GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Aerodrom Nikola Tesla potonuo 13,3%

Beogradska berza: Aerodrom Nikola Tesla potonuo 13,3%
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.03.2020 / 19:08
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Akcije na Beogradskoj berzi zabeležile su danas ponovo težak pad, povukavši BELEX indekse u još dublji minus, dok je investiciona aktivnost bila nevelika.

Akcije preduzeća Tehnohemija iz Beograda su drugi dan zaredom istrgovane u blok transakciji, i to u iznosu od 90 miliona dinara, nakon 89,5 miliona dinara u sredu.

Ukupan promet na Berzi iznosio je 99,8 miliona dinara (849,4 hiljade evra).

Indeks BELEX 15 je pao za skoro 4,9 procenata na 620,73 poena, a BELEXline je potonuo za 2,7 odsto na 1.439,21 poena.

Cena akcije Naftne industrije Srbije se spustila danas za još 2,9 posto, zaključivši trgovanje na nivou od 498 dinara, a ostvarila je promet od 7,0 miliona dinara.

Prioritetna akcija duvanske industrije „Philip Morris“ stropoštala se za 10,6 procenata na 4.200 dinara, uz realizaciju od približno 0,6 miliona dinara, a proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna je zaključilo trgovanje u padu od oko 5,2 odsto, na 5.500 dinara, uz trgovanje vredno iznad 0,5 miliona dinara.

Udarac je pretrpela i obična akcija Komercijalne banke, čija je vrednost opala za 4,6 procenata, na 2.527 dinara, uz promet u iznosu od 0,5 miliona dinara, dok je Globos osiguranje isprometovano za 0,4 miliona dinara po ceni od 417 dinara, nižoj za 0,7 odsto u odnosu na prethodni dan.

Proizvođač grejnih tela i štednjaka, Alfa plam iz Vranja, takođe se našao na listi gubitnika s padom od gotovo 5,7 posto, na 25.000 dinara, uz realizaciju od četvrt miliona dinara.

Gubitnik dana je bio Aerodrom „Nikola Tesla“, sa padom cene od 13,3 procenta na 780 dinara, uz više nego simbolično trgovanje.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 4,91 odsto, pri čemu u kupovini 4,53 procenta a u prodaji 5,28 posto.

Džavnim dužničkim hartijama nije trgovano na Berzi.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Aerodrom Nikola Tesla, Metalac, Naftna industrija Srbije, Philip Morris, Komercijalna banka, Globos osiguranja, Alfa Plam
PROČITAJ I OVO
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
NAJAVE
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
ZAGREB - Šahovski velikan Gari Kasparov nije u Hrvatskoj samo zbog odmora, iako ovdje ima kuću.
Cijene hrane mogle bi konstantno rasti, ovo su glavni razlozi
HRANA
Cijene hrane mogle bi konstantno rasti, ovo su glavni razlozi
ZAGREB - Znanstvenici upozoravaju da će cijene hrane konstantno rasti. Klimatske promjene, a posebno rastuće temperature, mogu uzrokovati povećanje cijena hrane za 3,2 posto godišnje, prema novoj studiji u Njemačkoj.
Azijska tržišta: Japanski indeksi tonu, australsko tržište na rekordu
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Japanski indeksi tonu, australsko tržište na rekordu
TOKYO - Japanske su dionice pale najviše među azijskim tržištima u četvrtak, dok su australske dionice dosegnule rekordnu razinu, potpomognute jačanjem dionica rudarstva.
Hrvatski analitičar iz JPMorgana nema dobre vijesti za optimiste
PREDVIĐANJA
Hrvatski analitičar iz JPMorgana nema dobre vijesti za optimiste
NEW YORK - Čini se da se petomjesečni uspon američkih dionica bliži kraju. Ali ako pitate hrvatskog analitičara Dubravka Lakosa-Bujasa iz JPMorgan Chase Co., ulagači možda neće vidjeti da će doći kad dođe.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE