GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Aerodrom dobitnik dana, indeksi u plusu

Beogradska berza: Aerodrom dobitnik dana, indeksi u plusu
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.12.2018 / 17:24
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Na Beogradskoj berzi je poslednjeg trgovačkog dana u nedelji zabeležena življa investiciona aktivnost nego u četvrtak, u fokusu su bile akcije Aerodroma "Nikola Tesla" koje su zaslužne za 95 odsto prometa, a BELEX indeksi su zaključeni u "zelenom".

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 21,9 miliona dinara (185,6 hiljada evra).

Indeks BELEX15 je skočio za 0,9 procenta na 745,4 poena, ali uprkos tome na nedeljnom nivou je u minusu od 0,3 posto. BELEXline je takođe danas ojačao za trećinu procenta na 1.562 poena, dok nedelju zaključuje s gubitkom od skoro 0,5 odsto.

Dobitnik dana i ubedljivo najtrgovanija akcija bio je Aerodrom „Nikola Tesla", koji je zabeležio rast cene od čak 4,3 odsto na 1.802 dinara, i ostvario promet od 20,1 milion dinara. Beogradska vazdušna luka je sve bliža svojoj istorijski najvišoj ceni od 1.900 dinara, koja je registrovana u januaru ove godine.

Proizvođač i distributer tehničkih gasova Messer Tehnogas je isprometovan za 0,7 miliona dinara po prosečnoj ceni od 10.726 dinara, nižoj za 0,2 procenta u odnosu na prethodnu trgovinsku sesiju.

Naftna industrija Srbije se zadržala na cenovnom nivou od 674 dinara, uz realizaciju nešto manju od 0,4 miliona dinara, dok je gornjomilanovački Metalac zaključio trgovanje u plusu od 0,2 posto, na nivou od 2.005 dinara, uz trgovanje u vrednosti 0,2 miliona dinara.

Energoprojekt Entel je ostvario promet u iznosu od 0,1 milion dinara po nepromenjenoj ceni od 13.000 dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 41,96 odsto, pri čemu u kupovini gotovo da nisu učestvovali, a u prodaji su imali udeo od 83,35 posto.

Na Berzi se danas nije trgovalo državnim dužničkim hartijama.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Aerodrom Nikola Tesla, Messer Tehnogas, Naftna industrija Srbije, Metalac, BSE:AERO, BSE:NIIS, BSE:MTLC, BSE:TGAS
PROČITAJ I OVO
Brnjac: Nema dokaza da su se strani maturanti zarazili na Pagu
REAKCIJE
Brnjac: Nema dokaza da su se strani maturanti zarazili na Pagu
ZAGREB - Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac izjavila je kako nema dokaza da su se strani turisti zarazili na Pagu.
Beogradska berza: Stagnacija indeksa
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Stagnacija indeksa
BEOGRAD - Uspavano trgovanje i stagniranje oba berzanska indeksa obeležili su kraj trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi.
Zagrebačka burza: Katastrofa za Optima Telekom, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Katastrofa za Optima Telekom, indeksi pali
ZAGREB - Kraj još jednog trgovinskog tjedna na Zagrebačkoj burzi donio je nešto življe trgovanje, dionička likvidnost je ojačala, iako se i dalje radi o skromnim razinama, dok su indeksi zaključili u negativnom teritoriju.
Erste Plavi i PBZ CO među ulagačima u Infobip
ULAGANJA
Erste Plavi i PBZ CO među ulagačima u Infobip
ZAGREB - Nastavno na objavljenu informaciju o investiciji private equity fonda One equity partnersa u Infobip – najveću hrvatsku informatičku tvrtku, važno je napomenuti da su u PE One Equity Partners uložili i hrvatski obvezni mirovinski fondovi Erste Plavi i PBZ CROATIA osiguranje.
Cijene nafte kliznule ispod 45 dolara zbog zabrinutosti za potražnju
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte kliznule ispod 45 dolara zbog zabrinutosti za potražnju
LONDON - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima ispod 45 dolara zbog opetovanog skoka broja zaraženih koronavirusom koji je ponovo potaknuo zabrinutost za potražnju za energentima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE