GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Akcije NIS-a i Philip Morrisa razgrabljene, indeksi stabilni

Beogradska berza: Akcije NIS-a i Philip Morrisa razgrabljene, indeksi stabilni
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2019 / 17:30
Autor: SEEbiz
BEOGRAD – Prvi trgovački dan u nedelji na Beogradskoj berzi obeležio je visok promet akcija Naftne industrije Srbije i Philip Morrisa, a BELEX indeksi su registrovali zanemarljive promene vrednosti.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 38,1 milion dinara (323 hiljade evra).

Indeks BELEX15 je zaključen na 742,64 poena, neznatno niže nego u petak, dok je BELEXlajn praktično mirovao na nivou od 1.595,44 poena.

Najtrgovanija akcija je bila Naftna industrija Srbije s prometom u iznosu od približno 17 miliona dinara po nepromenjenoj prosečnoj ceni od 800 dinara.

Prioritetna akcija duvanske industrije Philip Morris ojačala je za pola procenta na 3.420 dinara, a ostvarila je trgovanje vredno 14,3 miliona dinara.

Društvo za projektovanje, konsalting i inženjering termoenergetskih, nuklearnih elektroenergetskih i telekomunikacioh objekata i sistema, Energoprojekt Entel, palo je za 0,6 posto na 14.000 dinara, uz promet od 3,9 miliona dinara, dok je Energoprojekt holding skočio za 2,13 odsto na 720 dinara, uz realizaciju nešto veću od 0,6 miliona dinara.

Kompanija Sojaprotein iz Bečeja, koja se bavi preradom genetski nemodifikovane soje, bila je na čelu liste gubitnika dana, oslabivši za 2,22 procenta na 176 dinara, a istrgovana je za nepunih 0,6 miliona dinara.

Aerodrom „Nikola Tesla" se zadržao na ceni od 800 dinara, uz realizaciju u iznosu od blizu 0,2 miliona dinara, dok je beogradska kompanija za spoljnotrgovinski i unutrašnji promet i finansijsko posredovanje, Progres, ponovo bila najveći dobitnik s rastom cene 21,7 odsto na 56 dinara, uz skroman promet od 0,1 milion dinara.

Preduzeće „Intereuropa – logističke usluge" ostvarilo je na MTP tržištu promet od 1,0 milion dinara po ceni od 32.007 dinara, za 3,25 odsto višoj nego na prethodnom trgovanju.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija učestvovali s udelom od 27,62 posto, i to u kupovini sa 14,35 procenata, a u prodaji sa 40,9 odsto.

Na Berzi danas nije trgovano državnim dužničkim papirima.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Naftna industrija Srbije, Philip Morris, Aerodrom Nikola Tesla, Energoprojekt Holding, BSE:NIIS, BSE:AERO, BSE:ENHL
PROČITAJ I OVO
Koronavirus nije uplašio investitore na Beogradskoj berzi
CLOSING BELL BSE
Koronavirus nije uplašio investitore na Beogradskoj berzi
BEOGRAD – Nešto življa investiciona aktivnost zabeležena je danas na domaćem tržištu akcija u odnosu na utorak, uz mali pad vrednosti BELEX indeksa.
Zagrebačka burza: Oporavak indeksa, banke najveće dobitnice
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Oporavak indeksa, banke najveće dobitnice
ZAGREB - Nakon dva dana oštrog pada, indeksi Zagrebačke burze odbili su se u pozitivni teritorij.
Ostojić: Situacija je ozbiljna, ne i alarmantna
OCJENE
Ostojić: Situacija je ozbiljna, ne i alarmantna
ZAGREB - Direktor Hrvatske udruge turizma (HUT) Veljko Ostojić rekao je u srijedu za Hinu kako je situacija s koronavirusom ozbiljna, ali ne i alarmantna, te kako će se ona u turizmu ponajprije odraziti na pojedine oblike putovanja i na kongresni turizam.
Tržišta imala najgori dvodnevni pad u pet godina
RASPRODAJA
Tržišta imala najgori dvodnevni pad u pet godina
NEW YORK - Dvodnevna rasprodaja na globalnim tržištima kapitala zbog koronavirusa nije viđena u ovim razmjerima još od 2015. godine.
U Hrvatskoj još nema restriktivnih mjera za uvoz hrane iz Italije
UVOZ
U Hrvatskoj još nema restriktivnih mjera za uvoz hrane iz Italije
ZAGREB - Iako je ltalija jedan od najvećih trgovačkih partnera Hrvatske iz koje uvozimo velike količine hrane, iz nadležnih ministarstava proteklih dana nije stiglo nikakvo upozorenje ili naputak o posebnim postupcima oko uvoza iz Italije, piše u srijedu Jutarnji list.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE