GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Banjalučka berza: Tržište novca počinje s radom 17. decembra

Banjalučka berza: Tržište novca počinje s radom 17. decembra
BLSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.12.2013 / 09:49
Autor: SEEbiz
BANJA LUKA - Tržište novca koje organizuje Banjalučka berza, počeće s radom 17. decembra, potvrđeno je u ovoj berzi.

Iz Berze navode da će 17. decembra stupiti na snagu Pravila tržišta novca i da će od tada to tržište postati operativno.

Tržište novca se organizuje s namjerom da omogući institucionalnim investitorima u BiH transparetno trgovanje kratkoročnim finansijskim instrumentima. Pravilima tržišta novca regulisano je trgovanje depozitima, kratkoročnim hartijama od vrijednosti, repo ugovorima i devizama.

Učesnici tržišta mogu biti banke, društva za osiguranje, mikrokreditna društva, društva za upravljanje investicionim fondovima, berzanski posrednici i druge finansijske institucije iz BiH.

Ostavljena je mogućnost i da učesnici tržišta u skladu sa propisima koji regulišu njihovo poslovanje budu i Centralna banka BiH, Ministarstvo finansija i trezora BiH, Ministarstvo finansija Republike Srpske, Ministarstvo finansija Federacije BiH, Direkcija za finansije Brčko distrikta, Investiciono-razvojna banka Srpske, Društvo za upravljanje Penzijskim rezervnim Fondom Srpske /PREF/.

Transakcije će se zaključivati preko Sistema tržišta novca /STN/ koji je razvila Banjalučka berza korištenjem savremenih tehnologija. U narednom periodu Banjalučka berza će omogućiti testni pristup te organizovati prezentacije zainteresovanim investitorima. Po isteku testnog perioda, biće objavljen spisak učesnika tržišta i datum početka trgovanja sa pojedinim instrumentima tržišta novca.

Tagovi: Banjalučka berza, Tržište novca, BLSE, Centralna banka BiH
PROČITAJ I OVO
Indija: Pronađeno 3.000 tona zlata
ZLATO
Indija: Pronađeno 3.000 tona zlata
NEW DELHI - U indijskoj državi Utar Pradesh otkrivena su nalazišta zlata koje se procjenjuju na 3.000 tona, objavilo je indijsko ministarstvo za geologiju i rudarstvo.
Rekordna godišnja dobit Berkshire Hathawaya
REKORDI
Rekordna godišnja dobit Berkshire Hathawaya
NEW YORK - Berkshire Hathaway Inc Warrena Buffetta zabilježio je u subotu pad od 23% u kvartalnoj operativnoj dobiti, dok je snažan rast cijene dionica poput Applea omogućio konglomeratu da sruši svoj stari rekord u cjelogodišnjoj zaradi.
Zagrebačka burza: Povratak likvidnosti, AD Plastik dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Povratak likvidnosti, AD Plastik dobitnik tjedna
ZAGREB - Početak vrhunca sezone objave poslovnih rezultata vratio je likvidnost na Zagrebačku burzu.
Wall Street: Težak pad proizvođača čipova
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Težak pad proizvođača čipova
NEW YORK - Američki su indeksi pali zbog zabrinutosti povezanih uz koronavirusa i nakon što su podaci pokazali da je američka poslovna aktivnost zastala u veljači, što je signaliziralo kontrakciju prvi put od 2016. godine.
Beogradska berza: Indeksi u minusu na nedeljnom nivou
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Indeksi u minusu na nedeljnom nivou
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze zabeležili su mešovite rezultate poslednjeg trgovačkog dana u nedelji, a investiciona aktivnost je ostala prigušena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE