GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Akcije Komercijalne planule za 26 mln RSD, indeksi pali

Beogradska berza: Akcije Komercijalne planule za 26 mln RSD, indeksi pali
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2021 / 17:37
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Investiciona aktivnost na Beogradskoj berzi je eruptirala poslednjeg trgovačkog dana u nedelji, pri čemu je ukupan promet uzleteo na 1,57 milijardi dinara (preko 13,3 miliona evra), dok su indeksi zaključili trgovanje na negativnoj teritoriji.

Indeks nalikvidnijih akcija BELEX15 pao je za 0,9 posto, na 745,64 poena, i nedelju završava s gubitkom od 0,3 procenta, a BELEXlajn je oslabio za 0,6 odsto, na 1.571,19 poena, ali je u odnosu na prošlu sedmicu i dalje jači za približno 0,9 procenata.

Na tržištu akcija je ubedljivo dominirala Komercijlana banka (KB), nova članica slovenačke NLB grupe.

Obična akcija Komercijalne banke istrgovana je za 22,4 miliona dinara po ceni od 3.190 dinara, manjoj za oko 2,3 posto u odnosu na prethodno trgovanje, dok je njena preferencijalna akcija oslabila za približno 1,2 procenta, na 1.185 dinara, uz promet veći od 3,6 miliona dinara.

Galenika Fitofarmacija je ojačala za preko 0,1 odsto, na 2.454.dinara, i isprometovana je u iznosu od 2,8 miliona dinara, a u istom procentu (iznad 0,1%) porasla je i akcija Naftne industrije Srbije na 633 dinara, uz realizaciju od 0,3 miliona dinara.

Odličano trgovanje na MTP tržištu, vredno nešto manje od 12,7 miliona dinara, zabeležilo je pekarsko preduzeće „Blagoje Kostić – Crni Marko“ iz Pirota, uz snažan skok cene od 20,8 procenata, na 1.450 dinara.

Uspon je nastavila i akcija poljoprivrednog društva Omoljica za 4,2 posto, na 2.397 dinara, uz promet od 1,4 miliona dinara.

Strani investitori su i danas bili pasivni na tržištu akcija.

Pet serija državnih obveznica Srbije, tri dinarske i dve denominovane u evrima, ostvarile su zajedno promet od 1,5 milijardi dinara (pribižno 13 miliona evra), u kojem su strani investitori imali udeo od jedne četvrtine.

Dve serije evroobveznica, jedna s rokom dospeća u septembru 2021. i druga koja dospeva u januaru 2040, istrgovane su zajedno za 790 miliona dinara (6,7 miliona evra), a ostatak prometa si odnele dinarske dužničke hartije.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Philip Morris, Naftna industrija Srbije, Galenika Fitofarmacija
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi blago pali drugi dan zaredom
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi blago pali drugi dan zaredom
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u četvrtak su glavni dionički indeksi blago pali, drugi dan zaredom, uz i dalje skroman promet, pri čemu su u fokusu invstitora bile dionice Adris grupe.
Beogradska berza: Indeksi potonuli dublje, trgovanje akcijama podbacilo
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Indeksi potonuli dublje, trgovanje akcijama podbacilo
BEOGRAD – Promet na domaćem tržištu akcija je podbacio danas, a BELEX indeksi su povećali gubitke.
Udruge njemačkih prijevoznika protiv popusta kod kazni za vozače iz Hrvatske
PROTIVLJENJE
Udruge njemačkih prijevoznika protiv popusta kod kazni za vozače iz Hrvatske
BERLIN - Udruga profesionalnih vozača teretnih vozila Njemačke Camion Pro kritizirala je praksu Saveznog ureda za teretni promet (BAG) koji vozačima teretnih vozila iz istočnoeuropskih zemalja, uključujući hrvatske, kazne u prometu i za nepridržavanje pravila o pauzama smanjuje i do 50 posto, priopćeno je u četvrtak.
Dolarov indeks na najnižim razinama u četiri tjedana
FOREX
Dolarov indeks na najnižim razinama u četiri tjedana
LONDON - Dolar je kliznuo u četvrtak na najniže razine u četiri tjedana prema drugim najvažnijim svjetskim valutama na deviznim tržištima, pritisnut slabijim prinosima na američke obveznice budući da su investitori prilično uvjereni da će američka središnja banka dulje vrijeme zadržati niske kamatne stope.
Turistička pristojba u nautici plaća se isključivo putem online portala
NAUTIČARI
Turistička pristojba u nautici plaća se isključivo putem online portala
ZAGREB - Prema novoj odluci i dogovoru Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, naplata turističke pristojbe u nautici moguća je jedino i isključivo putem online portala nautika.evisitor.hr.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE