GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bandićeve fontane grade se nezakonito

Bandićeve fontane grade se nezakonito
NEZAKONITO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.09.2012 / 22:35
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - Fontane kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu grade se nezakonito! To je utvrdila Uprava za sustav javne nabave Ministarstva gospodarstva nakon što je provela nadzor nad ugovorom o gradnji takozvanih Bandićevih fontana, a koji su sklopili Grad Zagreb i tvrtka Mešić com.

Čačićevo Ministarstvo pokrenulo je nadzor nad spornim ugovorom nakon napisa u Večernjem listu o izmjenama glavnog projekta za fontane 10 dana nakon što je sklopljen ugovor o gradnji fontana, vrijedan 18,4 milijuna kuna.

A tim izmjenama glavnog projekta bitno su izmijenjeni i tehnički uvjeti javnog natječaja za izvođača radova. Izmjenama glavnog projekta promijenjeno je tehničko rješenje same gradnje fontana i pothodnika - izvođenje radova ugradnjom betona na licu mjesta umjesto gotovim betonskim elementima, zatim se odustalo od gradnje zaštitne građevne jame, izmijenjena je i privremena regulacija prometa.

– Ministarstvo gospodarstva smatra da su time u svibnju 2012. nastale okolnosti koje predstavljaju bitne izmjene osnovnog ugovora za vrijeme njegova trajanja koje su takve da se smatraju novim ugovorom jer predstavljaju namjeru ugovornih strana da ponovo određuju osnovne elemente osnovnog ugovora te da je Grad Zagreb u tim okolnostima trebao provesti novi postupak javne nabave za taj novi ugovor. Kako Grad Zagreb to nije učinio, mišljenja smo da je prekršio Zakon o javnoj nabavi – kazali su Večernjem listu u Ministarstvu.

Tagovi: Bandićeve fontane, Milan Bandić, Radimir Čačić, Mešić.com
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Nastavak pada indeksa, turistički sektor pod pritiskom
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Nastavak pada indeksa, turistički sektor pod pritiskom
ZAGREB - Početak novog tjedna donio je nastavak silaznog trenda na Zagrebačkoj burzi.
Dolar stabilan prema košarici valuta
FOREX
Dolar stabilan prema košarici valuta
LONDON - Dolar je u ponedjeljak bio uglavnom stabilan prema drugim najvažnijim svjetskim valutama, u poboljšanom ozračju na međunarodnim tržištima zbog očekivanja novih poticaja američkom gospodarstvu.
Turska primila 6,5 milijuna doza kineskog cjepiva
CJEPIVO
Turska primila 6,5 milijuna doza kineskog cjepiva

ANKARA - Turska je u ponedjeljak primila dodatnih 6,5 milijuna doza cjepiva protiv covida-19, koje je razvio kineski Sinovac Biotech, izvijestilo je nekoliko medija, što je omogućilo da se nastavi program nacionalnog cijepljenja.

Europski investitori oprezni na početku tjedna
TRŽIŠTE KAPITALA
Europski investitori oprezni na početku tjedna

FRANKFURT - Na većini europskih burzi cijene su dionica u ponedjeljak blago porasle, no trguje se oprezno dok ulagači prate vijesti o širenju koronavirusa u nekim europskim zemljama.

U obveznim mirovinskim fondovima krajem 2020. godine 2,06 milijuna članova
OMF-ovi
U obveznim mirovinskim fondovima krajem 2020. godine 2,06 milijuna članova
ZAGREB - Na kraju 2020. godine obvezni mirovinski fondovi u Hrvatskoj imali su 2,06 milijuna članova, što je gotovo 47 tisuća više nego krajem 2019., najnoviji su podaci koje je objavila Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE