GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bank of America kritična prema bitcoinu, vidi opasnost u DeFi sustavu

Bank of America kritična prema bitcoinu, vidi opasnost u DeFi sustavu
KRITIKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.03.2021 / 08:36
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - "Bitcoin je kriptovaluta o kojoj se najviše govori, ali Ethereum [blockchain] ima više značajki, uključujući veću fleksibilnost" u svom hostingu decentraliziranih financija (DeFi) od bitcoin blockchaina, navodi Bank of America.

U svom izvješću "Bitcoin's Dirty Little Secrets", objavljenom u srijedu, drugi najveći američki zajmodavac ima puno toga za reći o najvećoj kriptovaluti, kao primjerice da "nema dobrog razloga za posjedovanje BTC-a osim ako cijene ne rastu" te da je njegov ekološki dosje loš.

Banka također naziva digitalne valute središnje banke "kriptonitom za kripto", ali intrigira ga decentralizirano financiranje za koje kaže da je "potencijalno veći remetilački faktor od bitcoina". Banka vidi DeFi kao radikalnu promjenu na glavnim tržištima kapitala, ali s 35 milijardi američkih dolara kapitalizacije još je dug put do tog statusa.

DeFi se odnosi na brzorastuće područje automatiziranih platformi za trgovanje i pozajmljivanje temeljenih na blockchainu koje bi u konačnici mogle predstavljati izazov za banke, tvrtke s Wall Streeta i osiguravajuće tvrtke. Ali zasad još nije tako, kaže banka.

„Kreiranje kredita jedan je od ključnih pokretača modernih financija. Do sada, DeFi ne radi ništa slično “, navodi se u izvješću.

Stavovi Bank of Americe uvelike se razlikuju od prošlogodišnjeg predviđanja JPMorgan Chasea, najveće američke banke, da bi brzi napredak digitalne imovine mogao predstavljati egzistencijalnu prijetnju tradicionalnim financijskim kompanijama.

Tagovi: Bank of America, bitcoin, DeFi sustav, ethereum
PROČITAJ I OVO
Mihajlović: Srbija će postati drugi najveći proizvođač bakra u Evropi
BAKAR
Mihajlović: Srbija će postati drugi najveći proizvođač bakra u Evropi
BEOGRAD - Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović ocenila je da će zahvaljujući novootvorenom rudniku „Čukaru Peki“ kod Bora, Srbija „u nekom trenutku“ postati drugi najveći proizvođač bakra u Evropi.
Zagrebačka burza: Slab promet i blagi rast indeksa na kraju tjedna
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet i blagi rast indeksa na kraju tjedna
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi na kraju tjedna Crobex indeksi su blago ojačali, no uz vrlo skroman obujam trgovanja, jer nema poticajnih poslovnih vijesti koje bi potaknule veću aktivnosti investitora.
Dolarov indeks u blagom minusu
FOREX
Dolarov indeks u blagom minusu
LONDON - Dolar je u petak blago oslabio prema ostalih šest najvažnijih svjetskih valuta na međunarodnim tržištima, jer su investitori bili nešto skloniji valutama koje percipiraju rizičnijima nakon dobrih vijesti iz Kine.
Svjetske i europske nagrade za lošinjski spa i održivi turizam
NAGRADE
Svjetske i europske nagrade za lošinjski spa i održivi turizam
ZAGREB - Otok Lošinj se ovih dana dodatno potvrdio na međunarodnoj turističkoj mapi, s nagradama malološinjskom hotelu Belleuve za najbolju spa i wellness ponudu u svijetu, te projektu "Lošinjski loger Nerezinac" za drugo mjesto među najboljim europskim projektima održivog kulturnog turizma.
Stočari po utovljenoj svinji gube 600, a junetu i 2500 kn
GUBICI
Stočari po utovljenoj svinji gube 600, a junetu i 2500 kn
ZAGREB - Svinjogojci u ovome trenutku po jednom tovljeniku od 120 kilograma gube 600, a tovljači junadi po grlu od oko 600 kilograma i 2500 kuna, alarmantne su brojke koje ovih dana iznose hrvatski stočari, piše u petak Večernji list.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE