GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bandića mijenja Sandra Švaljek, pročitajte njezin životopis

Bandića mijenja Sandra Švaljek, pročitajte njezin životopis
ŽIVOTOPIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.10.2014 / 20:42
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek, koja je od gradonačelnika Milana Bandića dobila ovlast da ga mijenja u njegovoj odsutnosti, dok je u pritvoru, ima 44 godine i doktorica je ekonomskih znanosti.

Punomoć gradonačelnika Bandića Sandra Švaljek je dobila u nedjelju, 19. listopada, potvrdila je Hini glasnogovornica gradonačelnika Martina Šušnjara.

Sandra Švaljek je 2. lipnja 2013. na neposrednim izborima (drugi krug) kao zamjenica kandidata grupe birača Milana Bandića izabrana za zamjenicu gradonačelnika Grada Zagreba.

Rođena je 23. veljače 1970. u Krapini. Diplomirala je na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu, gdje je magistrirala s temom "Fiskalni deficit u uvjetima visoke inflacije i stabilizacije" te obranila doktorsku disertaciju "Fiskalni deficit i javni dug: politika, teorija i empirija".

Sandra Švaljek je od 1. prosinca 1992. do 9. lipnja 2013. radila u zagrebačkom Ekonomskom institutu na radnom mjestu istraživača u zvanju više znanstvene suradnice istraživanja u području makroekonomije, javnih financija, porezne politike, političke ekonomije, starenja stanovništva i drugog. Od 21. ožujka 2005. do 20. ožujka 2013. bila je ravnateljica organizacija istraživačkih i ostalih aktivnosti zagrebačkog Ekonomskog instituta.

Na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu je u nastavnoj godini 1994/1995 te 2010/2011 bila vanjska suradnica kolegija Javne financije, Oporezivanje poduzeća i Upravljanje javnim dugom.

Od 1996. do 1997. godine Sandra Švaljek je bila direktorica Sektora za makroekonomske analize organizacija rada u Sektoru za makroekonomske analize Hrvatske gospodarske komore.

Sandra Švaljek bila je i potpredsjednica Ekonomskog vijeća koji je osnovala HDZ-ova Vlada u vrijeme premijera Ive Sanadera, a bila je članica savjetničkog tima za ekonomska i gospodarska pitanja i HDZ-ove premijerke Jadranke Kosor.

Sandra Švaljek je više puta boravila u inozemstvu na međunarodnim studijskim programima i tečajevima u različitim institucijama, agencijama i trgovačkim društvima.

Tagovi: Sandra Švaljek, Milan Bandić, Ekonomski fakultet, Jadranka Kosor, Ekonomski institut
PROČITAJ I OVO
Energoprojekt emitovao obveznice ukupne vrednosti 3,3 milijarde dinara
OBVEZNICE
Energoprojekt emitovao obveznice ukupne vrednosti 3,3 milijarde dinara
BEOGRAD - Beogradska berza je odobrila puštanje dužničkih hartija od vrednosti izdavaoca Energoprojekt holding a.d. u ukupnom iznosu od 3,3 milijarde dinara. Reč je o emisiji 330.000 obveznica nominalne vrednosti od po 10.000 dinara.
Mihajlović: Vrednost rezervi mineralnih sirovina u Srbiji blizu 200 milijardi dolara
REZERVE
Mihajlović: Vrednost rezervi mineralnih sirovina u Srbiji blizu 200 milijardi dolara
BEOGRAD - Vrednost potvrđenih rezervi mineralnih sirovina u Srbiji je blizu 200 milijardi dolara i zadatak države je da stvori uslove da se rudarstvo razvija, ali ono što tražimo, to je da država i građani imaju korist od toga, kroz zdravu životnu sredinu, veće prihode, zaposlenost i kvalitetne investicije, izjavila je danas ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.
Zagrebačka burza: Indeksi blago pali, Valamar u fokusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi blago pali, Valamar u fokusu

ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze u utorak su blago korigirani sa suprotnim predznacima, dok su u fokusu investitora bile dionice Valamar Riviere, HT-a i Ericssona Nikole Tesle.

Dolar prekinuo pozitivni niz
FOREX
Dolar prekinuo pozitivni niz
LONDON - Dolar je oslabio u utorak prema najvažnijim svjetskim valutama u opreznom trgovanju na međunarodnim tržištima dok investitori za daljnje smjernice čekaju govor buduće američke ministrice financija Janet Yellen.
Mfin na aukciji prodao 1,7 mlrd kuna trezorskih zapisa
TREZORCI
Mfin na aukciji prodao 1,7 mlrd kuna trezorskih zapisa
ZAGREB - Ministarstvo financija u utorak je na aukciji, prvoj od početka prosinca lani, prodalo 1,7 milijardi kuna trezorskih zapisa, više od planiranog, uz kamatnu stopu od svega 0,05 posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE