KAPITALA
Brodarske dionice najveće dobitnice na regionalnim tržištima u 2021.
ANALIZA - Za danas vam donosimo pregled dosadašnjih performansi cijena dionica različitih sektora na regionalnom tržištu za 2021. godinu.
Dogecoin katapultiran, Coinbase propustio euforiju
KRIPTOVALUTE
Dogecoin katapultiran, Coinbase propustio euforiju
NEW YORK - Coinbase, američka burza kriptovaluta, koja je ovaj tjedan izašla na tržište s izravnim uvrštavanjem svojih dionica na Nasdaq, propušta posljednju pomamu koja oduzima dah na tržištima digitalne imovine: žestoki uzlet dogecoina (DOGE).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE