GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bain & Company: Nepovjerenje u banke nikad nije bilo veće

Bain & Company: Nepovjerenje u banke nikad nije bilo veće
NEPOVJERENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.08.2012 / 14:03
Autor: SEEbiz / Deutsche Welle
BERLIN - Loše savjetovanje, niska razina usluga, to su samo neke od pritužbi građana na rad banaka koje su u posljednje vrijeme potpuno zaboravile ovaj sektor. Nezadovoljstvo građana radom banaka nikad nije bilo veće.

Mnoge banke, pogotovo one najveće, već su odavno izgubile zanimanje za sektor poslovanja s građanima. Puno se bolje moglo zaraditi rizičnim ulaganjima i špekulacijama i sve to samo pritiskom na tipku računala. Građanin naprotiv sa svojom malim ulozima i tankim štednim knjižicama ne donosi preveliku dobit a osim toga još i košta jer zahtjeva usluge poput bankomata ili djelatnika na šalterima.

No vrijeme lake zarade na burzama je prošlo (barem u onakvom obimu kao prije još koju godinu) Špekulativni potezi se izbjegavaju tako da su se bankari sjetili građana na kojima se doduše ne mogu preko noći zaraditi milijarde, ali koji barem svojim malim ali održivim ulozima pružaju dobru bazu za poslovanje. No u međuvremenu su i male mušterije kroz globalne dužničke krize pojačale zanimanje za rad banaka i više se ne daju tako lako "preveslati" u svakodnevnom poslovanju i navesti na tanak led. Nepovjerenje prema bankama je na "povijesnom vrhuncu", kako je to nedavno zaključila savjetnička agencija "Bain&Company". Na ispitivanju provedenom na 3.000 mušterija banaka se pokazalo da je stupanj nepovjerenja u banke "vrlo izražen" te da je više mušterija nezadovoljno nego zadovoljno uslugom koju im pruža njihova banka.

Najslabija točka poslovanja s građanima su pomanjkanje informacija i loše savjetovanje od strane djelatnika banaka. Mušterije su danas više nego svjesne činjenice da banka radi isključivo u svoju korist. To samo po sebi doduše nije zločin jer i banke su tu da bi zaradile. No mušterije postaju osjetljive kada se ta korist za banke pokušava prodati kao korist za mušterije.

"Kad malo bolje pogledam rezultate istraživanje dolazim do zaključka da banke ne rade uvijek za dobrobit mušterija", kaže Walter Sinn, jedan od partnera u  "Bain&Company".

Najčešće se radi samo o tomu, kako naglašava Sinn, prodati što više bankarskih usluga. Savjetovanje mušterija pada u drugi plan.

No takvo ponašanje bankara, kojima je ugled u posljednje vrijeme drastično pao, se pokazuje kao vrlo kratkovidno. Nekome na brzinu nešto prodati i unovčiti premiju je jedno a zadržati zadovoljnog klijenta je nešto sasvim drugo. Ispitivanje je naime pokazalo da zadovoljne mušterije mogu svojoj banci priskrbiti 60 posto više utrška od nezadovoljne. Pritom nije uopće komplicirano mušteriju učiniti zadovoljnom. "Dovoljno je nekoliko jednostavnih pravila: da se mušteriji obraća ljubazno, da u banci nema dugih redova. Mušteriji se jednostavno mora pružiti osjećaj da se netko o njoj brine", smatra Sinn.

Kako se odnositi prema malom klijentu očito su najviše zaboravile velike banke: 40 posto ispitanih mušterija velikih banaka se u bliskoj budućnosti sprema nekoj drugoj ustanovi povjeriti svoje bankarske poslove.

Zanimljivo je da kod klijenata najbolje prolaze tzv. direktne banke, koje svoje poslovanje usredotočuju na osnovne usluge, poput dobre mreže bankomata ili kvalitetno internetsko bankarstvo. Ove banke često ni ne naplaćuju svoje usluge. Uvjet za to je naravno redovit mjesečni priliv u određenoj visini.

Tagovi: nepovjerenje u banke, banke, klijenti banaka, bankarski sektor, direktne banke
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, u fokusu HPB i HT
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, u fokusu HPB i HT
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u utorak su Crobex indeksi porasli, prateći smjer europskih burzovnih indeksa koji se oporavljaju nakon jučerašnjeg pada, uz nešto veći promet, pri čemu su u fokusu bile dionice HPB-a i HT-a.
Najranjiviji na turističku aktivnost oko Zadra, Splita i Dubrovnika
ISTRAŽIVANJE
Najranjiviji na turističku aktivnost oko Zadra, Splita i Dubrovnika

ZAGREB - Zadarska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija najranjivije su jedinice lokalne samouprave na turističku aktivnost, s obzirom na broj noćenja po glavi stanovnika, najizraženiju sezonalnost turizma i strukturu smještaja s najvećim udjelom privatnog, dok je najmanje ranjiva Istarska županija.

Njemački hotelijeri će ipak morati plaćati turističku pristojbu
IZGUBILI SPOR
Njemački hotelijeri će ipak morati plaćati turističku pristojbu
KARLSRUHE - Njemački hotelijeri su izgubili sudsku parnicu u kojoj su zahtijevali ukidanje turističke i prijavne pristojbe koju naplaćuje lokalna vlast.
Mfin izdao kunske trezorce uz nešto više kamatne stope, a eurske uz negativnu
TREZORCI
Mfin izdao kunske trezorce uz nešto više kamatne stope, a eurske uz negativnu
ZAGREB - Ministarstvo financija u utorak je na aukciji prodalo trezorske zapise u vrijednosti 845 milijuna kuna i 11 milijuna eura, pri čemu kunske uz nešto više kamatne stope nego dosad, a eurske uz negativnu kamatnu stopu.
Smarter: Hrvatska može povećati proizvodnju suncokretovog ulja
ANALITIČARI
Smarter: Hrvatska može povećati proizvodnju suncokretovog ulja
ZAGREB - Hrvatska može povećati proizvodnju suncokretovog ulja i postati njegov izvoznik, ocjenjuje se u analizi konzultantske tvrtke Smarter u kojoj se ističe da Hrvatska proizvodi više suncokreta nego što joj treba, ali i znatno manje ulja od vlastitih potreba.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE