GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Banja Luka: Jedanaest ponuda za reprogram duga

Banja Luka: Jedanaest ponuda za reprogram duga
PONUDE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.04.2017 / 09:27
Autor: SEEbiz
BANJA LUKA - Jedanaest komercijalnih banaka, udruženih u dva konzorcija, dostavilo je ponude na međunarodnom tenderu za refinansiranje duga Grada Banjaluke u iznosu od 73 miliona KM.

Predstavnici Gradske uprave otvorili su dostavljene ponude ukupno 11 banaka, u okviru međunarodnog tendera raspisanog 14. februara ove godine.

Otvorene su ponude dva konzorcija – jednog koji predvodi NLB banka, i drugog sa UniCredit bankom na čelu.

Ponudu NLB konzorcija čine sljedeće finansijske organizacije: NLB banka Banjaluka, Raiffeisen banka Banjaluka, Ziraat banka Sarajevo, NLB banka Sarajevo, Sparkasse BiH, NLB Skoplje i Sberbanka Banjaluka.

Ponudu UniCredit konzorcija podnijele su sljedeće finansijske organizacije: UniCredit banka Banjaluka, UniCredit banka Mostar, Nova banka Banjaluka i Komercijalna banka Banjaluka.

Nakon otvaranja dostavljenih ponuda, gradonačelnik Igor Radojičić izrazio je zadovoljstvo zbog velikog broja dostavljenih ponuda, te ponuđenih kamatnih stopa koje su znatno povoljnije u odnosu na aktuelna zaduženja.

"Ovo je, vjerovatno, najveća finanasijska operacije ove vrste koje je ikada izvela neka opština ili grad u BiH. Već sada, možemo konstatovati da je, na naše veliko zadovoljstvo, tender uspio. Sudeći po dostavljenim ponudama, uspjećemo u prvobitnoj namjeri da gradski dug reprogramiramo na period od 10 godina, ali i da ostvarimo odlične kamatne stope koje su povoljnije i u odnosu na najoptimističnije prognoze sa početka ovog procesa", rekao je Radojičić, prenosi sajt Gradske uprave.

Odluka o izboru ponuđača biće donesena u zakonom propisanim rokovima, a očekuje se da će Grad na ovaj način ostvariti velike uštede u ovoj i idućim godinama otplate ovog kredita. Na prijedlog gradonačelnika, Skupština Grada je 27. decembra prošle godine donijela odluku o refinansiranju gradskog duga.

Ovim, povoljnijim kreditom biće značajano umanjene rate koje Grad danas izdvaja na osnovu ranijih zaduženja kod komercijalnih banaka i na taj način oslobođena sredstva za ulaganje u objekte komunalne i druge infrastrukture na području Banjaluke.
Kako je objavljeno na sajtu Gradske uprave, ovo je najveća finansijska operacija koju je ikada izvela neka lokalna zajednica u BiH.

Tagovi: Banja Luka, Igor Radojičić, NLB banka Banjaluka, Raiffeisen banka Banjaluka, UniCredit banka Banjaluka, UniCredit banka Mostar, Ziraat banka Sarajevo
PROČITAJ I OVO
Jay-Z ulaže u rizični kapital u sektoru marihuane
INVESTICIJE
Jay-Z ulaže u rizični kapital u sektoru marihuane
LOS ANGELES - Američki raper i producent Jay-Z, suprug pjevačice Beyonce, osnovao je investicijski fond s 10 milijuna dolara kako bi podupirao mala poduzeća u sektoru marihuane u vlasništvu Afroamerikanaca.
Beogradska berza: Slab promet i pad indeksa
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Slab promet i pad indeksa
BEOGRAD – Na Beogradskoj berzi su danas pali i promet i indeksi, nakon kratkotrajnog oporavka zabeleženog u sredu.
Hanfa: Donesena odluka o referentnom i zajamčenom prinosu obveznih mirovinskih fondova za 2020.
ODLUKE
Hanfa: Donesena odluka o referentnom i zajamčenom prinosu obveznih mirovinskih fondova za 2020.

ZAGREB - Na ovotjednoj sjednici Upravnog vijeća Hanfe donesena je odluka o referentnom i zajamčenom prinosu obveznih mirovinskih fondova za 2020. godinu.

Zagrebačka burza: Turistički sektor pod pritiskom, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Turistički sektor pod pritiskom, indeksi pali
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi je u četvrtak vladalo negativno raspoloženje među investitorima, indeksi su zaključili u crvenom teritoriju, a najviše na udaru su se našle turističke dionice.
Cavtat u izboru za najbolju europsku destinaciju 2021.
RANGIRANJA
Cavtat u izboru za najbolju europsku destinaciju 2021.
CAVTAT - Europska organizacija European Best Destinations (EBD) i ove je godine organizirala izbor za najbolju europsku destinaciju, a na popisu se među nominiranih 20 europskih destinacija našao i Cavtat.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE