GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Aerodrom Nikola Tesla u fokusu investitora

Beogradska berza: Aerodrom Nikola Tesla u fokusu investitora
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.11.2018 / 18:42
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - U žiži interesovanja investitora na domaćem tržištu akcija je bio Aerodrom Nikola Tesla, zabeležen je umeren promet, dok su indeksi ostvarili mešovite rezultate

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 564,8 miliona dinara (gotovo 4,8 miliona evra), za šta su prvenstveno zaslužne državne duzničke hartije.

Indeks BELEX15 je nastavio rast, ojačavši 0,3 posto na 749,36 poena, dok je BELEXline minimalno skliznuo naniže i zaključio trgovanje na nivou od 1.560,54 poena.

Akcije Aerodroma "Nikola Tesla" su porasle za četvrtinu procenta na 1.700 dinara, i ostvarile su najveći promet na trgovanju u iznosu od približno 24,1 milion dinara.

Proizvođač i distributer tehničkih gasova Messer Tehnogas se zadržao na nivou od 11.000 dinara, uz realizaciju od 1,8 miliona dinara, a Naftna industrija Srbije, koja je predvodila dobitnike dana s rastom cene od 1,2 procenta na 693 dinara, istrgovana je za 1,6 miliona dinara.

Solidno trgovanje zabeležio je i beogradski Institut za strane jezike, u iznosu od približno 0,6 miliona dinara, ali uz pad cene za 9,1 odsto na 8.000 dinara.

Gornjomilanovački Metalac je završio trgovački dan s dobitkom od 0,2 odsto, na nivou od 2.039 dinara, uz promet od 0,4 miliona dinara.

Obične akcije Komercijalne banke su isprometovane za oko 0,2 miliona dinara, po nepromenjenoj ceni od 2.100 dinara, dok je Energoprojekt Entel oslabio za 5,0 procenata na 13.300 dinara, uz realizaciju od 0,1 milion. Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija učestvovali sa udelom od 41,18 odsto, pri čemu u kupovini sa zanemarljivim procentom, a u prodaji sa 81,81 posto. Državna dinarska obveznica serije RSO18171, koja dospeva na naplatu u januaru 2023. godine, zabeležila je promet od 535,6 miliona dinara.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Aerodrom Nikola Tesla, Messer Tehnogas, Institut za strane jezike, Metalac, Komercijalna banka, BSE:MTLC, BSE:TGAS, BSE:AERO, BSE:KMBN
PROČITAJ I OVO
Novi pad indeksa na Beogradskoj berzi, Messer u fokusu
CLOSING BELL BSE
Novi pad indeksa na Beogradskoj berzi, Messer u fokusu
BEOGRAD – Na Beogradskoj berzi je nastavljen pad cena akcija i poslednjeg radnog dana u nedelji, a ukupan promet je, zahvaljujući trgovanju državnim obveznicama, skočio na 1,24 milijarde dinara (10,5 miliona evra).
Zagrebačka burza: CROBEX potonuo ispod 1.900 bodova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: CROBEX potonuo ispod 1.900 bodova
ZAGREB - Četvrti pad u posljednjih pet trgovina dovoljno govori o sentimentu na Zagrebačkoj burzi.
Dolar oslabio, trgovci u strahu od epidemije koronavirusa
FOREX
Dolar oslabio, trgovci u strahu od epidemije koronavirusa
LONDON - Dolar je danas oslabio prema jenu i švicarskom franku u nervoznoj trgovini na međunarodnim tržištima valuta budući da je širenje koronavirusa potaknulo strah od recesije, natjeravši trgovce na kupnju imovine koju smatraju sigurnim ulaganjem u nesigurnim vremenima.
Srbija nabavlja pet miliona maski
MASKE
Srbija nabavlja pet miliona maski
BEOGRAD - Za apoteke i zdravstvene ustanove u Srbiji biće nabavljeno pet miliona hirurških maski, a kupovina će biti ograničena, tako da jedna osoba može da kupi nekoliko komada, objavio je list Politika.
Credit Suisse: Kupujte ovih pet azijskih tehnoloških dionica
PREPORUKE
Credit Suisse: Kupujte ovih pet azijskih tehnoloških dionica
ANALIZA - Širenje epidemije koronavirusa uzburkalo je tržište u Aziji i drugdje i pogodilo lance opskrbe širom svijeta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE