GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: AIK banka u fokusu, različiti pravci kretanja indeksa

Beogradska berza: AIK banka u fokusu, različiti pravci kretanja indeksa
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.02.2014 / 15:25
Autor: SEEbiz / Sinteza invest
BEOGRAD - Rast prometa i oba relevantna indeksa obeležili su današnje trgovanje na Beogradskoj berzi. 

Indeks najlikvidnijih akcija BELEX15 porastao je za 0,39 odsto na 571,29 poena dok je indeks BELEXline ojačao za 0,23 odsto na 1.128,85 poena. Najviše zahvaljujući običnim akcijama AIK banke, ukupan promet u trgovanju akcijama iznosio je nepunih 30 miliona dinara.

Po ceni nedavno objavljene ponude za preuzimanje od 1.635 dinara, koja predstavlja dnevni rast od 1,36 odsto,  preko 10.000 akcija AIK banke (AIKB) je promenilo vlasnika pa je ukupan promet običnim akcijama niške banke iznosio 17,4 miliona dinara. Daleko iza po prometu od 0,25 miliona dinara našle su se akcije Jubmes banke (JMBN) čija cena je skliznula za 1,64 odsto na 6.000 dinara. Procentualno dvostruko veći pad cene od 3,18 odsto na 11.000 dinara registrovale su akcije Čačanske banke (CCNB) ali je promet iznosio svega 0,07 miliona dinara.

Od hartija iz realnog sektora istakle su se akcije Alfa Plama iz Vranja (ALFA) sa prometom od 3,1 miliona dinara po ceni od 12.500 dinara, koja je za čak 6 odsto niža u odnosu na juče. Negativan trend cene akcija Naftne Industrije Srbije (NIIS) koji je uspostavljen pre nekoliko dana, nastavljen je padom iste od 0,22 odsto na 890 dinara uz realizaciju od 2,5 miliona dinara. Cene od 735 odnosno 2.411 dinara, nisu menjale akcije Energoprojekt holdinga iz Beograda (ENHL) i Metalca iz Gornjeg Milanovca (MTLC), pri čemu su prvoimenovane zabeležile promet od 1,47 a potonje 1,25 miliona dinara. 

Solidan rast cene od 3,16 odsto na 3.200 dinara registrovale su akcije Imleka (IMLK) ujedno zabeleživši promet od 0,9 miliona dinara. Akcije Jedinstva iz Sevojna (JESV), koje se od sredine januara nalaze na Standard Listingu Beogradske berze, upisale su, posle nekoliko posnih dana, 0,63 miliona dinara prometa po ceni od 4.849 dinara koja podrazumeva rast od preko 2 odsto.

Dužnički segment tržišta registrovao je promet od 21,4 hiljada evra, koji se odnosio samo na seriju A2015 čiji se godišnji prinos spustio na 3,16 procenata.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, AIK banka, Jedinstvo Sevojno, Jubmes banka, Čačanska banka, Alfa Plam, BSE:AIKB, BSE:CCNB, BSE:ALFA
PROČITAJ I OVO
Dolar prema košarici valuta kliznuo treći tjedan zaredom
TJEDNI FOREX
Dolar prema košarici valuta kliznuo treći tjedan zaredom
LONDON - Na svjetskim valutnim tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta pala je i prošloga tjedna, trećeg zaredom, dok je tečaj jena dosegnuo najvišu razinu prema dolaru u zadnja dva tjedna.
Wall Street: Nasdaq u tjednu skočio 4 posto
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Nasdaq u tjednu skočio 4 posto
NEW YORK - Na Wall Streetu su protekloga tjedna najvažniji indeksi porasli, pri čemu Nasdaq na rekordnu razinu, dok se investitori pozicioniraju pred objavu poslovnih rezultata kompanija, no na europskim je burzama prevladavalo opreznije raspoloženje uslijed širenja pandemije.
Ponovo otvorena terasa Eiffelovog tornja
TERASA
Ponovo otvorena terasa Eiffelovog tornja
PARIZ - Posjetitelji Eiffelovog tornja ponovno mogu uživati u piću na njegovoj ljetnoj terasi, koja se otvorila ovaj tjedan i s koje se pruža prekrasan pogled na Pariz pod toplim, plavim nebom.
Oštar pad turističkih dolazaka i noćenja na Krku
OČEKIVANO
Oštar pad turističkih dolazaka i noćenja na Krku
KRK - Sukladno pokazateljima najsvježijih statistika Turističke zajednice otoka Krka, na tom kvarnerskom otoku koji u normalnim okolnostima ostvaruje trećinu županijskog, te oko 6 posto nacionalnog turističkog prometa, u lipnju je ostvareno 68,4 tisuća dolazaka i 305,9 tisuća turističkih noćenja.
Zagrebačka burza: Atlantic Grupa u fokusu, Dukat dobitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic Grupa u fokusu, Dukat dobitnik dana
ZAGREB - Kraj tjedna donio je korekciju indeksa na Zagrebačkoj burzi no i znatno veći promet no prethodnih dana.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE