GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Aerodrom Nikola Tesla dobitnik dana

Beogradska berza: Aerodrom Nikola Tesla dobitnik dana
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.05.2020 / 18:43
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Indeksi Beogradske berze okončali su trgovačku nedelju ojačani na dnevnom i nedeljnom nivou, uz nastavak prigušene investicione aktivnosti.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 11,4 miliona dinara ( 96,7 hiljada evra).

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, oporavio se za preko 0,7 odsto od gubitka vrednosti 14. maja, zaključivši trgovanje na nivou od 667,14 poena, a u odnosu na prošlu sedmicu je porastao za 0,8 procenata.

BELEXline je napredovao za 0,4 odsto na 1.475,90 poena, pri čemu na nedeljnom nivou beleži dobitak od pola procenta.

Obična akcija Komercijalne banke je neutralisala višednevne gubitke ojačavši 15. maja za 1,4 posto na 2.251 dinara, i dominirala je na trgovanju sa iznosom od preko 7,5 miliona dinara.

Naftna industrija Srbije je pala za 1,5 procenata na 575 dinara, a isprometovana je za 3,2 miliona dinara, dok je proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna završilo dan u plusu od skoro 0,9 odsto, na 6.500 dinara, uz realizaciju od 0,3 miliona dinara.

Dobitnik dana je bio Aerodrom “Nikola Tesla”, čija je akcija skočila za 3,7 procenata na 924 dinara, uz simboličan promet.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 65,97 odsto, pri čemu su u identičan procenat učešća od 65,97 imali i u kupovini i u prodaji akcija.

Na Berzi nije trgovano državniom dužničkim hartijama.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Aerodrom Nikola Tesla, Naftna industrija Srbije, Komercijalna banka, Jedinstvo Sevojno
PROČITAJ I OVO
Viganj iznenađujući dobitnik ovogodišnje turističke sezone
USPJESI
Viganj iznenađujući dobitnik ovogodišnje turističke sezone
VIGANJ - U Vignju su, zahvaljujući ruži vjetrova, otkrili svoju poslovnu nišu: kitesurfing, a fanatični zaljubljenici u taj fantastičan sport ne mogu mu odoljeti ni u doba pandemije.
Katastrofalna produktivnost hrvatske prehrambene industrije
ZAOSTAJANJE
Katastrofalna produktivnost hrvatske prehrambene industrije
ANALIZA - U 2017. godini produktivnost hrvatske prehrambene industrije bila je na razini 51 posto prosjeka EU, a za najboljim EU zemljama imamo ogroman zaostatak.
Kanari nude osiguranje kako bi privukli turiste
POTEZI
Kanari nude osiguranje kako bi privukli turiste
BARCELONA - Kanarske vlasti, kako bi privukle turiste i uklonile njihove strahove od dodatnih troškova zbog eventualne zaraze koronavirusom, nude besplatno osiguranje koje pokriva sve dodatne troškove u slučaju da obole od covida-19.
EU tržišta: Rezultati Glencorea izazvali na oprez
TRŽIŠTE KAPITALA
EU tržišta: Rezultati Glencorea izazvali na oprez
FRANKFURT - Na europskim su burzama u četvrtak ujutro burzovni indeksi blago pali, nakon jučerašnjeg rasta, jer kvartalni poslovni rezultati kompanija nisu impresivni i jer su splasnule nade u brzi oporavak gospodarstava.
Korona dovela megajahte u Jadran
DOBAR TREND
Korona dovela megajahte u Jadran
RIJEKA - U hrvatskom Jadranu trenutačno je oko 120 megajahti, dakle plovila dužih od 25 metara, a među kojima su i brodovi od 105, 120 pa čak i 160 metara vrijedni i po pola milijarde dolara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE