GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Akcije Komercijalne banke istrgovane za 47,6 mln dinara

Beogradska berza: Akcije Komercijalne banke istrgovane za 47,6 mln dinara
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.12.2019 / 19:18
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Na domaćem tržištu akcija danas je vladala znatno življa investiciona aktivnost u odnosu na utorak, uz jačanje oba berzanska indeksa.

Trgovano je i državnim dužničkim hartijama, što je ukupan promet na Beogradskoj berzi vinulo na 330,6 miliona dinara (2,8 miliona evra).

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, porastao je skoro za petinu procenta na 772,28 poena, a BELEXlajn je skočio za 0,4 posto na 1.682,34 poena.

Obična akcija Komercijalne banke je zabeležila ubedljivo najveći promet, u iznosu od 47,6 miliona dinara, ali se istovremeno našla na čelu liste gubitnika dana sa padom od 3,3 procenta na 3.152 dinara.

Naftna industrija Srbije je skliznula naniže za 0,1 odsto na 727 dinara, a ostvarila je trgovanje vredno oko 2,4 miliona dinara, dok je proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna zabeležilo dobitak od 2,6 procenata, zaključivši trgovački dan na nivou od 6.784 dinara uz realizaciju od 1,0 milion dinara.

Cena akcije Aerodroma „Nikola Tesla" uzletela je za 4,8 posto na 888 dinara, uz promet od približno 1,0 milion dinara, a napredovala je i akcija valjaonice aluminijuma Impol Seval iz Sevojna za 0,9 procenata na 3.349 dinara, koja je isprometovana za gotovo 0,7 miliona dinara.

Snažan skok vrednosti, od 8,0 odsto na 2.970 dinara, registrovala je Valjaonica bakra Sevojno, uz realizaciju od pola milijarde dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 47,68 odsto, i to u kupovini 92,82 procenta, a u prodaji 2,55 posto.

Državna obveznica denominovana u evrima serije RSO19183, koja dospeva u janauru 2029. godine, istrgovana je za 276,6 miliona dinara (2,3 miliona evra), pri čemu su polovinu tog prometa ostvarili strani investitori .

Tagovi: Beogradska berza, Komercijalna banka, BELEX15, BELEXline, Naftna industrija Srbije, Jedinstvo Sevojno
PROČITAJ I OVO
Evo zašto će ovaj istarski hotel imati sezonu iz snova
POGODILI
Evo zašto će ovaj istarski hotel imati sezonu iz snova
BUJE - Kakva će biti sezona i što će u ovoj situaciji gosti tražiti? To je ono što muči mnoge turističke djelatnike, a nekako se logično nameće činjenica da će najbolje proći kuće za odmor na selu, luksuzne izolirane vile, privatan smještaj s posebnim ulazom, manji hoteli, kampovi…
Glas poduzetnika: Nedopustivo je da mjere ostanu ograničene samo na tri djelatnosti
JASNA PORUKA
Glas poduzetnika: Nedopustivo je da mjere ostanu ograničene samo na tri djelatnosti
ZAGREB - Udruga Glas poduzetnika smatra kako je nedopustivo da gospodarske mjere nakon svibnja budu ograničene samo na tri djelatnosti, turizam, ugostiteljstvo i prijevoz, kako je jučer najavio predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.
HUT: Pokrenuti ciljane kampanje na ključnim turističkim tržištima
KAMPANJA
HUT: Pokrenuti ciljane kampanje na ključnim turističkim tržištima
ZAGREB - Proteklog je vikenda krenulo jače aktiviranje turističkih kapaciteta s otvorena 133 hotela i 65 kampova, izvijestila je u ponedjeljak Hrvatska udruga turizma (HUT), koja smatra da je sada nužno što prije pokrenuti ciljane promotivne kampanje na ključnim tržištima.
Renomirani australski portal promovira hrvatsku gastronomiju
GASTRO
Renomirani australski portal promovira hrvatsku gastronomiju
ZAGREB - Hrvatska turistička zajednica putem renomiranog australskog gastro portala Chef's Pencil, predstavlja hrvatsku gastronomiju, chefove i regionalne gastro specijalitete.
Azijska tržišta: Indeksi porasli na početku tjedna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi porasli na početku tjedna
ŠANGAJ - Na većini azijskih burzi cijene su dionica u ponedjeljak porasle, zahvaljujući nadi ulagača u daljnje poticajne gospodarske mjere, no trguje se suzdržano zbog rasta napetosti između SAD-a i Kine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE