GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Aerodrom Nikola Tesla i Lasta srušili indekse

Beogradska berza: Aerodrom Nikola Tesla i Lasta srušili indekse
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.04.2020 / 20:44
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Dobici koje su u sredu ostvarili indeksi Beogradske berze danas su dobrim delom zbrisani, usled snažnog pada cena akcija Aerodroma “Nikola Tesla” i saobraćajnog preduzeća “Lasta”.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je približno 25 miliona dinara (iznad 212,5 hiljada evra).

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, pao je za 2,1 odsto na 645,03 poena, dok je BELEXline zaključio trgovanje u minusu od 1,4 procenta, na 1.443,08 poena.

Najtrgovanija je bila obična akcija Komercijalne banke, koja je, uz rast cene od 0,7 posto na 2.548 dinara, ostvarila promet od 15,6 miliona dinara.

Naftna industrija Srbije je predvodila dobitnike sa skokom cene akcije od 0,9 procenata na 548 dinara, a isprometovana je u iznosu većem od 4,5 miliona dinara.

Jubmes banka je mirovala na cenovnom nivou od 5.105 dinara, uz realizaciju od oko 0,3 miliona dinara, dok je saobraćajno preduzeće “Lasta” zabeležilo snažan pad vrednosti od 10,2 procenta na 500 dinara, a istrgovano je za četvrt miliona dinara.

Najveći gubitnik je bila akcija Aerodroma “Nikola Tesla”, koja se stropoštala za 11,1 odsto na 800 dinara, uz simboličan promet.

Danas su, posle duže pauze, bili aktivni i investitori na MTP tržištu, gde je solidnu realizaciju imalo preduzeće Telefonkabl iz Beograda, u iznosu od 3,6 miliona dinara po ceni od 12.000 dinara, za 1,3 odsto slabijoj nego na prethodnoj trgovinskoj sesiji.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržišu akcija imali udeo od 67,82 odsto, pri čemu u kupovini 62,43 procenta, a u prodaji 73,21 posto.

Državnim obveznicama Srbije nije trgovano na Berzi.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Aerodrom Nikola Tesla, Lasta, Naftna industrija Srbije, Komercijalna banka, Jubmes banka
PROČITAJ I OVO
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
Wall Street pao četvrti dan zaredom
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street pao četvrti dan zaredom
NEW YORK - Na Wall Streetu je u srijedu burzovni S&P 500 indeks pao četvrti dan zaredom jer poslovni rezultati kompanija nisu impresivni i jer je sve jasnije da američka središnja banka neće smanjiti kamatne stope tako brzo kao što se očekivalo.
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
FENOMENI
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
ANALIZA - “Porez na rozu”, poznatiji kao pink tax, predstavlja pojavu u kojoj se proizvodi namijenjeni ženama prodaju po višim cijenama u odnosu na slične proizvode namijenjene muškarcima.
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
KRIPTO SCENA
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
NEW YORK - Američki dolar ponovno pokazuje svoju snagu, jučer je dosegnuo petomjesečni maksimum prema euru (za euro je ujutro trebalo platiti samo 1,0603 dolara).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE